Reklama

Reklama

Návrat živé smrti 3

  • USA Return of the Living Dead III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník US Army John Reynolds (Kent McCord) se svým vědeckým týmem hledá způsob, jak cíleně zastavit aktivitu u živých mrtvol. Shodou okolností sledují jeden z pokusů s oživováním i jeho syn Curt (J. Trevor Edmond) s přítelkyní Julií (Melinda Clarke). Protože se experiment nepovedl, je plukovník odvelen k plnění jiných úkolů a samozřejmě chce odvézt svého syna pryč. Ten ale po ostré výměně názorů ujede na motorce z domova a Julii bere s sebou. Jenže do cesty se jim postaví náhoda, osud a sloup elektrického vedení a Julie zemře. A Curt, zoufalý ztrátou své lásky, se rozhodne ji oživit pomocí plynu, který viděl v otcově laboratoři... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Tretí diel Živej Smrti dostal do rúk televízny béčkar Brian Yuzna, a je to vidieť. Kdežto prvé dva diely kypeli humorom i zvláštnou atmosférou, trojka je už len o gore efektoch a premene krásnej Mindy Clarke v zombie. Keď už sme teda pri tých zombies, masky sú vytvorené vcelku pekne a nápadite, čo ale kazí ich výzor, je konštantné osvietenie scény svietivými pastelovo-červenými farbami. Neviem, či nám režisér chcel navodiť pocit, že sa nachádzame v lacnom bordeli, ale táto vizuálna stránka mi bola počas celého filmu odporná. Bez nej by to bolo za slušné 3*, takto je to o hviezdičku menej... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Jednička je komediální horor, dvojka je hororová komedie, trojka už je čistý horor. Úplně něco jiného. Poněkud komornější oproti předešlým dvěma dílům. Melindu vybrali opravdu dobře, protože je sexy i jako zombie. Masky výborné, gore efekty taktéž, akorát s těmi hereckými výkony je to trochu horší. Každopádně v kině to byl slušný zážitek. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Totální odklon od všeho, co série doposud nabízela. Tahle změna je však naštěstí svěží vítr do jejích plachet. Žádný trioxin, ani z hrobů lezoucí mrtvoly. Tentokrát je tu nešťastný kluk a jeho zrzavá zombie-přítelkyně, která si svůj hlad po lidském masu kompenzuje bohatou fakírskou manikúrou. A jak se na Yuznu sluší a patří, nechybí u toho spousta gore a trocha černého humoru. Toho je už však v množství mizivém. Poslední dobrý díl původní série. Následující dva totiž považuju za soběstačné filmy, co s těmi předešlými moc "neladí". ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Určitě ze všech ROTLD asi ten nejhororovější. Stále sice nedosahuje kvalit jedničky, ale určitě to v mnohém trumfne nudnou a špatně vtipnou dvojku. Problematika lásky až za hrob nebyla nejšťastnější volbou, ovšem jako záminka k vypuštění plynu a následujícímu masakru vcelku dostačující. Mimo docela slušných efektů, čistě průměrný film, u něhož nejvíce nasbírají inspiraci milovníci piercingů. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Je to slabší než jednička i dvojka. Ale je to film dělaný úplně jiným stylem než jeho bratříčkové. vůbec neznám nesourodější gore- hororovou serii než je Return. Každý z pěti dosud vzniklých dílů je uplně jiný. Plusem trojky jsou výborné kostýmy a hlavně celkový vzhled zombíků. Vůbec gore ofekty jsou na vysoké úrovni. Je tu hodně znát Yuznův Re-Animátorský rukopis. Takže krve i nahoty si užijeme dositosti. Celkém souhlasím s hodnocením že to je spíše slušný hardcore SM film než horor nebo hororvá parodie. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Představitel zombie v úvodní scéně z laboratoře se jmenuje Clarence Epperson a režisér Brian Yuzna ho našel na letišti v Los Angeles, kde žil jako bezdomovec. (infected)
  • V predprodukčnej fáze boli vo filme ponúknuté úlohy hercom James Karen a Don Calfa, ktorí sa objavili aj v prvej časti, obaja však odmietli. (beso74)

Reklama

Reklama