Reklama

Reklama

Society

Trailer

Obsahy(1)

Rodina Billa Witneyho (Billy Warlock) se na první pohled ničím neliší od ostatních obyvatel Beverly Hills. Jsou to úspěšní, bohatí, ve svých oborech uznávaní lidé... Ale za pozlátkovou slupkou se skrývá cosi zlověstného! Cosi, co Billiho přinutí hořce litovat chvíle, ve které zatoužil poznat skutečnou pravdu. (kosta73)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

JFL 

všechny recenze uživatele

QAnon the movie aneb kterak nevybouřený školní namakanec zjišťuje, že v jádru californských elit je něco velmi zvráceného. Svého času musela pro nic netušící diváky, kteří si film půjčili ve videopůjčovně, být "Society" skvělým zjevením. Byť teda oni asi už tehdy moc dobře tušili, co se na ně chystá, protože Brian Yuzna díky spojení s "Re-Animatorem" měl jasně vytvořenou škatulku. Proto také paranoidní linka, kterou se film snaží většinu své stopáže budovat až tolik nefunguje, neboť všichni tuší, že hrdina nemá jen halucinace. Bohužel tato linie zabírá větší část snímku a ulepená dalíovsky surreální satira se dostavuje až ke konci. Ostatně celý projekt vykazuje klasické neduhy VHS brakovek, kde ústřední ulítlý nápad nevydá na víc jak středometrážní projekt (respektive není rozpracovaný do pořádného scénáře, který by ho dokázal plně využít), ale hluché scény ho nastavují na celovečerní stopáž. Ale co si budeme povídat, stejně na tento film nikdo nebude koukat kvůli scénáři (který vážně nefunguje a jde vlastně odnikud nikam), ale jen kvůli výtvorům uměleckého mistra speciálních efektů Screaming Mad George, které jsou famózní a groteskně zneklidňující. "Society" tak ukázkově potvrzuje pravidlo, že pro převládající dojem z filmu vzniká na základě diváckého zážitku z poslední čtvrtiny filmu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bizarní a úchylný úlet, jaký se jen tak nevidí. Maximální rozkoš prý plyne z co nejintenzivnějšího splynutí těla s tím druhým. Society vám ukáže, kam až lze zajít. Yuzna už ve svém prvním filmu předvádí svůj až neuvěřitelný smysl pro nechutnou krásu, třeba závěrečná swingers párty je v této kategorii pak doslova na Oscara. Pravda vatička mezi parádními, a nutno říct i děsivými scénami, třeba ta ve sprše mi po dlouhé době při sledování filmu opravdu nahnala husí kůži, není žádná velká sláva, ale to pro mě nebylo žádné překvapení. Na druhou stranu onen závěrečný nepopsatelný festival poněkud zvláštní rozkoše si všichni zúčastnění evidentně užili a jejich roztouženost byla nechutně uvěřitelná. Čtyři propletené údy se třou. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Během první hodiny jsem měl pocit, že sleduji jen obyčejný mysteriozní film s kapkou toho hororového nádechu. Už jsem ani nedoufal, že se něco změní, i když už tam byl náznak nějaké té vtipněší a krvavější scénky. To jsem ještě nevěděl, co mě čeká v poslední půlhodině. Nechci tady moc vyzrazovat, aby jste o to překvápko nepřišli, ale během té poslední části jsem si vzpoměl na Braindead. Už jsem viděl hodně, ale tohle? Hubu celou dobu otevřenou a dlouho jsem se tak nenasmál. Promiňte mi ty výrazy, ale lépe to nepopíšu. Vřele doporučuji, poslední část to ze 3 hvězd vytáhla skoro na 5. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Začátek je tajemně mysteriózní až znepokojující, kdy divák naprosto netuší jestli hlavní hrdina bojuje jen se svým šílenstvím nebo je opravdu na stopě podivné společnosti s ještě podivnějšími rituály. Ve filmu jsou použita všechna možná klišé z příběhů o boji jedince proti všemocné společnosti, jejíž chapadla zasahují do těch nejvyšších míst a víceméně ovládají veškeré dění. Tenhle "thriller" se v závěru změní v naprosto fantastickou bizarní grotesku plnou surrealistických obrazů a masek. Zasloužených 80 %. ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Rejža Yuzna vystřihl tohle jako debut? Klobouk dolů. Vsadím se, že Society si pouští u Cronenbergů aspoň 10x do roka. Ze začátku lehké náznaky toho, že je něco špatně, postupné narůstání paranoie našeho hrdiny a naprosto grandiózní finále, které jsem absolutně nečekal. Billy Warlock byl v hlavní roli super, Devin DeVasquez nádherná a zvrácená fantazie Briana Yuzny bezbřehá. Tohle je kritika "vyšší" společnosti jako rána kladivem. A nadávka Butthead zde dostává ten pravý rozměr. Holt šílený osmdesátky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu zabralo pět týdnů. (Holina)
  • Brian Yuzna v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama