Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(91)

Obsahy(1)

V národním parku Waratah, na východním pobřeží Austrálie, žije správce parku Matt Hammond. Žije zde se svými dvěma syny - Markem a Sonnym - a Jerry Kingem, pilotem malé helikoptéry. Pokud mají nějaký problém, vždy jim ho pomůže vyřešit jejich zvířecí kamarád - klokánek Skippy. (mibara)

Recenze (69)

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava o chytrém klokanovi. Přiznávám se, že jednu hvězdičku přidávám z nostalgie, ale nikoliv proto, že bych si seriál nepamatoval (právě jsem viděl všech 91 dílů). Mj. i v Austrálii je seriál populární (zejména u generace dnešních cca čtyřicátníků), např. náš australský průvodce na safari v Uluru nikdy nepoužil pro klokana anglický výraz "Kangaroo", ale jedině "Skippy", kdy potvrdil, že ti co seriál sledovali, prostě ví. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Skippy je nepochybně silný výchovný prvek pro naše děti. Neustále se příběhy s ním opakují, protože vyrůstají další lidé, kterým je právě 8 let. A za rok zde bude zase dost dětí, co jim bude 8 let. A v 7 letech je třeba Skippy nezajímal. Ale v osmi už ano. Tahle čísla jsou přibližná, ale co je jisté, tak že cestu k postavě zvané Skippy si děti najdou.***Kdo je to vlastně Skippy?***Málokdo neví, že je to drobný, malý klokan. Tedy pardon děti, některé z vás to vědět nemusí, tedy ty, co zatím nevěnovaly pozornost seriálu, kde je ústřední postavou Skippy. Ale je-li někomu 15 či 20 let, a neví kdo je Skippy, tak je jeho život s televizí patrně značně vlažný. Skippy je dávám s úspěchem ve všech možných zemích*** Jak se Skippy projevuje? Zasahuje všude tam, kde se to nelíbí kriminálním živlům; pomáhá těm, co jsou právě o ohrožení života; rodina, která Skippyho vlastní sice má i svůj život, ale stále se ptá kde je Skippy, kam šel Skippy, co dělal Skipppy a vějuje se mu více než je běžné, protože Skippy je stále někde v akci***Mohu se splét a Skippiho podl tohoto popisu nepoznat? ---Ne, děti, to nejde, neb klokani sice vystupují v kdejakém seriálu, a možná jsou i významní v některých filmech, ale Skippy je milován rodinou, v které žije, to nelze nevidět, neslyšet...U nás máme silné animované postavičky, v Austrálii zase Skippiho, v Německu komisaře Rexe, a on zase ten rozdíl mezi hrdiny seriálů pro děti - zda je animovaný či živý, tak není tak důležité.***Mohu být jako Skippy?--- Jde bohužel právě jen o fantaziii, takže v přírodě se nedá najít výskyt zvířat, které by tak jasně rozlišovaly dobro a zlo, ale je příjemné v této iluzi dočasně žít.***Napodobování Skippiho! ---Děti, to není možné. Můžete to zkusit, ale zločinci nemají rádi, když jim někdo nakukuje dojejich kšeftů; lidí co potřebují pomoc, tak jen tak nenajdete atd. Jest-li mi nevěříte, tak si to můžete vyzkoušet, ale většina z vás, co si to půjde zkusit, tak to zabalí podobně jako ti, co si to nepůjdou zkusit. ---Pokud mi děti nevěříte, tak můžete jít do méně náročných akcí, třeba jen nabídnout pomoc někomu na ulici s taškou s nákupem a narazíte na údiv, obavu, že chcete tomu, koho jste si pro svou pomoc vyhlédly - okrást, a taky na reakci ala už jsem zažil ledacos, ale aby mě někdo žádal o tašku slovy, tak to tedy ještě snad ve svém životě ne. Co se to na těch školách učí, jak krást rychle a bezpečněji? A nevysvětlíte jim, že jste chtěli pomoci, to už nejde! ***(3.10.2010) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ikona 80. let na který dnes vzpomínají dnešní třicátníci. Rodinný seriál s Klokanem, který je nejlepším přítelem malého chlapce, prožívajíc s ním spousty legrace a dobrodružství. Jedná se o velmi jednoduché, mnohdy až detektivní příběhy. Stylem vyprávění jsou srozumitelné, zkrátka hodící se pro děti. Dnes však už moc bohužel nenadchne. Seriál viditelně zestárnul a ztratil tu svoji úžasnou atmosféru. Nové díly, kde se vyměnili hlavní představitelé se také moc nepovedl. Přesto se na původní díly rád podívám, a to nejen z nostalgie, ale i kvůli připomenutí mého dětství. Když jsem přišel o jediný díl, byla to pro mě katastrofa. Průměrný seriál, který by zapomenut být nemusel. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu průměrný seriál pro mládež, ale je nutné si uvědomit, že jde o rok výroby 1966!! Díky tomuto seriálu byla vychována celá generace ekologicky smýšlejících lidí v době, kdy to opravdu bylo potřeba. Takže tady hvězdičku přidávám. Velmi příjemný je také herecký výkon Eda Devereauxe v roli správce parku Matta Hammonda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám takové tušení, že většina komentátorů pracně loví v paměti a dává alibistické tři hvězdičky za seriál, ze kterého si pamatují už jen úvodní písničku a siluetu skákajícího klokana. Seriál u nás běžel v době, kdy neměl velkou konkurenci. Je to už starší záležitost a herecké výkony ani scénáře jednotlivých epizod nebyly bůhvíco a konfrontace s realitou by vedla ve většině případů k nekompromisní redukci jedné hvězdičky...Musím se hodně nechat unášet na vlnách nostalgie, abych nechal 50 % celkového dojmu... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (14)

  • Tony Bonner (Jerry) neustále žiadal produkciu o vyšší honorár, až ho napokon v poslednej tretine seriálu vyhodili. O niekoľko rokov neskôr, keď bol seriál vydaný na DVD nosičoch, sa Tony bez úspechu právne súdil o ušlé tantiémy. (Raccoon.city)
  • Filmári mali veľké problémy s vtákom Emu, ktorý sa v seriáli volá Hector. Býval pri filmovaní často agresívny, tak mu štáb dával whisky, aby skrotol. Ale na ďalší deň sa s ním potom vôbec nedalo natáčať. (Raccoon.city)
  • Seriál sa vysielal v 128 krajinách sveta a preložili ho do 25 jazykov. Bol to prvý austrálsky detský seriál v histórii, ktorý dostal plnú marketingovú podporu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama