Reklama

Reklama

Huo Yuan-Jia

Trailer

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Leung Kar Yan) by se rád naučil otcovo kung fu, ale jeho otec chce ze syna vzdělance a nikoli dědice rodinného bojového stylu. Tradiční rodinné kung fu chce ukrást mnoho napodobitelů a špehů, ale otec střeží dobře svá tajemství až do doby, kdy se na jeho prahu objeví nový učitel (Yasuaki Kurata), který má vzdělávat jeho syna. Nanápadný, churavý muž je totiž ve skutečnosti vynikající bojovník z Japonska, který má vyzvědět vše o kung fu rodiny Huo. Mladý učitel si oblíbí svého žáka a místo hodin klasické literatury a kaligrafie ho začne učit to, po čem chlapec touží. Kung fu. Jejich tajné hodinyale skončí tak rychle, jak začaly a učitel se musí vrátit do rodného Japonska. Yuan Jia pilně cvičí a jeho otec stále netuší, že mu doma vyrůstá fenomenální nástupce. I silní otcové ale zestárnou a někdo musí převzít rodinné tradice. Zvlášť v době, kdy se nad Čínou stahují mračna a Japonci získávají navrch. Když otec přijde na schopnosti svého syna a předá mu rodinnou školu, Japonci vyzvou Yuana na veřejný souboj nejlepších bojovníků obou zemí. Žák musí stanout v souboji proti svému bývalému mistrovi... (miklaras)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Navaran 

všechny recenze uživatele

Yasuaki Kurata a Leung Kar Yan-z toho kouká pěkná taškařice. Ale ne tak úplně. Poslední souboj mě rozesmutnil až až,ale to neznamená,že humor se tu nevyskytuje. Ba naopak,je ho tu haba kuk. Kromě dvou výše uvedených herců mě tu potěšila i kratičká přítombost Fung Hak Ona-ústředního padoucha HongKongu. ;)) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou ohromující kung-fu souboje spolu s filozofií, nemůže i přes malinko horší scénář vzniknout špatný film. Režisér Woo-ping Yuen si totéž zopakoval, i když jen jako choreograf, v remaku s Jetem Li ve skvělém Fearless, který je sice po všech stránkách i přes ty dráty a zpomalovačky lepší, tak se zde na CSFD opomíjený Kar Yan Leung, bratr Gordona Liu a Lau Kar Leunga, v hlavní roli čínského národního hrdiny Jetovi vyrovná. Film v mých očích tahá dolů nadbytečné komické prvky, jež s těmi dramatickými ostře kontrastují. Škoda. 80 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neviem do akej miery sa udalosti vo filme snazia drzat skutocnosti, ale film pôsobi ako klasicke jednoduche kung-fu akurat trochu ozvlastnene o vztah ziak - ucitel, ktory tu je nakoniec za zaporaka nezaporaka. Prva tretina mi trochu pripomenula film The Master v ktorom hlavny hrdina tiez nemal prilis velku pozornost od svojho majstra a tak sa potajomky musel naucit kung-fu inde. V tejto caste je strasne pekne pojaty vztah ziaka (Yuen Yat Chor) a jeho ucitela (Yasuaki Kurata v jednej zo svojich najzaujimavejsich uloh kedze okrem kung-fu ma moznost predviest aj nejaky dramaticky vykon). Bohuzial po pol hodine nastava skok v v case o 12 rokov a roztomily Yuen Yat Chor sa zmeni na vazne sa tvariaceho Leung Kar Yana, ktoreho mam sice tiez celkom rad, ale ta zmena hercov je strasne neprirodzena. Nasledne uz nasleduje jedna kvalitna a uz dost dynamicka bitka za druhou az do skveleho emocionalneho finale v ktorom sa musia utkat ziak a ucitel. Namet filmu je skvely, ale prevedenie je dost nevyrovnane, kedze sa casto striedaju komedialne sceny s dramatickymi a prilis to k sebe nepasuje. Ale rôzne komedialne cameo vystupy som si vychutnal. Napriklad Yuen Cheung Yan proste nic seriozne hrat nemôze a jeho epizodka na lodi je skvela. Objektivne to je tak za 3 viezdicky, ale vdaka finale dam aj stvrtu. 7/10. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Leung Kar Yan ve spojení s Yasuaki Kuratou prostě nemohou selhat. Navíc jim režiséra dělal tatíček Yuen Woo Ping a akční choreografii všichni zbývající Yuenové, co jich v Hong Kongu je, takže jde o libovou záležitost. Kdo čeká poetiku Fearless, bude trochu překvapeně zírat, protože tahle specifická poetika vyžaduje specifické diváctvo...tedy, oceníte-li špičkové kopací choreografie, čínskou legraci, trochu melodramatu, Leunga do půl těla a dobrý trik na rozbíjení vajec, pak je to váš film. Mě se líbil, protože Leung Kar Yan je prostě naprosto úžasná figura. 7.5/10 ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Phillip Ko v roli otce Foka, který svůj wushu um předvádí hned v úvodu proti Kwai Shanovi. Syna Philipa Ko si zahrál Yat Chor Yuen a učitel Kong (Yasuaki Kurata) rozjede v bomby v 33.minutě. O pár minut později zahlédnete Charlieho Chana, jako instruktora Eagle claws, který si to rozdá s Kar Yan Leungem. Cameo na kocábce má Fung Hak On, kterému dá na budku kuřák dýmky Yan Cheung Yuen. Menší roli promotéra boxu s deformovanou tváří má herec Fung Fung (tj.otec Funga Hak On). V závěru se proti Leungovi postaví samuraj Lee Fat Yuen. Akční režii měl na starost Yuen klan, kterým hlavní cena na hongkongském filmovém festivalu unikla jen o fous. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama