Reklama

Reklama

Tai ji: Zhang San Feng

  • Hongkong 太極張三豐 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o dvou mladých šaolinských mniších, kteří se jako děti seznámí v klášteře, kde společně vyrůstají a učí se bojovému umění. Díky vznětlivé povaze jednoho z nich jsou oba mladíci z kláštera vyloučeni a posláni do skutečného světa. Zde se jejich osudy, rozchází - jeden mladík zůstává ve vesnici, aby pomáhal chudým povstalcům, zatímco druhý odchází do armády hnán touhou po moci. Film plný akčních soubojů předvádí především prvky z bojového stylu Tai ji. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

cubajz 

všechny recenze uživatele

klasika žánru bojových filmů, která i přes přebytek létání zcela ohromí svou choreografií (hlavně bitky proti přesile jsou prostě boží) a nebojí se příběh přikořenit trochou tai-chi filosofie (pro mě je nezapomenutelná scéna, kdy Jet Li cvičí s hromádkou listí). Po tomto kousku jsem si musel dát Yuena mezi oblíbené režiséry, zatím ani jednou nezklamal. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý bojový film o dvou zprvu nerozlučných bratrech, kteří jsou však později nuceni proti sobě bojovat na život a na smrt. Na své kung-fu poměry Twin Warriors nemá vyloženě špatný scénář, nebo chcete-li, příběh a choreografie je klasicky výborná, Jetovi Li jdou bojová umění od ruky, jak nikomu jinému, ale ani ostatní ústřední postavy se nenechají příliš zahambit. Film se vyznačuje zejména souboji jednoho, dvou, či menší skupinky proti MNOHOnásobné přesile, jenže zde vidím tak trochu kámen úrazu, protože hlavní postavy (hlavně Jet Li) jsou až moc silné a rychlé. Film o reálném bojovém umění Tai-Chi a pokrevních bratrech měl zkusit být více emocionálnější a raději by se měl obejít bez létání, zrychlených záběrů a přehnané síly. 7/10 ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Dva kluci se v klášteře naučí kung-fu, pak jsou za zneuctění z něj vyhnáni. Venku se rozdělí, jeden se nechá naverbovat do armády a Jet Li se spojí s Michelle Yeoh, kterou opustil manžel, a ještě s jednou holkou a přikloní se k povstalcům. Takže dva kamarádi stojí proti sobě. Ve vzájemných soubojích si neberou servítky a vždycky je to pořádný masakr. Hodně drsné, jindy naopak hodně vtipné souboje jednotlivců proti přesile jsou zatraceně povedené. Prostě ten správný film pro opravdové gurmány bojových umění. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru (martial arts films - wuxia ...) se jedná o neskutečnou bombu a nářez. To sem fakt nechápal, co dovedli v roce 1993 natočit, tam lítaj lidi po desítkách ve vzduchu, dva úhlavní nepřátelé po sobě hážou vojáky jako nic, akce je zde od začátku do konce, neuvěřitelné nápady, řežba a řežba, nic jiného, krom té chvíle, kdy Jet Limu přeskočí, aby vymyslel tai-chi styl ... Humorné vložky jsou ok. Tomu filmu nejde naprosto nic vytknout. Kdo nemá rád dráty, lety, souboje ve vzduchu, ať na to nekouká, ale kdo se nad tím umí povznést (a proč ne, X-meni taky létají a bojují ve vzduchu ...) a má rád filmy ve stylu série Once Upon Time in China, tak vřele doporučuji!!! Nemá to tu atmosféru, ale zase to vynahradí akce... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Počtem a délkou akčních scén na celkovou stopáž rozhodně jeden z nejakčnějších filmů historie. Brilantně zvládnuté akční scény, které sedí všem zúčastněním, v jinak poměrně jednoduchém příběhu zrady a odpoutání od zamýšlených šaolinských tradic. Mě osobně ani nevadila ta malá troška humoru, která v pár místech ubere na vážnosti filmu a do celkové proměny ústřední dvojce to také sedělo (humoru výrazně ubývá během filmu). Snad jediná škoda ve výsledku je, že film sází jen na akci a skvělé/známé tváře. Něco navíc mi tam chybělo, ale akcí nabitější film nepamatuji... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V "letájících" akčních scénách jsou postřehnutelná jistící lana herců. Nejrušivěji chyba působí v souboji Siu Lin (Michelle Yeoh) a guvernéra Lioua (Jian-Kui Sun) přibližně v 80. minutě a v závěrečném souboji Junba (Jet Li) a Chin Boa (Siu-hou Chin) přibližně v 85. minutě. (Nodachi)

Reklama

Reklama