Jie tou sha shou

Iron Monkey 2

Akční

Hong Kong, 1996

• Superpero

Myslím že tohle neměl Donnie Yen zapotřebí, po nadupané jedničce přichází stupidní dvojka navíc z uplně jiné doby!! Film je plný akčních kung fu scén, ale ty jsou tak debilně natočené že by to líp zvládl i Uwe Boll (a to myslím vážně). Jedinná bojová scéna na kterou se dá koukat je ta závěrečná (ale možná jen pro to že jsem si zvykl). Dále tam běhá jednookej, kudrnatej běloch s pistolí co vypadá jak vrtačka (nemusím snad říkat že trapnost dosahuje monumentálních rozměrů). No ale zas je tam extrémě fešná asiatka, která to ještě celkem vytáhla - bravo. Fakt nevím proč k tomuhle filmu přizvali Yuena Woo-Pinga aby udělal choreografii, když ty bojové scény jsou tak postižené, že ta choreografie v nich stejně zanikne no ale to je jedno.(14.9.2005)

• kitano

Predstavte si, že pokračovanie kultového Aliena by neréžiroval James Cameron, ale Uwe Boll. Takýto pocit som mal pri sledovaní Iron Monkey 2. Réžia a scénár sú tak katastrofálne, že kazia požitok aj s inak solídnej akcie (choreografia opäť Woo Ping). Jediné, čo stojí za to je skvelá záverečná desaťminútovka (Donnie vs Billy Chow) a ak sa k filmu dostanete, odporúčam použiť funkciu rewind, a pozrieť si len spomínaný záver. Pokiaľ by za filmom nestálo toľko slávnych mien, bol by som zhovievavejší, no takto si Iron Monkey 2 proste viac nezaslúzi. (2/10)(21.5.2010)

• sniper18

Je to slabý akčný film s Donnie Yenom, ktorý považujem za jeho najhorší film. Má iba priemerný príbeh o výbornom bojovníkovi, miestnom hrdinovi, ktorý stojí proti obchodníkom so zbraňami. Spracovanie je na tom dosť zle, to, že je príbeh jednoduchý samozrejme neprekáža, ale za celý čas sa nenájde nič aspoň trochu zaujímavé a to už je problém. Akcie je pomerne dosť, aj ked´ v jednotke jej bolo výrazne viac, no jej kvalita je na veľmi nízkej úrovni. Donnie Yen sa zúčastní maximálne polovice súbojov, čo ma teda moc nepotešilo, výrazne ma sklamala aj choreografia, ktorá sa síce niekedy aj vydarí, ale na Yuen Woo-pinga je to podpriemer. Ale úplne najhoršie je na tom vizuálna stránka, kamera a strih sú skutočne otrasné a zničia každú akčnú scénu. Občas sa nájde nejaký okamih, ktorý poteší, ale celkovo by som žiadny súboj neoznačil ani len za priemerný. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak samozrejme poteší Donnie Yen, ktorý ale na to, že tu má hlavnú úlohu sa tu až tak moc neobjavuje, alebo aj Billy Chow vo vedľajšej zápornej úlohe, ale okrem nich už nezaujme nikto. Réžia a technická stránka sklamú hlavne za tie pokazené súboje, ale inak na tom nie sú až tak moc zle, aj ked´ spokojný určite nie som. Po zlých reakciách na tento film som radšej ani moc nečakal a nanešťastie s nimi musím aj súhlasiť. Je to vhodné len na doplnenie zbierky fanúšikom Donnieho Yena, inak tu nemá čo zaujať. A pritom jednotka je jeden z jeho najlepších filmov. Objektívna kvalita filmu- 30%, film sa páči mne na 34%.(17.2.2011)

• miklaras

Tak tedy tohle byla ostrá podpásovka, kterou Donniemu nikdy nezapomenu. A hlavně ji nezapomenu Billymu Chow, na jehož kopy jsem se moc moc těšila. Jediná věc, která mě utěšuje je fakt, že i na domácí půdě dvojka Železného opičáka absolutně propadla. Možná, kdyby se natáčení znovu ujal Yuen Woo Ping...ale myslím, že ten si jedničku hezky uzavřel a další osudy Wong Fei Hunga už všichni znají, tak proč se znovu vracet k opičákovi? Donnie Yen má kolísavé kvality a občas ho člověk vidí v horších produkcích, ovšem tahle je rozhodně nejhorší a myslím, že Donnie se s ní nechlubí ani na svých stránkách. Alespoň že tak.(2.5.2008)