Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

golfista 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky mi tady nádech odborářské rekreace tolik nevadí, možná proto že jsem na horách jako dítě taky nějakou prožil :) I když se Anděl přesunul povinně na Slovensko, zdá se mi tenhle film vtipnější a stravitelnější. Krásně si roli rekreačního referenta vystřihnul pan Deyl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Můj bože, ty soudružské komedie jsou vtipné i po letech ! Ovšem dnes je to ze zcela jiných příčin. Směšné na nich je spíše to, jaké masové nadšení všichni rekreanti vždycky projevovali, jak se hromadně seznamovali a podobně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film skoro už pro pamětníky. Jaroslav Marvan, Josef Kemr a další jsou velmi dobří, ale tento film je opravdu z jiné doby a je to poznat. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Méně agitace, byť je jí zde stále nadmíru, více "filmovosti" a skvěle hrající duo Marvan - Kemr. To vše napomáhá tomu, že Anděl na horách je na tom kvalitativně podstatně lépe než-li, když se jel rekreovat o tři roky dříve. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil je uz o dost slabsi. Jednak tu je vyraznejsi pribeh, to jest spehovani snoubenky a je to skoro az na skodu a navic tu uz je Andel hodnejsi. A navic je vetsinu casu film vyplnenej zaberama na prirodu, hory a podobne a nic moc se nedeje. Jesteze obcas Marvan neco udela, sem tam i s Kemrem, co rozesmeje, jinak by to bylo jeste na min hvezdicek. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Obecně asi přijatelnější než Dovolená, i když ani tu bych nezatracoval. Na horách už se neagituje, nejspíš proto, že po rozjuchaně spontánní výstavbě školky měl soudruh revizor splněno. Bořivoj Zeman plánoval celou sérii andělských veseloher a údajně z toho sešlo proto, že první dvě byly tak děsivě populární (dohromady přes 8 milionů diváků), že se soudruzi zalekli, zda se jim to nevymyká z rukou. Myslím, že nevěřit ani vlastnímu úspěchu je pro komunistickou ideologii velmi příznačné. :o) Stejně by mě ale zajímalo, jak by vypadal další díl. Že by se Barrandov plácnul přes kapsu a natočil "Anděla v Bulharsku"? 60% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kolik lidí dokázalo okomentovat tuto komedii slovy: "Skáču dobře, skáču rád!" Trailer: nenalezen (zato celého filmu plný internet) ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Máničko, já za nic nemůžu, to všechno Gustav zpískal ... opět nezapomenutelné hlášky a herci.Škoda jen, že už nestihli natočit třetí díl, Anděl u moře. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Lepší než Dovolená s Andělem. Bez Jaroslava Marvana, který tady hraje sám sebe by to nebylo ono. Jediné co mi na filmu vadí je ta neuvěřitelná propaganda i když v prvním díle to bylo ještě horší...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svědomitý rodič se určitě má plést svému dítěti do života, i když mezitím z dítěte vyrostl zkušený odborář. Gustavu Andělovi svědomitost rozhodně nechybí, vždyť je to zasloužilý revizor, takže právo na rozhodování svému synovi rozhodně nepřiznává, ale na odborářské dovolené se z něj chvílemi stává snad i člověk. Anděl je zkrátka zábavný morous, organizované zimní radovánky mi připomínají nejeden zážitek z dětství, fantazie referenta Pulečka nezná hranic a ještě k tomu rád porovnávám Tatry včera a dnes. Navíc jsem vyrůstal v době, kdy se soudruhovalo od rána do večera, takže tato stránka filmu mne nechává naprosto klidným. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie. Je tu sice občas cítit socialistický podtón, ale dá se celkem dobře přejít, protože tvůrci filmu si pro nás připravili docela dost dobrých fórků, krásnou přírodu Tater a v neposlední řadě morouse Gustava Anděla v podání perfektního Jaroslava Marvana. Pokuď dokážete přejít soc. podtón, budete se celkem slušně bavit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"Skáču dobře, skáču rád!" o tom nemůže být pochyb. Lépe na horách než-li u vody? S ROH jsou výlety pěkné všude. Ale mráčky mi dělá náhrada romantické dvojice, romantička Milča Dvorská není tak zásadní jako řidička autobusu Stanča Seimlová, má láska. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Lepší než "Dovolená s Andělem". Hodně propagandy ubylo a to co z ní zbylo nestojí za řeč. V té tobě se dávala do všech filmů. Zábavná oddechovka s jak jinak než skvělým Jaroslavem Marvanem a ve vedlejších rolích s taktéž skvělým Josefem Kemrem a Rudolfem Deylem ml. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„To tady budeme tři neděle? Já nejsem nějakej eskymák, abych tady byl, já musím nastoupit službu. To by to vypadalo, abych měl hned v lednu absenci...“ Minule bubák a morous Gustav Anděl dostal poukaz na letní rekreaci v odborářské zotavovně. Trošku tam pookřál, a tentokrát má k dispozici poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, kde může zároveň proklepnout chování vyvolené dospělého synka. Afektovaný optimismus je zpět a divák lehce tápe, zda se přikloní k nostalgii nebo budovatelské komunistické agitaci, která ovšem není oproti jiným zákeřná. Navíc se i po letech výborně bavím. Navrch kolik já mám okolo sebe lidí, kteří všechno znají, všude byli a od všeho mají klíče… „Gustave, Gustave, viděl jsi? Už umím zastavit!“ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

A kdes nechal beranici? - Jó, ta to holka odnesla! Klasická filmová dvojka. Rozvinutější příběh, hudba jak od Johna Barryho, mnohem více akce, výbuchů, rychlejších střihů, vizuálních efektů či napínavých scén a také méně dobové propagandy. Plus důstojný záporák (dá-li se to tak nazvat) Rudolf Deyl ml. Anděl na horách je vlastně něco jako Terminátor 2, s tím rozdílem, že Bořivoj Zeman není James Cameron a pan Marvan nezinkasoval 14 milionů dolarů, jako Arnie. Jinak je to taková vánoční pohoda, která neomrzí a dodnes drží rekordy v návštěvnosti československých a českých kin. Klasika. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je často taký otravný a panovačný, až ma rozčuľoval, ale všetko to zachraňuje veľmi príjemná zbierka slovného humoru, ktorý nestárne. Situačný humor však už v súčasnosti ničím neprekvapí ani nenadchne. Ale vďaka za tie hlášky... "Tam se můžete vytáhnout"-"Jak to myslíte?!" - "No, je tam výtah." ()

Reklama

Reklama