Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Recenze (237)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oni to třeba Asiati nepřiznají na plnou hubu, ale ten mistr byl regulérní alkoholik. A celý ten příběh vlastně byla alkoholikova iluze, kterou si vysnil, když jednou takhle z baru upad do škarpy a prosnil v ní celou noc. Jak jinak by se pak mohla stát celá ta souhra bláznivých událostí, co se ve filmu objevila. Film samotný byl jinak fajn. Jackie Chan by si zasloužil regulérních pět hvězd, ale film jako takový je spíš jenom sběr scének, kde se Jackie řeže. Další sběr scének je jenom typická kung-fu zběsilá bláznivina, která je fajn, ale musí sednout. I proto dávám takové hodnocení. Každopádně Jackie je frajer. Samotnej trénink je naprosto dokonalá záležitost. Je vidět, že ne bezdůvodně se proslavil po celém světě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,470,389 ▐ takmer nonstop akcia, až do zbláznenia, Jackie Chan je blázon "opitý" /80%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Připijím na tuto nacamranou kung-fu ódu na ranní podroušené návraty z restauračních zařízením, kterou si Chan vychutnává plnými doušky až do dna. A já spolu s ním. Rozhodně najdete smysluplnější kung-fu filmy. Pravděpodobně i vtipnější kung-fu filmy "jsou tam někde venku". Když si dáte hodně záležet, tak možná i nějaký podobně ujetý by se našel. Ovšem nápaditější choreografii, abyste v žánru na choreografii založeném pohledali. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt vtipnej nářez a hodně Jackieho jokeů je opravdu vtipnejch. Skoro až Jim Carreyovskejch rozměrů. Bitky jsou dobrý a filmu ,kde je týpek s poskakujícíma kozama a HLAVNĚ týpek co bojuje jen hlavou, nemůžete dát méně než plné hodnocení. Teď jsem měl možnost to vidět i s českym dabingem od AV studio Praha z roku 1997 a byl to nářez. Fakt dlouho jsem se takhle nezagebil filmovejm hláškám, jak tady. Fakt skvěle odvedená práce. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Teda, chodíval jsem na večírky Willa Burroughse a myslel jsem, že je to šílenec – ale v tomhle filmu je na vycházce kompletní osazenstvo raplhausu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jackie se může roztrhnout, ale ve špatném filmu. Trapný humor, triviální příběh a všechno, co mi kdy mohlo vadit na asijském akčňáku shrnuto pod jeden snímek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co se tyce souboju tak to je Jackieho nejlepsi film. Jackie se skoro po celou dobu filmu rve a do toho dela ruzne vice ci mene vtipne uchylarny. Soubojum neni co vytknout at uz de o mistry (tyce, rukou, hlavy, nohou) nebo jen o obycejne poulicni rvacky. Jackie je uzasne ohebnej a kdyz ke konci zacne pouzivat styl osmi opilych bohu a hlavne slecny Ho tak to nema chybu. Pokud bych mel film hodnotit jako normalni film, tak by to bylo tak za 2*, protoze dej je mirne receno o nicem a hudba taky za moc nestoji. Pokud ale film hodnotim jako mix grotesky a vybornejch souboju tak to je za 5* ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem příznivcem tradičního kung fu, ani hongkongských kung fu mlátiček, zde opravdu nejde nic vytknout a v rámci žánru jako takového, hodnotit plným počtem. Excelentní kamera a prostředí dává vyniknout v podstatě jedné nekončící kung fu řežbě, Jackie Chan je v dokonalé formě, kterou je třeba opravdu ocenit, komediální prvky se kupodivu líbily občas i mě a skutečně jsem se od srdce zasmál, "fighty" mají minimum "prostřihů", prostě paráda. Jak říkám, nemusím toto tradiční kung fu, nemusím ani Jackieho, nemusím asijský humor, ale tohle je naprostý vrchol toho, co v tomto žánru bylo kdy natočeno. "Druhý díl", který jsem viděl dříve je sice ok, ale to kouzlo 70. let prostě postrádá a už to není ono. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Filmu sá dá vytknúť prakticky čokoľvek Vás napadne (okrem choreografie), taký je zlý. Ale skôr tak roztomile zlý. Rozhodne veľmi zábavný kultový kung fu úlet Jackieho Chana, ktorý je najmä ako "opitá bohyňa" úplne dokonalý.9/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Společně s Mladým mistrem asi vrchol Chanovy kung-fu tvorby. Tréninkové metody, o kterých se nesní ani patriarchům shaolinského chrámu, a absolutně neuvěřitelně vyparáděná choreografie soubojů. Chanovo tělo se kroutí do nelidských tvarů, padá, vstává a zase padá, metá přemety na desítky způsobů, prohýbá bedra v ladných sklopkách a betonovými prsty a zápěstími uštědřuje rány do nechráněných soupeřových míst. I v dnešní době koukám na Jackieho "kouzla" s otevřenou hubou, protože tenhle blázen působí opravdu jako totální šrotovací mašina, která možná schytá hodně ran, ale vždycky najde sílu otevřít pusu, spolykat pár doušků vína a rozjet komba z jiné galaxie... ne... rovnou z jiného vesmíru... protože pokud existuje nějaký jiný vesmír, než ten, ve kterém žijeme, tak z něj pochází Jackie Chan... smekám před tímhle výjimečným bojovým talentem, který nám celou svojí filmovou kariéru předvádí, že pohybové schopnosti člověka se tréninkem stávají nekonečné... