Reklama

Reklama

Frankenstein Meets the Space Monster

  • Velká Británie Duel of the Space Monsters
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Dokonale imbecilné sci-fi ktoré ukazuje že 50-te roky neskončili ani v 65-tom. Mimozemšťania ktorým šéfuje vesmírna Kleopatra a jej pobočník čo až na Vulkánske uši vyzerá a ksichtí sa rovnako ako dr. Evil z Austina Powersa zostrelia pozemskú raketu. Tú pilotoval chlapík čo má miesto mozgu elektrónky ( preto ten Frankenstein v názve ) a tomu z toho jebne, takže potom s napol spáleným Terminátorským ksichtom neustále pochoduje po pláži a morduje ľudí. Emzáci medzitým unášajú do svojej lode ženy, ktoré sú všetky tak blbé že sa ani len nečudujú čo sa deje a iba znudene pózujú v plavkách. Do toho občas hrá nejaký vtedajší psychedelický song a hrdina ( James Karen z Návratu Oživlývh Mŕtvol! ) s frajerkou jazdia na skútri. Zaujali ma zbrane návštevníkov, ktoré vyzerali ako čosi medzi fľašou šampanského a vŕtačkou s natiahnutým kondómom. Vo finále potom všetci zmätene pobehujú palmovým hájom a doprevádzajú to rôzne dokumentárne zábery na stíhačky, vrtulníky a tanky čo akože nasadila armáda proti mimoňom, ale väčšina z toho nemá žiadny zmysel. Film vrcholí súbojom "Frankenátora" s chlpatou obludou a nasleduje repete scény jazdy na skútri pri záverečných titulkoch. Celkovo úžas. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: VAROVÁNÍ! STŘEZTE SE JEJICH ZRAKU! MANAGEMENT KINA VÁM DODÁ OCHRANNÉ BRÝLE, ABY TAK PŘEDEŠLI VAŠEMU ÚNOSU DO NEPŘÁTELSKÉHO VESMÍRU!!!___Dejme tomu, že by to byl dobrý materiál k promítání na nějakém večírku, při požívání nějakých „podpůrných prostředků“, ale nevěřím že by i tak to po hodině diváky nepřestalo bavit. I vzhledem k roku vzniku, kdy „padesátková“ naivita již nadobro opouštěla plátna kin, je tohle extrémně špatný film. Mimozemská kosmická loď s holohlavými ufouny (a elfíma špičatýma ušima), kterou vede žena s vizáží egyptské Nefertiti, přistane kdesi na pobřeží Long Islandu, za účelem „sběru“ pozemšťanek, protože na jejich cizí planetě vymřely všechny ženy a ufouni se potřebují množit. Do toho se připlete zrovna sestřelený lidský pilot, který má místo mozku stroj a o kterém jeho tvůrce, jakýsi profesor, vyjadřuje obavu, že negativní zkušenost by z pilota mohle učinit „Frankensteina“ s touhou zabíjet. Takže celý film se po ploše několika kilometrů „Frankenstein“ mrcasí, sem tam někoho zabije, mezitím ufouni unášejí ženy, které jsou zde pasovány do role pasivních hovádek, bez schopnosti odporu. Protože máme 60.léta a postupně začínající sexuální revoluci v zárodku, nesmí chybět promenáda v plavkách (jedné ze zajatkyň), občas zazní nějaká rock´n´rollová vypalovačka a v jedné scéně se střídají noc se dnem, podle toho, kde zrovna stojí kamera a režisér to nějak neřeší. Stejně jako haprující proporce vnitřku rakety a pohledu zvnějšku a to jsem ještě nezmínil to „monstrum“ (chlap s lebkou na hlavě a v gorilím kožichu), zamčené v raketě a používané proti vzpurným zajatkyním. Protože režisérova neschopnost ten materiál na 80.minut ustát je značná, tak dobrou třetinu stopáže zaplňují nezajímavé nastříhané dobové materiály, znázorňující vojenskou techniku a vše je podáno tak mdle a nezáživně, že guilty pleasure potenciál je zcela nenaplněn. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bizarnosť, ktorá presne ako moji spolukomentujúci tvrdia, ostala vekovo v 50. rokoch, kedy tento žáner hlavne v béčkových a céčkových vodách, dýchal prvé a posledné. Avšak aj napriek tomu, že ´´ufóni´´ pôsobia smiešne a naivne ( tu sa proste strieľalo od pása a určite nie do cieľa ) a celkovo snímok pôsobí ako roztrieštené sklo na podlahe, má akési vnútorné pnutie, keď v niektorých scénach pôsobí až príliš vážne a ide mimo zábavný žáner. Space Monster je na zasmiatie, ale Frankie vie svojím ksichtom vybudiť pomerne obstojné znechutenie. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama