Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Hwang Jang Lee si tu nádherně zakopal, k veliké nelibosti Jackieho Chana, který nemiloval jeho tvrdé kopy. Původně měl hlavní roli hrát Alexander Fu Sheng, který ale ležel v nemocnici s oběma zlomenýma nohama a tak se v ní proslavil Jackie. Je to hodně jednoduchý film, jako Fearles Hyena nebo Drunken master, ale funguje. Choreografie jedna báseň a orlí styl Hwanga je parádní. Jak vidno, nejen nohy mu šly pěkně od ruky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt té hromady patosu - chudáček uklízeč v kung-fu škole, který má zlaté srdce a pomůže staříkovi atd. -, tak jde o dokonalou ukázku řekněme kung fu umění, kde se všichni předvádějí ve své nejlepší kondici (byť Siu Tien Yuen měl občas dabléra a je to znát). Jednotlivé souboje i tréninky jsou vypiplány do naprosté dokonalosti. A k tomu nutno přidat chanovskou dávku humoru, která film naprosto skvěle ozvláštňuje a činí z něj něco víc než jen "obyčejnou" bruceleeovku. Ostatně jako u všech "opilo-mistrovských" snímků, a nejen jich. Jako ten humor je zde možná daleko lepší - sem tam - než ony dokonalé souboje. Jen tedy musím říct, že ty hudební parafráze na Jarreho Equinox se sem ale hrubě nehodí. Mimochodem, ten hadí styl se proti tygřímu drápu fakt moc nepředvedl, tak si říkám, jestli fakt neměl být určen raději k zániku jako překonaný. Nebýt kočkostylu... ()

Reklama

Mirah81 

všechny recenze uživatele

Kazetu s tímhle filmem jsem si kdysi přinesl z maturáku.Hned potom co jsem se odpoledne vzbudil jsem na něj kouknul a od tý doby ještě mnohokrát.Pro mě jeden z nejlepších Jackieho filmu,nabitej spoustou výborných soubojů,vtipných sekvencí,zajímavým tréninkovým systémem a hlavně skvělým záporákem,kterej tam není do počtu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov s Jackie Chanom čo som videl, dokonca som vtedy ani nevedel že je to Jackie (myslím že v titulkoch bol pod iným menom). Ináč klasika, mladý učeň robí výtržnosti, zlý kváziučiteľ sa po ňom vozí, na scénu sa dokotúľa starý, somrák, v skutočnosti samozrejme majster kung-fu, ktorý ho zachvíľu naučí bojovať tak, že porazí zlého majstra. Humor, akcia, pohoda, teda až na to, že Jackie prišiel o zub vďaka perfektnej kopacej technike jeho protivníka. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Asi bych si měl dát s kung-fu filmy na chvíli pauzu, už ani nevím, jestli sem to už viděl nebo je to jiný film:-D Ale v tom je to geniální, většina si drží laťku hodně vysoko a je těžké je od sebe odlišit, natož pak napsat něco jiného:-D A v tomto případě to platí dvojnásob, protože je to opravdu vynikající a zábavný...řekněme již několikátý díl kung-fu série Jackieho Chana:-D 85% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)
  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)

Reklama

Reklama