Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z USA do Hongkongu přiletí dva obchodníci, David a Clinton, se sedmi miliony dolarů. Krátce po příletu jsou hned napadeni neznámými zabijáky. Clintonovi se podaří uniknout, ale ztratí peníze a později je zabit. Do přestřelky se zaplete bývalý tvrdý policista Alan Yau (Donnie Yen) a advokátka Mary Cheung (Rosamund Kwan). Oba se stanou hlavními podezřelými poté, co policie zjistí, že v Maryině bytě byla zavražděna spolubydlící advokátka Petty Lee (Do Do Cheng). Oba se dávají na útěk před policií i před mafiány, kteří chtějí těch sedm milionů. Při útěku se netradičným způsobem oba seznamují s Davidem. Ten jim prozradí, že peníze jsou špinavé a celou akci řídil zkorumpovaný právník a obchodník Philip Wilson (Robin Shou), který chtěl také už od začátku zabít Davida a získat peníze. Všichni tři se rozhodnou najít špinavé peníze, a dostat samotného Wilsona. (tequilla)

(více)

Recenze (36)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Název s pořadovou číslovkou je do jisté míry matoucí, protože se v žádném případě nejedná o pokračování, ale pouze o jeden článek skládanky se samostatným příběhem a jedinečnými protagonisty. S politováním je však nutno konstatovat, že o nějaké vzrůstající kvalitě se nedá mluvit ani se silným sebezapřením. Dialogy jsou neuvěřitelně plytké a často prakticky nedávají smysl, stejně jako jednání postav, které většinu času zmateně pobíhají po scéně a snaží se vyjádřit roztodivné myšlenky či emoce. Odmítám tvrzení, že je to koncepčně celé podloženo tradičním a notně úchylným stylem pro humor, který asijský kontinent produkuje, z toho důvodu že konkrétní scény se v žádném případě neberou na lehkou váhu. Největším plusem tak zůstává zdrcující absurdita, to z důvodu rezignace diváka na cokoliv, a nutnost přizpůsobení se objevivší se situaci. Popravdě to chce hodně otevřenou mysl a ne každý ji dokáže najít. Ochota přejít všechny negativa se bohužel vytrácí při sledování tupě průměrných akčních scén, které by měly být alfou a omegou, zatímco vzbuzují pouze letmé úsměvy či zanechávají duševní prázdnotu z nedostatku uspokojení poptávky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poťouchlosti sice kopec, ale díky Rosamunde Kwan a jejímu diblíkovskému rošťáctví je v pohodě snesitelná. Na rozdíl od prvního dílu, který kromě názvu s tímhle příběhem vůbec nesouvisí, se však dočkáme daleko větší porce soubojů, jejichž choreografie je srovnatelná i se sérií Red Force, a to už je co říct. Koneckonců se tu mihne i martial art vamp Cynthia Khan a její vystoupení stojí za pozornost. Jinak se vše točí zejména kolem Donnieho Yena a ten svým charismatem bojové mašiny bez problému utáhne celý film. Nechybí ani typické střetnutí s černým obrem Michaelem Woodsem či šíleným Johnem Salvittim. Hledáte-li akční bojovou oddechovku, rozhodně po dvojce Tygří klece sáhněte. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je docela frajer jak dojde na souboje ale komedialního talentu moc nepobral problemem druhy Tygri klece je totiz hlavne fakt ze se jedna o regulerni akcni grotesku s typickym Hong Kongskym nehumorem nebo teda nevim tamani se tomu asi smejou mne to spis mistama prislo trapny i kdyz par hlasek v neodolatelnem puvodnim vhs dabingu stoji za to hlavne jak Donnie Yen si zjednava respekt machruje v restauraci pred zenskou se kterou tam sedi a aby se predvedl tak vyjede v ty restauraci na typka ses opravdu hroznej fagot! ten za nim prijde a rekne mu ty kourici hovno tvoje kocka pujde se mnou! takze obcas to je i zabava ale spis zpusobena tim ze clovek neveri vlastním usim co ze to vlastne slysi kazdopadne porovnam li to z prvni Tygri kleci i kdyz spolecnej maji tyhle filmy asi jenom nazev jinak v tom nevidim zadny primy pokracovani je to slabsi a to o dost to je bez diskuze holt ja radsi akci nez ty jejich infantilni vtipky a zvaneni co nadelam ()

castor 

všechny recenze uživatele

Béčková pecka z mládí se vrátila a.. už to taková sláva pochopitelně s odstupem času není. Tehdy totiž divák nevnímal ty neuvěřitelně plytké dialogy, které dávaly smysl asi jako chování postav v různých situacích (třeba i v posteli pod peřinou). Zůstává tak naštěstí permanentní akce (honičky, souboje, přestřelky), bohužel ale plná infantilních vtípků a typicky podivných asijských emocí. Když se ale začne vše zajídat, nastoupí závěrečná fyzická řež, ve které zpomalovačky nejsou nikterak samoúčelné, choreografie naopak výborná (ve výskoku se kope do tří protivníků) a třeba souboje s vlasatým Michaelem Woodsem nebo s katanou jsou nadmíru vydařené.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Yuen Woo-ping je okrem geniálneho choreografa aj chlapík, čo má fakt rád obojručné zbesilé strieľanie. Druhá klietka je do značnej miery komédia s klasickým motívom uvrieskanej panikáriacej ženskej, do finále sa však vrúti ako nekompromisný a krvavý akčniak. Samotná zápletka je dosť prostoduchá, ale je tu dosť akčných scén a sú pestré a nápadité... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama