Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista není spokojený s výsledkem vyšetřování vraždy, ke které došlo ve varšavské komunitě gayů, a rozhodne se odhalit pravdu. Příběh z komunistického Polska 80. let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na dobovou polskou detektivku, ale nakonec jsem končil film s pocitem, jak kdyby Polákům za poslední léta kvalita utekla někam do Východního Německa. Šedivý filtr na šedivou dobu je fajn, ale nespasí celý film. Téma je hrozně divný a to, že se vlastně jedná o kriminálku, bych z filmu vlastně ani nevyčetl. Moc mě to nebavilo, byť to má lepší chvilky. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film si zaslouží pochválit za věrné zobrazení homofóbního Polska z 80.let. Policejní zátahy a sexuální zmatek provází celý film, ale ke škodě je jeho předvídatelná thrillerová šablona a pomalé tempo. Kdo prožil komunismus ve východní Evropě bude filmu rozumět víc, protože Operace Hyacint rozhodně není špatný film. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Choďte s tým už do prdele. Ale určite nie do mojej. Človek si chce pozrieť kvalitnú retro kriminálku a skoro hodinu to tak vyzerá a potom ho nechajú totálne sa vyblvať pri odporných záberoch, ako si to nakladajú dvaja buzeranti do zadku. Namiesto kriminálky tu máme príbeh hlavnej postavy, ktorá má krásnu ženu, no nevie sa vyrovnať s vlastnou deviáciou. A celý svet okolo neho je taký zlý a homofóbny. Čisté slzy veru. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Všetky modlivky zrejme tento film potešil, aj keď gay sexuálne scény si zrejme užili. Cirkevnícke, homofóbne, xenofóbne, puritánske a pokrytecké Poľsko bolo, aj je. Hlavne, že takmer nikomu nevadí, že kňazi tam sexuálne zneužili všetkých malých chlapcov, a vlastne celú populáciu. A "Hyacinti" úplne všetkých dospelých. Asi im do riti napchali aj všetky hyacinty, ktoré zohnali. Dej bol pomerne strohý, postavy vykreslené dosť povrchne, ale dalo sa to pozerať a aspoň bola vidieť snaha policajta, utláčaného gaya, niečo vyriešiť. V každom prípade, ak sa mi niekto odteraz opováži doniesť hyacint, budem rozmýšľať, či ho strčím do vázy, alebo niekde inde. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Polské filmy mi dělají radost a zase ta zvláštní atmosféra osmdesátých let. Vůbec jsem netušil o operaci Hyacint, takže reálný základ můžeme dohledat. I když jsem nakonec nabyl pocit, že ta kriminální linie v druhé půli nebyla zase tolik důležitá, že se příběh hodně soustředí na proměnu hlavní postavy a jeho rozpolcenost. Navzdory delší stopáži snímek rozhodně nenudí a dokáže udržet v napětí až do samotného konce. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama