Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řezník Wing se zaplete do konfliktu s panem Ko, mistrem školy Pěti draků. Mistr je přesvědčený, že Wing zabil jeho kmotřenku. Vůbec netuší, že za vším stojí jeho syn Tai-Hoi, který pomocí všemožných intrik svalil vinu na Winga. Wing musí dokázat svou nevinu a pomstít smrt svého bratra, kterého nezavraždil nikdo jiný než Tai-Hoi. I když si diváci stýskají, že film vlastně nemá scénář, je údajně plný všech možných škol kung-fu, skvělé choreografie, precizních soubojů a tudíž mu není co vytýkat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběhově je ten film někde v nejspodnějších stránkách scénáristických šuplíků, prostě jde o naprostou a vlastně i tak nějak nezajímavou klasiku. Naštěstí v těchto filmech jde většinou o něco jiného. Je to zábavné a ty souboje jsou úchvatné. Strašně krásně se na to dívá. Navíc je tu Sammo Hung, taková HK verze haškovského cvalíka, který je prostorově trošku výraznější, ale když dojde na řeč (tedy pěsti) je akčnější a hbitější než náhlý průjmový záchvat. Sammo Hung je prostě masér, kterého já můžu (a vlastěn jen kvůli němu jsem si film pořizoval). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dvoch filmoch s Jackiem si Yuen Woo-Ping zobral do parády Samma Hunga a vznikla z toho dalsia oldschool kung-fu pecka. Zápletka je plná nedorozumení na ktore neustale dopláca dobrácky mäsiar Wing (Sammo Hung). Nastastie studuje kung-fu u legendarneho Wong Fei-Hunga (ktoreho hra jeho legendarny predstavitel Tak-Hing Kwan), takze sa zo slamastiky vzdy dostane. Podobne naivny smoliar ako on, je jeho brat (Chin Chang), ktory sa po dlhych rokoch vracia do mesta aj so svojou zenou. Lenze tá padne do oka synovi konkurencnej Wongovej skoly, zakernemu Koovi (Fung Hak On), ktory ju unesie, aby ju znasilnil. Neviem co ma Sammo neustale s tym motivom znasilnovania a zakazdym je za nasilnika Fung Hak On. Hm. Vdaka rôznym nedorozumeniam sa Wing prida na stranu Koa, ktory este znasilni a zabije aj svoju nevlastnu sestru a hodi to na Winga. Nastastie sa v meste objavi aj Opity majster (pôvodny predstavitel bohuzial kratko pred natacanim zomrel, tak ho nahradil Fan Mei Sheng), ktory pomôze Wingovi vsetky nedorozumenia vyjasnit a nauci honejake nove techniky. Vo vedlajsich ulohach sa objavia aj dalsie povedome xichty (Lam Ching Ying, Chung Fat, Wei Pai), ktore tentoraz nie su len do poctu a kazdy z nich ma aspon jeden solidny duel vratane Yuen Biaoa, ktory hra Wongovho studenta Foona (tuto ulohu si zopakoval po rokoch aj po boku Jeta v prvom diely Once Upon a Time in China). Bitiek je dostatok a väcsina z nich je uz dostatocne dynamicka a aj tych par pomalsich fazovanych bitiek je stale dostatocne zaujimavych, vdaka vynaliezavej a hravej choreografii. Pokial sa nepredvadzaju nejake drsne pady a pôsobive salta, tak je to vzdy minimalne strasna sranda a tentoraz to bolo aj tak zamyslane. Vrcholom filmu je Wingov suboj s majstrom konkurencnej skoly (Lee Hoi San) v ktorom Sammo dokazuje, ze aj s nadvahou sa daju stvarat salta a premety na x spôsobov. A popritom sa dockame aj spickovych chvatov rôznych stylov, ktore mozno nemaju prakticke vyuzitie, ale neskutocne dobre sa na ne pozera. Vysledkom je skvele kung-fu, ktore by si nemal nechat ujst ziadny fanusik Samma Hunga alebo Jackieho Drunken Mastera. 8/10. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Zatímco Jackie Chan se ve své produkci pro západ inspiroval měšťáckými fraškami z 19. století (Feydeau a spol.), a ty prokládal perfektně propracovanými bitkami, ovšem zabírajícími jen malou část filmu, Sammo Hung zůstal u commedie dell´arte se svými klasickými lazzi (Mé prdy jsou vražedné), a bitky jsou méně propracované, ovšem zabírají skoro celý film. A to je na odpočinek to nejlepší. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý kung-fu film s výborným Sammom Hungom. Má celkom dobrý príbeh o mäsiarovi a výbornom bojovníkovi, ktorý sa dostane do sporu so synom jedného z miestnych majstrov, ktorý spôsobí smrť svojej nevlastnej sestry, z čoho ale obviní mäsiara a tak na neho ešte privolá hnev svojho otca. A navyše ešte aj zabije mäsiarovho brata, za čo sa už rozhodne pomstiť a aj očistiť svoje meno. Ale aj tak tu o príbeh až tak moc nejde, prvoradé sú samozrejme súboje. Je ich tu dosť a väčšinou sú aj dosť dlhé a kedže ich mal na starosti Yuen Woo-ping, tak sú aj na vysokej úrovni a patria medzi to najlepšie, čo som v kung-fu filmoch sedemdesiatych rokov videl. Z prvej polovice filmu ma zaujal hlavne súboj dvoch majstrov s perami alebo výborný súboj vo vinárni, kde opilec predvádza veľmi zaujímavý spôsob boja. Ale druhá polovica je po tejto stránke lepšia, hlavne veľmi dlhý súboj niekoľkých dvojíc v škole bojových umení, kde sa predvedie aj Biao Yuen je veľmi dobrý a podobne sú na tom aj všetky súboje Samma Hunga z tejto polovice. Celkom dobre tu funguje aj humor, nájde sa tu viacero dobrých vtipných scén. Ja osobne uprednostńujem skôr akčné filmy zo súčasnej doby ako Police Story alebo Red Force, ale aj takéto si rád pozriem, majú svoje čaro a tento patrí v rámci svojho typu medzi tie najlepšie. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 76%. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příběh není z nejsofistikovanějších, ale Magnificent Butcher dostává velmi pěkné 4.5 - už jen proto, že je to film k prasknutí narvaný lidmi, na které se obzvlášť ráda dívám - a že v podstatě všichni, ač často ve výrazně vedlejších rolích, dostanou šanci předvést, co dovedou. Navíc mám slabost pro tyhle hongkongské žánrové kejkle, kde se nejhrubozrnnější slapstick komedie střídá s momenty vypjatě melodramatickými i poměrně syrovými (a surovými) způsobem, nad kterým občas zůstane rozum stát... Když si k tomu přičtu opravdu výbornou choreografii soubojů, tak prostě nemůžu jít pod pět. :-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Siu Tien Yuen měl hrát původně roli žebráka. Během roku 1979 však zemřel, jeho role byla přepsána a nahradil ho Mei Sheng Fan. (Epistemolog)

Reklama

Reklama