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pořádně se opít a pak vyprovokovat bitku - tímto se určitá sorta lidí řídí již od nepaměti, ovšem až Jackie Chan tomu nasadil opravdovou korunu a dokázal, že i člověk v podnapilém stavu je schopen předvést dokonalou a unikátní choreografii. Originální a propracovaný systém boje, který zaujme, pobaví a některé možná i inspiruje je bezesporu hlavní předností tohoto legendárního kung-fu filmu, protože ostatní aspekty jako zejména scénář jsou dost stupidní - 24 letý Jackie Chan hraje puberťáka, který se chová (a ke kterému se lidi chovají) asi tak, jakoby mu bylo 16... Woo-ping Yuen a Jackie Chan odvedli skvělou práci co se týče soubojů, ale neakčí části filmu zůstaly trochu nudné. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalý spojení kung-fu bojů a vtipu, už tehdy Jackie Chan ukazoval, že neumí jenom skvěle kung-fu, ale že v něm je i velký komediální telent, díky kterýmu se dokázal prosadit v americe, jeho rychlost a ohebnost s výborně natočenejma soubojema udává celýmu filmu tempo. Děj to moc originální nemá, ale je obalen do úžasný akce, kterou režíroval mistr podobných záležitostí Yuen Woo-ping a když se k tomu přidá jednoduchá, ale dobrá hudba, tak musim dát 5* ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jeden z tradičních filmů Jackieho Chana, kterými se prezentoval na přelomu 70. a 80. let, než se v roce 1985 proslavil akční a ve vážnějším tónu vedenou Police Story. Mistrův syn můžeme z celkového hlediska tvorby Jackieho Chana indentifikovat na základě typických prvků jako jsou např. humor přecházející v určtých momentech až do absurdna nebo promyšlený systém soubojů. V roce 1994 natočil neméně povedené pokračování Legenda o opilém Mistrovi, které mimo zhostení se hlavní role i spolurežíroval. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som pri dvojke napísal, že má najprepracovanejšiu choreografiu kung-fu chmatov a akčných scén, musím to poopraviť, pretože na jednotku proste nemá. Brilantné bitkárske scény sú tu nasúkané jedna za druhou, keby sa z filmu vystrihli, zostala by možno slabá polhodinka. Jackie a celý film si od herectva urobil obchádzku snáď cez celú galaxiu, no napriek tomu sa nehanbím dať kvalitných päť hviezdičiek za predvedené súboje. 95%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná kung-fu komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je síce celkom schopný v bojovom umení, ale kvôli svojmu nezodpovednému prístupu sa v ničom nezlepšuje a život je pre neho len zábava, čo sa jeho otcovi nepáči a tak ho pošle za najlepším majstrom. Mladík po tom netúži a tak majstrovi ujde, no keď od potulného bojovníka dostane riadnu príučku, mladík si uvedomí svoje chyby a rozhodne sa u majstra učiť nevediac o tom, že novonadobudnuté schopnosti bude nutne potrebovať. Spracovanie sa mi páči, úvodná trištvrtehodina sa nesie v čisto zábavnom duchu, mladík robí rôzne hlúposti striedané s rôznymi súbojmi, potom už dostane skutočnú príučku, začne sa dlhý a výborný tréning a nové schopnosti skvelo zúročí v záverečnej dvadsaťminútovke. Za celý čas tu nie je žiadne slabšie miesto, celý film si drží slušný štandard. Akce je tu dosť a je veľmi dobrá. Súboje sú spočiatku ešte také jednoduchšie a pomalšie, ale stále sa zlepšujú a tie neskoršie sú už prvotriedne. Väčšina z nich má výbornú choreografiu, sú nápadité a vyniká v nich najlepšia forma Jackieho Chana. Najviac sa mi páčia posledné dva súboje, ktoré sú rozhodne vrcholom filmu, zábavný súboj s bojovníkom používajúcim hlavne hlavu, no všetka akcia je kvalitná. A nič sa nedá vytknúť ani tréningu, ten je perfektný a jeho niektoré časti sú nezabudnuteľné. Herecké obsadenie je takmer rovnaké, ako aj vo filme Škola hada z toho istého roku a tak opäť hlavná pozornosť stojí na trojici Jackie Chan na vrchole síl, Yuen Siu Tien ako jeho zábavný majster tentokrát používajúci aj štýl opilca a hlavný záporák Hwang Jang Lee, no ten tu má o niečo menej priestoru. A nesklamú ani zvyšné postavy. Totožný je aj režisér Yuen Woo-ping, ktorý si drží ten istý štandard, takže tu nemám čo vytknúť a technická stránka je na tom rovnako. Majstrov syn je podobne kvalitný akčný film ako aj tohoročná Škola hada, oba sú to vrcholy Chanovej klasickej kung-fu tvorby. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 77%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná záležitost, nic takového už dneska nikdo nenatočí. Srovnávat by se dalo možná tak s filmem Ong-bak, ale to už je přecejen něco jiného - thajský box a navíc se bere moc vážně (když nepočítám honičku s tuk-tuky). Toto je opravdu nejlepší bojový film, co jsem kdy viděl, 24letý Jacky Chan ve vrcholné formě, nepřetržitá akce od začátku do konce. Samozřejmě, už z toho vyplývá, že děj to mít ani nemůže, ale to je vlastně dobře - kradl by čas soubojům. PS: Freddie Wong?? WTF?? ()

Reklama

Reklama