Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řezník Wing se zaplete do konfliktu s panem Ko, mistrem školy Pěti draků. Mistr je přesvědčený, že Wing zabil jeho kmotřenku. Vůbec netuší, že za vším stojí jeho syn Tai-Hoi, který pomocí všemožných intrik svalil vinu na Winga. Wing musí dokázat svou nevinu a pomstít smrt svého bratra, kterého nezavraždil nikdo jiný než Tai-Hoi. I když si diváci stýskají, že film vlastně nemá scénář, je údajně plný všech možných škol kung-fu, skvělé choreografie, precizních soubojů a tudíž mu není co vytýkat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Klasická asijská bojová komedie s poctivě zpracovanými souboji a fintičkami. Název filmu nelže - chvílemi to byl opravdu docela nářez. Zajímavé je, že občas se vyskytnou i dosti brutální scény (vraždy), které do komedií nepatří. Což ale není vůbec na škodu - příběh tím alespoň trochu získává na uvěřitelnosti a srandy je i tak dost. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když těmhle honkongským kung-fu melám dávám tradičně většinou 3*, tady musím udělat výjimku. Film má dlouhou stopáž a scénář je spíše úsměvný, ale dobré scénáře se v těchto filmech stejně nikdy nevyskytovaly, je to furt dokola. Dvě a více škol, nejdřív humor, potom dramatický zvrat, nějaký ten trénink, do toho neposlušný žák a nějaký ten mistr. Klasika, pořád dokola, ale pořád dokola se na to dá dívat. V tomto případě oceňuji v podstatě hlavní roli Sammo Hung Kam-Boa, který má možnost předvést naprosto všechno co dokáže (a že toho je!!). S reálnými souboji zde mělo společného sice tak 10 minut z těch více jak 100 minut stopáže, ale jinak 95% času vyplňují špičkově choreograficky zvládnuté kung-fu duely, na které se prostě dobře dívá. Je to prostě jedna velká řežba, nenudil jsem se ani chvíli. Navíc klasika. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Zo scenarom si tu nikto prilis hlavu nelamal, to je zrejme. Scenar sa prepisoval podla potreby, postavy sa menili a vysledok - jednoduchy, obohrany pribeh bez stipky napadu. Komedia (nechyba Woo-Pingov oblubeny prvok, a to akoholicky kung fu majster) strieda dramu (dost drsna scena znasilnenie a vrazdy), jednoducho, prilis to pohromade nedrzi. Yuen Woo-Ping je vsak znamy predovsetkym ako akcny choreograf, a akcie je tu veru dost, a je prvotriedna. Podobne ako v Druknen masterovi je to taka zabavna zmes roznych tajnych stylov a technik, ktore sa vsetky odprezentuju v zaverecnom suboji a to velmi podobnym sposobom, ako v spominanom Drunken Masterovi. Obsadenie vyborne a Sammo Hung a jeho uhlavny oponent Hoi San Lee (v tunajsich koncinah znamy hlavne z filmu 36 komnat shaolinu, kde stvarnil postavu mnicha seniora, ktoreho sa snazil porazit San te) podavaju svoj vysoky standart. Hlavnym lakadlom tohto filmu je vsak slavna postava Wong Fei-Hung, presnejsie herec, ktory ju tu stvarnil - Tak-Hing Kwan. Tak-Hing Kwan stvrnil Wong Fei-Hunga dohromady viac ako 70 krat, a jeho szitie s postavou je obrovske, badatelne hned vo chvili ked sa (spolu so slavnou melodiou, znamou najme z Once upon time in china) objavi na scene. Predvedie sa sice len v jedinej bojovej scene - taj je vsak, pani moji, genialna. On a majster dalsej skoly bojuju pomocou kaligrafickych pier, pricom jeho oponent sa mu snazi zabranit v dokonceni napisu. TO MUSITE VIDIET. V mojich ociach si vyssie hodnotenie Magnificent Butcher koli scenaru nezasluzi, pre fanusikov je to vsak tak ci tak povinnost. (8.2/10) ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příběh není z nejsofistikovanějších, ale Magnificent Butcher dostává velmi pěkné 4.5 - už jen proto, že je to film k prasknutí narvaný lidmi, na které se obzvlášť ráda dívám - a že v podstatě všichni, ač často ve výrazně vedlejších rolích, dostanou šanci předvést, co dovedou. Navíc mám slabost pro tyhle hongkongské žánrové kejkle, kde se nejhrubozrnnější slapstick komedie střídá s momenty vypjatě melodramatickými i poměrně syrovými (a surovými) způsobem, nad kterým občas zůstane rozum stát... Když si k tomu přičtu opravdu výbornou choreografii soubojů, tak prostě nemůžu jít pod pět. :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběhově je ten film někde v nejspodnějších stránkách scénáristických šuplíků, prostě jde o naprostou a vlastně i tak nějak nezajímavou klasiku. Naštěstí v těchto filmech jde většinou o něco jiného. Je to zábavné a ty souboje jsou úchvatné. Strašně krásně se na to dívá. Navíc je tu Sammo Hung, taková HK verze haškovského cvalíka, který je prostorově trošku výraznější, ale když dojde na řeč (tedy pěsti) je akčnější a hbitější než náhlý průjmový záchvat. Sammo Hung je prostě masér, kterého já můžu (a vlastěn jen kvůli němu jsem si film pořizoval). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Siu Tien Yuen měl hrát původně roli žebráka. Během roku 1979 však zemřel, jeho role byla přepsána a nahradil ho Mei Sheng Fan. (Epistemolog)

Reklama

Reklama