Reklama

Reklama

Následky

  • USA The Fallout (více)
Trailer

VOD (1)

Středoškolačka Vada se musí vypořádat s citovým zmatkem, který prožívá po školní tragédii. Vztahy s rodinou a přáteli se navždy změní, stejně jako její pohled na svět. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Fallout" vnímam viac ako film o vyrovnávaní sa s traumou, ako o streľbe na škole. Ak z toho niekto čakal akčný zážitok, kde uvidíme strieľanie a podobne, tak toto rozhodne nie je ten film, ktorý hľadajú. Plus som videl, že niektorí majú pocit, že film sa snaží opäť tradične propagovať "progresívne" hodnoty, čo podľa mňa vôbec nie je pravda. Tie scénky absolútne nie sú tak veľmi tlačené nasilu a myslím si, že skôr vyplynú nejako prirodzene z tej situácie. Pretože keď si to celé človek vezme, naši traja hrdinovia si v tej celkovej situácii dokážu rozumieť absolútne najviac. Pretože spolu tam boli, spolu to prežívali a reálne tam boli jeden pre toho druhého. A je pre mňa pochopiteľné, ak potom dokážu reagovať tak, ako by reálne v tej situácii reagovali. Pretože potrebujú v tom momente niečo cítiť. Čokoľvek. Najmä ak je okolo vás len obrovské prázdno a neviete sa zorientovať vo vlastných emóciach a snažíte sa ich nejako kontrolovať, lebo máte pocit, že to sa od vás očakáva. Čo film ale potreboval viac boli scénky so Shailene Woodley. Prial by som si vidieť viac dialógov s tou psychologičkou... pretože by to mohlo možno aj viac ukázať z toho, čo sa odohrávalo vlastne vo Vadinej hlave. Lebo na tom je to vlastne celé postavené. Film má svoje momentky. Plus čo je pre mňa dosť podstatné je aj vzťah medzi Vadou a jej sestrou Ameliou. A ako môžeme mať pocit, že jedna postava je úplne v pohode, ale tiež má reálne svoje vlastné výčitky. Takže po psychologickej stránke hodnotím film pozitívne. Ale nečakajte od toho niečo super akčné. To možno bude viac pre vás film ako "Run, Hide, Fight". Hodnotenie: B ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se točí takové filmy, protože si nemyslím, že si dokážeme úplně představit, co se všechno může stát, když toto člověk prožije...Jenna byla za mě v roli skvělá a byla jsem ráda, že se tam objevily situace, co všechno mohla začít a čím si tak mohla projít..a ten konec je taky holt reálný... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ona ústřední myšlenka a nápad ve mně budily naděje na skvělý film, ovšem to zpracování, to zpracování fakt bolelo. Úvod ve škole mě totiž sice pořádně uzemnil, a měl jsem snad úplně stejně staženou prdel, jako ústřední trojice hrdinů, schovávajících se na školních záchodcích, a v tu chvíli jsem se okamžitě začal těšit ještě víc na pořádně hutné a emočně na dřeň vygradované drama, které si třeba ještě i navíc zároveň i otevřeně vezme na paškál ono ústřední téma, jenže ve výsledku tato podívaná nic takového nepřináší, a místo toho nabízí prostinké teenagerovské drámo, kde se vlastně vůbec nic neděje, tedy krom klasických holčičích potíží daného věku, s nimiž by se ovšem děvčata potýkala i bez oné tragické školní události. Veškeré postavy jsou navíc vesměs dost nevýrazné a ne zrovna dvakrát sympatické, jejich chování pak nepřináší ani nic zajímavého a v podstatě to co jsem očekával, tedy vyrovnávání se s oněmi následky, je tu pak navíc dost upozaděno a prakticky zcela nerozvinuto. Až na úvodních pár minut se tak jedná o dost nezáživnou nudu, která vůbec nepřekvapí, nic nevyhrotí, jen si tak unyle plyne až do závěru, jenž navíc nedisponuje ani žádnou pointou či katarzí jednotlivých postav, za mě se tudíž jedná v souvislosti s tímto snímkem o promarněný čas a ze strany tvůrců o zatraceně nevyužitou možnost natočit emočně silné drama, jelikož ten námět je pro strhující film jak dělaný. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál – to byla první myšlenka, která mě po zhlédnutí napadla. The Fallout určitě není špatný film, ale vzhledem k tématu, které zpracovává, mohlo jít o mnohem intenzivnější a psychicky i emočně náročnější zážitek. Začátek, respektive pasáž ve škole, bych si klidně dovedl představit delší (například kdyby se odehrávala v reálném čase), aby se divák opravdu mohl sžít s postavami a jejich pocity, výrazně by to pomohlo zážitku ze zbytku filmu. Naopak prostřední část mi přišla zbytečně utahaná, jelikož se snaží pokrýt co možná nejvíce oblastí života hlavní postavy, ale většinou spíše brouzdá po povrchu. Finále ovšem funguje, rozhovor se sestrou je silný a při poslední scéně člověku až mrazí. Je dobře, že podobný film na tohle téma vznikl, ačkoliv má k dokonalosti daleko. 6/10 ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tupá woke "kultúra" na pozadí tragédie, ktorá je v USA bežná - streľba na škole - túto aktivitu tam môžu rovno zaradiť ako školský krúžok. Ale toto pozadie tragédie je naozaj len pozadím, pričom podprahovo sa podsúvajú woke "hodnoty" v replikách, keď decko, ktoré vyzerá tak na 12 a pol hovorí: "Moja mama je príliš biela". Byť biely sa v takýchto odpadoch stalo synonymom zla, netolerancie. Potom si tam kľudne u psychologičky povie: "Som závislá na porne." Áno, pri ksichte Jenny Ortegy sme lepšiu reklamu pedofílii urobiť ani nemohli. A potom nasledujú tradičné liberálne hodnoty - najprv drogy, všetci tam húlia a berú extázu ako nová mimoškolská aktivita, potom rýchlo lesbický sex stredoškoláčok a následne ešte aj pokus o medzirasový vzťah. Toto všetko stihla hlavná predstaviteľka s tvárou dievčatka zo základky. A keď sme pri tých replikách, tak ešte aj jej mladšej sestre, čo má ksicht 10 ročnej dali text: "Nemali by sme určovať jeho sexuálnu orientáciu. Ako sa on sám identifikuje?" Ktoré deti takto rozprávajú? Toto je nefalšovaný progresívne degenerovaný odpad. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 5. srpna do 2. září 2020 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. března 2021 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama