Reklama

Reklama

Gamera kontra Gaos

  • Japonsko Daikaijû kûchûsen: Gamera tai Gyaosu (více)
Trailer
Japonsko, 1967, 86 min

Obsahy(1)

Sopečné výbuchy kolem hory Fudži přilákají do kraje obrovitou želvu Gameru pohybující se vzduchem jako létající talíř. Současně se však dostane na povrch další monstrum, jehož obětmi se stanou vrtulník s průzkumníky a reportér doprovázený vesnickým chlapcem Eičim, kterého Gamera v poslední chvíli zachrání. Vědci zkoumají nové monstrum pojmenované Gaos. Mezitím je vydán příkaz k útoku letectva. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Co jsem tak zatím viděl, tak filmy s gamerou mají docela nadprůměrně zvládnuté miniatury, destrukce a všechno technické kolem toho..a možná o to více se člověk musí podivovat nad humpoláckým designem monster.. Gamera budiž(na tu už si člověk tak něják zvyknul), ale ten Gyaos je prostě tristní.. Samotný příběh není až tak špatný, skrývá pár motivů s potenciálem a místy je to skoro až napínavé, ale nedává to absolutně žádný smysl, je tam hnusné dítě, je to divně a zdlouhavě rozfázované do snad čtyř nebo pěti vln fightů gamery(nebo lidí) s Gyaosem.. Na konci už jsem z toho byl tak otupělý, že mi bylo vlastně jedno jak to skončí-hlavně aby to skončilo rychle. Nevím no-ty staré gamery mi prostě něják nesedí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže milujem snímky o Godzille a jej príbuzných, resp. japonské sci-fi spektákle 50. až 70. rokov, ani v tomto prípade nemôžem ináč. Tu proste nejde o dej, ktorý je hlúpučký a naivný, ide o tú atmosféru a hlavne o legendárny štýl špeciálnych efektov v tomto žánri ( herci navlečení v kostýmoch monštier pohybujúci sa v miniatúrnom ekosystéme ). Proste kúzelné. ()

Reklama

pakobylka

všechny recenze uživatele

Tenhle film se promítal před X lety v kině, které už dávno neexistuje - jako dítě jsem byla naprosto unesená a musela jsem ho vidět ještě jednou. Byl to pro mě tehdy tak silný zážitek, že si dodnes docela dost pamatuju děj - nebo alespoň jeho podstatné části, což se mi úplně běžně nestává. Gamera - OBROVSKÁ želva a Gaos - něco jako zvláštní kříženec pterodaktyla, taktéž obludných rozměrů. Oba dva nebyli pozoruhodní jenom svou velikostí, ale jak už to bývá, i značně zajímavými fantastickými dovednostmi. Jeden z nich "pomáhal a chránil“ a druhý zabíjel, ale tak šikovně, aby film mohl být mládeži přístupný. Nejspíš bych byla zklamaná, kdybych Gameru a Gaose hodnotila dnešníma očima, ale každopádně bych je chtěla znovu vidět. ----- P.S.: 1. 8. 2011 jsem se s Gamerou a s Gaosem díky jedné neznámé spřízněné duši znovu setkala. Co dodat ? Některá přání by se asi neměla plnit ... ;-) ... Ba ne, jsem moc ráda - za tu ŠANCI. Když jsem se vzpamatovala z prvotního šoku a srovnala se s tím, že v rozporu s mými dávnými vzpomínkami ta zvířátka ani vzdáleně nevyhlížejí JAKO OPRAVDOVÁ, dokázala jsem si znovu vybavit to naivní dětské nadšení, se kterým jsem kdysi odcházela z kina. Tím spíš, že tady existuje určitá (čistě náhodná) podobnost: Tenkrát jsem byla moc malá na to, abych četla české titulky - a teď pro změnu nebylo co číst, protože jsem žádný překlad neměla k dispozici ... Jen chci říct, že prostě nedokážu (a nechci) sestřelit snímek, který pro mě HODNĚ znamenal - ale taky mu nemůžu nechat 4*, které jsem mu před časem přidělila. Nakonec - už hezkých pár let k filmu kromě obrazu neodmyslitelně patří i zvuk, tak by nebylo fér šachovat s hvězdami, když si díky jazykové bariéře musím domýšlet, o čem je řeč. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu klukovi, kdy v komoušských kinech nedávali lautr nic, mi táta vyprávěl, jak za mlada chodil do kina na různý "monster movies", Sindibáda a různý dobrodružný filmy a starý horrory ... Hrozně jsem mu záviděl, než jsem trochu vyrostl a dostal se k prvním pořádným filmům ... A tak jsem si schválně skoukl film, o kterém mi táta vyprávěl, Gamera kontra Gaos ... No, těžko se to prostě hodnotí, ale mám pocit, že čím novější ty japonský "monster movies" byly, tím byly horší ... První Godzilla (1954) byla špičková a první Gamera (1965) hodně dobrá, temná atmosféra, černobílé filmy, dobré triky na tu dobu... Tohle je ale něco otřesného ... "Maska" záporného Gaose, no to si snad dělali prdel, navíc ve filmu se lautr nic neděje, příšery jsou na obrazovce tak 20% stopáže filmu ... Ale některý scény jsou nezapomenutelný a fakt k popukání ... Jinak ale fakt slabota asi i v rámci žánru, protože znám fakt mnohem lepší filmy z tohoto ranku ... ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Gamera, raketová šavlozubá želva dštící oheň na straně Japonska a proti ní Gaos, pterodaktyl přetáhnutý žehličkou s dvěma páteřemi, které fungují jako ladička. Příběh je velká fraška, malý kluk radí generálům a vědcům co mají dělat a nakonec přijdou s nápadem Gaose přilákat k nádobě s umělou krví a tu poté roztočit, aby se mu zamotala hlava. Ale všichni víme, že v těchto filmech lidstvo představuje převážně kompars a důležitější jsou monstra a jejich souboje. Jenže triky jsou jízda nahoru a dolů, povedené záběry střídají nepochopitelné kiksy. Nejdřív se krásně rozpůlí helikoptéra a vzápětí z ní začnou až příliš okatě vyskakovat pasažéři, jindy zase Gaos letící s Gamerou v pařátech je úplně statický a ještě má křídla nastavená proti směru letu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama