Reklama

Reklama

Železný dráp

  • Hongkong 黃飛鴻之鐵雞鬥蜈蚣 (více)

Obsahy(1)

Mladý mistr kung fu Wong musí přestěhovat svou školu bojových umění, ale brzy zjistí, že nová budova stojí hned vedle bordelu. Wong a jeho žáci mají konflikty s boxery a znepřátelí si i šéfa policie. V okolí mizí mladé dívky a Wong začne mít podezření – má policie s únosy něco společného? Neslouží bordel jako přestupní stanice při pašování bílého masa? Začne pátrat na vlastní pěst, ale aby zjistil pravdu, bude muset naplno využít všechno své umění kung fu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Perfektní Jetův film. Když přijde drůbeží scéna a člověk ji nečeká je dobré nepít a nejíst. já se málem zalkla. Stonožka je dokonalá, záporáci se zlověstně chechtají, komické figurky dělají komické narážky a Wong Fei Hung je prostě...dokonalý i ve své hluchotě nebo v kostýmu kohouta. Jinak, musím se plně postavit za absolutní kritiku českého dabingu. Český dabing čínských filmů je opravdu hrozivá pomsta tvůrcům i hercům. Slyšela jsem dabing k Návratu do 36.komnaty, což bylo nad moje síly, odpudivý dabing k Better Tomorrow by zasloužil pranýř a tady se zase vyřádil někdo, kdo musí Hong Kong dost nenávidět. Někdy je lepší pustit si film v čínštině a neřešit, že člověk občas loví děj. Titulky jakékoli kvality lepší, než upadající český dabing...Olgo Walló, kde jsi? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně akční film, který působí i jako lehký úlet (což správně zakrývá nadhledem až komedií). Jet-Li by si dnes na sebe už asi kohoutí oblek nevzal a neskákal kolem stonožky ve stylu zvířat, ale to nic neubírá na jeho podílu na úžasné akční stránce filmu. Dokonce si i "zavzpomíná" na styl opilého mistra známého především z filmů Jackieho Chana. Právě akce je důležitá, protože spojuje jinak dost roztroušený film, kterému viditelně chybí jisté úseky (postavy jsou někde, střih bojují úplně jinde) a lepší návaznost scén i příběhu. Berte to s rezervou a pobavíte se. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný komediálny film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho slabšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o majstrovi bojových umení a lekárovi Wong Fei- Hungovi, ktorý si nechtiac otvorí školu bojových umení vedľa nevestinca a zistí, že z okolia miznú mladé ženy, s čím majú niečo spoločné mnísi, ale aj šéf polície. A tak spolu so svojimi žiakmi a novými priateľmi musí dať všetko do poriadku. Spracovanie ale nie je práve ideálne, určite sa tu nudiť nedá a film baví celý čas, ale tento film patrí medzi tie prehnané Hong Kongské filmy a ja skôr oceňujem serióznejší prístup v akčných filmoch. Ale samozrejme aj tomuto sa dá rýchlo prispôsobiť. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Nie je až tak extrémne prehnaná ako v Jet Liho fantasy filmoch, skôr pripomína akciu zo série Vtedy v Číne, ale kvalitou má od nej dosť daleko. Súboje majú plno úplne nereálnych prvkov, takže Jet Liho umenie ani nemá ako vyniknúť, ale choreografia je na celkom slušnej úrovni a aj natočené sú obstojne. Najviac sa mi páči finálny súboj alebo ochrana domu pred množstvom vojakov, ale všetky súboje, ktorých sa zúčastní Jet Li alebo Sharla Cheung sú celkom dobré. Množstvo je tu aj humoru, ktorý je skôr taký rozporuplný. Našťastie nič trápne tu nie je a väčšina je úplne zbytočná, ale hlavne v prvej polovici sa nájde dosť aj príjemne vtipných scén, hlavne pesnička v nevestinci. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jet Li v úlohe, ktorej typ mám od neho najradšej, teda maximálne zodpovedný a čestný človek, len tú akciu má inú ako by som chcel, príjemné ženské postavy hlavne Sharla Cheung a ešte niekoľko zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie na dosť dobrej úrovni. A samozrejme musím pochváliť aj takmer všadeprítomnú výbornú hudbu, ktorá nesmie chýbať v žiadnom filme o Wong Fei- Hungovi. Radšej si pozriem Jet Liho reálnejšie filmy ako Fist of legend, Vtedy v Číne a podobne, ale aj tento dokáže zabaviť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 62%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost těžké zklamání. Čekal jsem nějakej kung-fu názeř místo toho jsem dostal kung-fu komedii s minimem akčních scén. Wong původně asi nevěděl co chce natočit. Komedii? Či Kung-fu akci? Takhle z toho je jen rozbředlá podivnost kterou už asi nikdy nechci vidět. Aspoň že ten Jet Li je jakž takž drsnej. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Je to již nějakou dobu, co jsem tento film viděl i hodnotil. Protože nemohu uvěřit nízkému hodnocení, musím napsat tento komentář. Tomuto filmu podle mého velice ublížila distribuce, především proto, že je přeložena polovina dialogů, a to ještě tak toporně, že z toho činí skoro jiný film. České titulky jakbysmet. Pokud můžete, naučte se anglicky a sežeňte si jiný release, neboť takovou kadenci slovních přestřelek a vtipů prostě jen tak nenajdete, i když si budete asi muset občas zastavit film, abyste stíhali číst titulky. Kombinace humoru Jing Wonga s choreografií Woo-ping Yuena je smrtící!. Pro mě asi nejlepší Jetův film. 100 % ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Hoci je Yuen Woo-ping v mnohých zdrojoch uvádzaný ako druhý režisér tohto filmu, v skutočnosti sa podieľal iba na choreografii bojových scén. (POMO)

Reklama

Reklama