Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

waska 

všechny recenze uživatele

Opět je z filmu cítit podtón tehdejší doby a to propaganda a agitátorství jako, rekreace za titul pracovníka roku, pracujeme pro celek a jim podobné hlášky, ale není to v takovém měřítku, aby to až tak vadilo. Pěkné obrázky z Vysokých Tater, příjemné herecké obsazení a občas i trocha té zábavy a vtipných situací z toho dělá vcelku příjemný film. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Gustav Anděl dostal za odměnu dovolenou, ale nechce ji v zimě. Ještě by se mohl nastydnout. Ale když zjistí, že je tam rekreačka v Tatranské Lomnici, tak se příliš přemlouvat nenechá. Chce si trošku pohlídat milou svého syna a taky mu otevřít oči. Jenže se zmýlil. Ve vlaku potká také starého kamaráda Vyhlídku. Ten už se stačil oženit. Zimní příroda je kouzelná,dodává filmu patřičné kouzlo. Anděl na horách má pro mě sentimentální hodnotu, protože tady jsem se jako malá taky pohybovala a užívala si jarní dovelenou přímo v Zotavovně Morava. Pak tu fotku nějaký dobrák ukradl a poslal do Blesku, kde to otiskli i s patřičným komentářem v jednom seriálu. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Co lezeš na lyže, když to neumíš?”  Vtipnější než první díl. Parádní herecké obsazení v čele s Marvanem. Morous s dobrým srdcem v jeho nezapomenutelné roli. Vtipné momenty a krásná zimní atmosféra v Tartrách. Socialistickou éru a reklamu na rekreace neřeším. Hodnotím film a tohle je klasika československé tvorby. 8/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Propaganda poněkud ustoupila do pozadí, do popředí vstupují rodinné vztahy, láska a podobná klišé, nechybí několik humorných situací, celkově je tohle pokračování podstatně stravitelnější. Jednou za 10-15 let se na to podívat dá, kdyby se člověk zrovna hodně nudil a neměl po ruce žádnou lepší zábavu;-). 56% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

„Když na to přijde, taky skáču. Skáču dobře, skáču rád.”„Co když se mi udělá v tom kotníku rosol?” -„Rosol? Vždyť běháš jako srnec!” -„Ale já jim to nedaruju! Hned jak přijedu do Prahy, tak jdu s tím k reviznímu, ta noha je prakticky pryč.” V druhém díle se starý bručoun vydává pro změnu do Tater. „Mluvíš jak Čedok. Tak tam jeď sám!” 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (25)

  • Jaroslav Marvan se díky natáčení poprvé v životě podíval do Tater. (M.B)
  • Když přijel Marvan představit film do Maďarska, vítaly ho transparenty s nápisy "Jaroslav Marvan - král budapešťkých kin!" (cariada)

Reklama

Reklama