Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to film sestávající ze šesti povídek, které většinou černě humornou, ironickou, mnohdy i trpce hořkou formou vyprávějí o jednom dávném prokletí, lidské nevěře, podivných úchylkách, nečekaném zázraku i pokryteckém odpuštění. Mají svou vlastní vypointovanou stavbu, specifickou atmosféru i způsob zpracování, a přesto jedna druhé předává motivy vzájemně spolu komunikující a pozorující tytéž věci z různých úhlů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (401)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Další české "rádoby umění" které není mým šálkem kávy. Dvě hvězdičky za úvod, do kterého by člověk neřekl že je to dílo nějakého českého režiséra a za první povídku, která ještě za něco stála. Další už byla velké WTF a to se stupňovalo až do finále kde to ta závěrečná naprosto zabila. Malé holčičky vyvolají ducha kterého vidí všichni a všem to naprosto přijde normální, nemluvě o tom že může platit historickou měnou, schválně kolik diváků se pozastavilo nad tím, jak vůbec onen voják zemřel že je tak mladý a že si to ani nepamatuje a myslí si že žije. Příběhy jsou sice provázané, ale neřekl bych že dohromady tvoří nějaký ucelený celek, ba dokonce bych řekl že některé jsou naprosto zbytečné a film by se bez nich i obešel, nebo by si vystačil se zkrácenými verzemi...když jsme u toho, on ten film nějaký děj má? Co se vlastně snažil zdělit? Ne, české filmy opravdu ne. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako bylo v těch letech vyjímečné Rádio 1 (Ja Šmekt Gút - Radio Ajnc!), zjevil se jako blesk z čistého nebe tenhle skvělý povídkový film. Povídky jsou místy dost psycho, ale všechno drží skvěle pohromadě - štěstí v Kokuře, duch amerického pilota bombardéru B29, záliba knoflíkářů, plivání na osmičku ad... Tohle je za 4 ucvaknuté knoflíky. * * * * ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgických -5* tento Zelenkův oceňovaný český povídkový film se stal už od počátku i mým oblíbeným a vážím si ho za skloubení různých originálních témat a jeho jemný absurdní humor. Je plný kultovních hlášek, které i já občas použiju :-[. K úspěchu určitě pomohlo i kvalitní herecké obsazení. Takže kdo neviděl, tak rozhodně doporučuji. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Hm, jasně. Takhle to dopadá, když se k nějakýmu kultovnímu českýmu filmu přichomejtnu na starý kolena. Pochopím aspoň, odkud se berou hlášky, kterýma mě často častujou. Ale jinak z filmu mám prd. A kdyby v něm nebyl v jedné a půl povídce ten americkej fýling, asi bych dal jen dvě. Ale díky tomu závěru a díky tomu sympatickýmu pilotovi můžu říct, že jsem si vlastně ten film, kterej je plnej nelogickejch point vlastně tak nějak na třikrát užil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zbytečně hloupý název pro tak zajímavý film. Každopádně film je složen z několika povídek, přičemž některé jsou výborné a některé jen průměrné. Nejlepší je asi ta první povídka a pak ta část s Hrušinským a Holubovou. Trochu bych si dovolil ještě malou kritiku a to na adresu kamery. Tu technickou stránku pořád češi né a né dostat na světovou úroveň. Je to škoda, protože tenhle film má co nabídnout. Za mě tedy 4 hvězdičky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (21)

  • V Poľsku šiel film premiérovo do kín 30. septembra 2005, takmer osem rokov po uvedení do českých kín. (Raccoon.city)
  • Scenárista a režisér Petr Zelenka v čase premiéry vzpomínal, že "první povídka - Štěstí z Kokury - vznikla v roce 1990 a psal jsem ji pro Angličany, kteří chtěli natočit povídkový film se silným protiamerickým akcentem. Potom si Kokuru chtěl vzít Igor Chaun do Velmi uvěřitelných příběhů, ale nakonec jsem si ji schoval pro sebe. Další povídky vznikaly postupem doby, jaksi mimoděk, jako 'odpad' vedle filmových scénářů, které jsem psal. (...) Když jsme byli loni v Americe u Grand Canyonu, volal jsem domů a máma mi říkala, že četla v novinách o udělení třímilionového grantu. Začali jsme slavit, Grand Canyon jsme přejmenovali na Grant Canyon, ale pak jsem se zase začal bát. Mňága měla rozpočet tři miliony se vším všudy, tady byly grantové tři miliony zhruba pětinou předpokládaného rozpočtu. Hned jsem si představoval, co by se za to dalo pořídit - třeba krásnej barák. Zodpovědnost za účelné utracení takové sumy mě svazovala." (NIRO)
  • V povídce „Civilizační návyky“ zní „Koncert pro dva hoboje a smyčcový orchestr d moll“ od Antonia Vivaldiho. (sator)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama