Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (116)

Mirah81 

všechny recenze uživatele

Kazetu s tímhle filmem jsem si kdysi přinesl z maturáku.Hned potom co jsem se odpoledne vzbudil jsem na něj kouknul a od tý doby ještě mnohokrát.Pro mě jeden z nejlepších Jackieho filmu,nabitej spoustou výborných soubojů,vtipných sekvencí,zajímavým tréninkovým systémem a hlavně skvělým záporákem,kterej tam není do počtu. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Hwang Jang Lee si tu nádherně zakopal, k veliké nelibosti Jackieho Chana, který nemiloval jeho tvrdé kopy. Původně měl hlavní roli hrát Alexander Fu Sheng, který ale ležel v nemocnici s oběma zlomenýma nohama a tak se v ní proslavil Jackie. Je to hodně jednoduchý film, jako Fearles Hyena nebo Drunken master, ale funguje. Choreografie jedna báseň a orlí styl Hwanga je parádní. Jak vidno, nejen nohy mu šly pěkně od ruky. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Čtyřiadvacetiletý Jackie už tady předváděl to, čím se proslavil po celém světě. Komediální talent, ale především skvělé pohybové nadání. Bez něj by to byla jen další čínská štípaná. Scénář byl sice vcelku primitivní, ale ne hloupý...mistr kung-fu stylu orlí spáry, chce zlikvidovat všechny, kteří ovládají styl hadí pěst (asi nějaký freudovský komplex). Poměrně dost mě rušila hudba, která byla občas jako z nějakého sci-fi...elektronika a la J. M. Jarre. Dal bych přednost smyčcům, nebo flétně, jak bývá u takových filmů zvykem. Ale ani tak, bych vyšší hodnocení dát nemohl. Za tu nápaditou chorošku, je to ale spíš lepší průměr. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha a mnoha lety, stará Čína. Mistr školy Orla chce vyhladit ze světa všechny, kteří používají styl školy Hada. Již zbývá jen starý učitel, kterému se ale nemůže dostat na kobylku. Ten v nestřežené chvíli potkává mladého (kapku zaostalého) Chien Fu, který působí v jedné kung fu škole jako uklízečka (a fackovací panák), který jej zaujme a tak se ho starý učitel rozhodne naučit starodávnému umění. A konečně dochází k finálnímu souboji dvou stylů, kde (pro jistotu) Chien Fu svůj styl hada okoření stylem kočičí pracky... Ehm, ve své době to musela být naprostá bomba, ale dneska tento film působí hodně hloupoučce - ať již hodně naivní scénář, trapné dialogy, díry ve scénáři a protivná hudba. Ale za co si tento film zaslouží alespoň dvě hvězdičky, je (již tenkrát) perfektní Jackie Chan nebo jeho učitel Siu Tien Yuen, a jejich dokonalá choreografie (tenkrát ještě nepodpořená počítačovými triky, ale všechno pěknou dřinou). Takže aspoň tak.. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Příběh hodně podobnej jako v Opilém mistrovi, takže více méně o ničem a zase je to všechno o kung-fu. Jackie si to klasicky dává a nedokážu najít dost velkej superlativ, aby ho to vystihlo. Snad jen toho humoru mohlo bejt kapku víc a a chyběla mi tam nějaká scéna, kde by se v boji použily okolní věci. Každopádně parádní film, kterýmu k pěti hvězdám chybí jenom kousíček. Snad jen ten ruskej bojovník byl trošku zbytečnej, ne? ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)

Reklama

Reklama