Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongská policie úspěšně dopadne drogové dealery, až na hlavního šéfa Hunga (Wang Lung Wei), kterému se podaří utéct. Ten chce ihned pomstu a rovnou zabije kapitána hongkongské policie Stana Lunga (Leung Ka-Yan), který celou akci řídil jako policista v utajení. Po jeho smrti se policistka Shirley Ho Siu-Ling (Carol 'Do Do' Cheng), která byla jeho snoubenkou, rozhodne využít jakékoli prostředky, aby samotného Hunga dostala. To se sice podaří, ale při jeho zatčení ho v sebeobraně zastřelí inspektor hongkongské policie Michael Wong (Simon Yam) . Krátce po Hungově smrti Shirley zjistí, že její zesnulý snoubenec Stan Hung byl zkorumpovaný policista, který také obchodoval s drogami v zahraničí. K tomu policista Stuart Fong Chung-Yau (Jacky Cheung) dostane podezření, že jeden z jeho kolegů Tat (Ng Man-Tat) je také zkorumpovaný policista. Později se Stuartovi podaří tajně natočit na pásku Tatův obchod s drogami s dvěma americkými drogovými dealery (Michael Woods a Stephan Berwick). Pásku si ale náhodně pustí tvrdohlavý policista Terry (Donnie Yen), který se hned pustí do případu na vlastní pěst. Shirley se Stuartem musí rychle zjistit, kdo je v policejním oddělení další zkorumpovaný. (tequilla)

(více)

Recenze (35)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tiger Cage je vyssia liga ako seria Ultra Force. Prvy diel sice neponuka nonstop akciu vzhladom na herecke obsadenie v ktorom prevladaju nadani herci nad skusenymi bitkarmi, co mozno niekoho sklame. Lenže vdaka hercom perfektne funguje dramaticka stranka a tak film ani v neakcnych scenach nenudi. Prave naopak. O to viac som si vychutnaval jednotlive akcne sceny v ktorych dostavali zaporaci na frak. Kedze je to ale HK film, tak to poriadne schyta aj mnoho kladnych postav. Ked uz doslo na akciu, tak stala za to. Väcsinou sa jedna o spickovo prevedene a stylovo natocene prestrelky. Yuen Woo-ping dokazuje, ze je nielen skvely choreograf ale aj reziser. Neraz sa dockame neskutocneho kaskaderskeho kusku pre ktorom niekto niekam skoci alebo spadne z velkej vysky. Bitiek je pomenej a väcsinou su kratke. Choreografia je jednoduchsia, prispôsobena nizsim schopnostiam hercov, ale pôsobi neskutocne drsne a je bezchybne prevedena. Vrcholom je bitka Donnieho Yena v ktorej sa znova stretne so superdrsniakom Michaelom Woodsom. Z hercov ma najviac bavil sympatak Jacky Cheung a chameleon Simon Yam. Obidvaja svoje ulohy vystihli bezchybne. Vo vedlajsich ulohach sa mihne mnoho dalsich znamych xichtov. Takze celkovo som spokojny. K uplne dokonalym styrom hviezdickam filmu chybaju prepracovanejsie bitky, ale aj tak vysledok stoji za to. 7/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská gangsterka okořeněná menší dávkou pěstních soubojů, bohužel s jen průměrnou choreografií. Tedy až na účast Donnieho Yena a jeho střetnutí se zuřícím býkem Michaelem Woodsem, které si v několika dalších filmech zopakoval. Ultimativní krása. Ve zbytku se dočkáme jen typické smršti poměrně nezáživných přestřelek, spletitého a přesto velmi prostého děje, špetky hihihumoru a obvyklého asijského smyslu pro afekt. Ucházející trojčička. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice "svěží" akční kriminálka, kde exceluje již v té době zkušený Simon Yam hlavně herecky a pak Donnie Yen v jedné excelentní bitce v dvěma asi o hlavu většími amíky. Každopádně film netáhne jeden herec, ale celá skupina dnes již ostřílených a známých herců (a hereček). Od poloviny filmu docela napínavé a pěkně vykutálené intriky zkorumpovaných poldů. Velice slušná záležitost. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Provedením akčních scén Tygří klec příliš nevybočuje z dobového hongkongského průměru (což ovšem pořád znamená, že jsou perfektně rytmizované a plné skvělých kaskadérských kousků), takže si mé sympatie kupodivu získala zejména v daném žánru nadstandardně poutavým příběhem a atmosférou. Woo-ping Yuen se sice neobešel bez trhlého humoru, ale chytře ho využil jen v rámci expozice, kde vlastně pomáhá s budováním sympatií k postavám, o něž se pak divák více bojí, když děj v druhé polovině značně potemní. Na celkovém prožitku má pochopitelně nemalou zásluhu i silný záporák v podání ďábelského Simona Yama. _____ Jo a Irene Wan je tu k sežrání... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha porevolučních distribučních úlovků společnosti Intersonic, který sice oplývá poměrně významnou osobností na režisérském postu, ovšem kvalita výsledného a v konečném účtování dosti mdlého produktu, tomu silně neodpovídá. Triviální scénář a adekvátně vypointované dialogy jsou pochopitelně a bohužel samozřejmostí, stejně jako dobový dabing, který přebije i poslední špetku originálního zvuku a dosti tím ruinuje celkový divácký zážitek. Bohužel hlavní koření žánru, kterým bezpochyby akční pasáže jsou, je trestuhodně nevýrazné, neoslovující a průměrné. Nevýrazní hrdinové umírají jako na běžícím pásu a neustálé souhrnné retrospektivy lezou krkem stejně, jako naivní psychologie a zmatečné jednání tupých postav, s nimiž se sžít představuje nadlidský a vpravdě nesplnitelný úkol. Gratulujme tvůrcům alespoň k několika solidním a zapamatovatelným momentům, které poněkud provětrávají nezáživný a zjevně horkou jehlou šitý produkt. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama