Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Doktor Alan Feinstone byl šarmantní muž a oblíbený u svých pacientu. Doma se ale choval jako pedant, který chorobně lpěl na čistotě, krásně vyžehlených košilých a ke všemu trpěl depresemi. Jednou nachytal svou krásnou ženu při nevěře. Tahle událost mu totálně změnila život a nejen jemu, pocítí to i lidé v jeho okolí. On se nespokojil jen s pomstou na své ženě. Začal se mstít i ostatním. Scény nejsou až tolik drastické, ale zasáhnou diváka na citlivém místě. Stačí si totiž jen představit, že by na místě šílence byla vaše lékařka nebo lékař. Představa dokáže udělat hodně. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

chceme zmenit stomatologii na interaktivni medicinu... po techto slovech a naslednem vlozeni odsavatka do dutiny ustni to prislo... nechutna salva typicky yuznovskych detailu, ve kterych se zde primo vyziva, jeste umocnena neblahym prostredim ordinace... originalni snimek mistra hnusu (s mimoradnou osobnosti v hlavni roli) do nehoz se misty vkrada nejvetsi nepritel filmu - nuda ... 7/10 ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Zubaře se nebojím ani po shlédnutí ulítlého snímku pana Yuzny, ale to nic nemění na tom, že na mě tenhle horor skvěle fungoval. Doktor je fakt sympaťák, který ví, čeho chce v životě dosáhnout. Kdyby ale nebral tu svou práci tak zatraceně vážně. Tak vážně, že mu jednoho rána prostě jebne v hlavě... Dobří herci a jistá dávka nadsázky dělá z DENTISTY zábavnou podívanou. Mě se nejvíc líbilo, že tu holku s rovnátky,které jsem celý film fandil, nezabil pod podmínkou, že si bude zuby čistit třikrát denně. Dost Dobré :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

A já to věděl, že jsou zubaři zlí. Dentist neni rozhodně žádnej hrůzostrašnej horor, ale člověka děsí už jen z toho důvodu, když si představí, jak mu někdo podobnej bude brutálně rozvrtávat zub, dokud se nerozpadne, ovšem i když to neni nijak hororvě děsivý, tak je to fakt moc pěkně udělaný, Brian Yuzna už má nějaký zkušenosti z re-animátora a tady zubařský zákroky dr. Feinstonea rozjíždí celkem zajímavě, kdy to nejlíp schytá asi účetní, hehe, neni nad roztahovač úst a je tady taky zajímavý poučení, že pokud si budeš 3x denně čistit zuby a nejíst sladkosti, tak přežiješ návštěvu dentisty. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Recenzovať, či opisovať kvality dentistu je úloha, ktorá je značne ťažká, pretože nie je ľahké pukázať na nedostatky tohto snímku, keďže ich je nespočetné množstvo. Dentista je ako malá opica, ktorá sa snaži opakovať po vtedajších filmových trendoch, no je natoľko nešikovná, že nie je schopná dosiahnuť, čo i len priemernej kvality. Dentista od začiatku vystupuje ako prvotriedne Béčko, no po pár minútach sledovania, si uvedomujete, že tento hnus v podobe filmu má od béčkového snímku poriadne ďaleko. Príbeh spĺňa všetky predpoklady zaujímvého námetu (doktor, ktorého duševné zdravie sa zosype ako domček z karát jeho problémi sa pretransformujú do čiastočnej schizofrénie), no to, čo sa autorom podarilo vytvoriť s týmto námetom je príklad jedného z najhorších spracovaní dobrého námetu v histórii kinematografie. Pokým divák v napätí očakáva prvotriedny psychologický thriller s prvkami hororu, je mu podávaný bezduchý nelogický a dokonale pokazený film. Celý dej je jeden veľký nevysvetlený guláš, plný klišé a čo je najhoršie: nesmierne nezáživný a nudný. Postavy sú nevýrazné, ich správanie je nereálne, kamera je hektická, používa divné uhly a aj ten malý kúsok brutality, ktorý tento film obsahuje zmierňuje svojim počínaním, rozhovory sú komické, výkony hercov na úrovni zlej epizódy Beyond Belief. Jednoducho povedané: Na filme nie je takmer nič pozerateľné, filmárske prvky sú na úrovni slabých seriálov a všetko čo má kvalitný film mať tento snímok vážne postráda. VERDIKT: Dentista je jeden z najhorších hororov, ktoré som kedy videl. Je nesmierne zlý, no nie tak zlý aby ste sa na tom zabávali, je proste nudný, domiešaný a úplne odfláknutý. Niečo tak zlé, sa hľadá ťažko. OPLATÍ SA KÚPIŤ NA DVD/BD: Nikdy! Ani za 1,5 eura z trafiky. Škoda čo i len centu. CELKOVÉ HODNOTENIE: 15%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama