Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (102)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního Re-animátora z roku 1985, tentokrát se režie nezhostil Stuart Gordon, ale sám Brian Yuzna, který měl v jedničce úlohu producenta. Dvojka se však výtvarnou stránkou od předchůdce v ničem neliší, oba pánové mají totiž dosti podobný rukopis. Yuzna nenechává nic náhodě a sází na již osvědčené prvky (úžasný Combs, hlava dr. Hilla, nemocniční prostředí, spousta krve a morbidního humoru) a do toho přimíchává nové ingredience, dotažené do absurdní dokonalosti. To se týká vylepšení samotného séra, které už jen neoživuje mrtvoly, ale vytváří zcela nové bytosti. Yuzna tedy čerpal inspiraci z Frankensteinovy nevěsty. Odtud si vypůjčil některé prvky jako nešťastnou lásku a umělou bytost sešitou z částí těl. Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že se jedná o jeden z nejlepších snímků, co se splatteru týče. V lecčem prvního Re-animátora dokonce překonává, což vůbec není častý jev. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Den po zhlédnutí Re-Animatora jsem se nakonec odhodlal a pustil si Něvěstu,ale žádné překvapení se nekonalo.Nevěsta je lepší než první díl přesto mě nějak zvlášt nebavila.Nevim proč měl jsem možná blbé 2dny na tenhle druh komedie/hororu,ale ani u tohohle dílu nepůjdu nad 2*.Víc humoru víc akce a znovu solidní gore k tomu výborné herecké výkony,ale znovu mě pokračování Re-Animatora nesedlo. 42% ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kultovej klasiky je podľa mňa o dosť iné než predchádzajúci diel. Zatiaľ čo jednotka šla priamočiaro po Westovom fanatizme a splatteri, dvojka sa snaží primiešavať viac humoru a absurdít, ktoré ma miestami veľmi rušili. Nič to však nemení na tom, že hektoliktre krvi a epické finále ostáva, len už to nie je to pravé orechové. Ešte však musím pochváliť Westove nadraďovanie sa nad Boha, ktoré zaznelo na konci. Vtedy mi tuším naozaj behal mráz po chrbte. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám trilogii "Re-Animátora" moc v lásce. Jednička mě z dnešního pohledu už vůbec nebaví a nudí. Trojka mi připadá absurdní s ubohým a trapným humorem. Dnes jsem se rozhodl podívat na druhý díl, abych zjistil, jestli na něm zub času zapracoval stejně intenzivně jako na dílu prvním. A byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. "Nevěsta" je za mě naprostý vrchol splatteru, kde od začátku do konce funguje naprosto vše. Akčnost, excelentní herecké výkony většiny postav, zejména West je naprosto dokonalý, spousta humoru, který díky bohu výborně funguje a do toho navrch neuvěřitelná plejáda gore efektů, opravdová přehlídka a lahůdka, stará dobrá ruční práce, hektolitry krve, ruce, nohy, oživlé mrtvoly nebo jejich části. Navíc perfektní prostředí, ve kterém se film odehrává, výborná výtvarná stránka, každý kamerový záběr má co nabídnout. Grandiózní závěr filmu. Prostě absolutní špička v splatterovém žánru... /90% + FILM ROKU/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trilogie Re-Animátora mě nechala poněkud chladným. Druhý díl je rozhodně nejlepší díl ze všech,ale nemohu říct,že bych se bavil královsky, občas slušná gore scéna,film má zajímavou myšlenku, to mu nemohu upřít,ale na mě je to až moc velký Úlet,který příliš nemusím. Za mě jen tříhvězdičková trilogie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)
  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)

Reklama

Reklama