Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (507)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro mě česká pohádka číslo dvě. Neckář skutečně uměl hrát, Vondráčkové to zamlada fakt slušelo a oba opravdu uměli dobře zpívat...Navíc písničky, které tady oba nazpívali, jsou bez pochyby to nejlepší co v české pohádce kdy zaznělo. Celému příběhu hrozně pomáhá jeho lehce moderní stylizace, se kterou souvisí jistá ironie, kdy si tohle dílko dělá tak trochu legraci samo ze sebe a z žánru pohádek vůbec. Konečně vysoko do nebes divácké zábavy tuhle pohádku-nepohádku vynášejí oba králové a oba nakutí spiklenci-rádci, které nezapomenutelně ztvárnili pánové Vostřel a Kemr. "Nepřítel obětuje levé křídlo. Co uděláme my?" - "Obětujeme pravé křídlo?" "Chyba! My obětujeme obě křídla!" - válečná strategie hodná obdivu... 90% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem to měl rád, ale pak jsem na to na dlouhé roky zanevřel, a znovu jsem to vzal na milost v momentě, kdy jsem se dozvěděl, v jak útlém věku Jan Hammer složil hudbu k tomu filmu - to mě naprosto šokovalo a přimělo se na ten film dívat novými očima a docenit to, co mi dříve unikalo. Navíc prostě nejde rozporovat, že (rovněž) mladičká Vondráčková je zde skutečně nádherná, a nedokážu si vůbec v té roli představit někoho jiného. Stejně tak proti Neckářovi lze jen těžko něco namítnout, takže podle mě to nejlepší, co se dá v tomto případě udělat, je užít si v telce film, a pak si ho připomínat poslechem skvělého soundtracku. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle pohádku zbožňovala. Když jsem se na ní podívala teď po tolika letech už mě to tolik nebavilo. To nejhezčí na celé pohádce jsou písně, jsou povedené, chytlavé a krásně zazpívané. Helena a Václav k sobě docela i šli, i když bylo na nich poznat, že to jsou vlastně neherci. Pohádka má svoje mouchy a místy mě opravdu nudila, ale zároveň má i svoje kouzlo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s některými zde a také dodávám - toto je moje nejoblíbenější pohádka. Helena byla v té době krásná princezna, Vašek na vrcholu popularity a vůbec, celé je to takové letní, vtipné a plné krásných písniček. Neznám nikoho, kdo by neznal ani jednu. Já vždycky nemohu z rádců Kemra a Vostřela kujících pikle obvyklé i neobvyklé .-). Takhle má prostě vypadat pohádka pro celou rodinu. Je tam jasný příběh pro děti i řada vtipných momentů pro dospělé. Vždy se rád znovu podívám ! * * * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tatíček nemůže vidět krev a tak pořádá popravy." Občas kuju pikle, miluju a maluju nebo pošlu posly, někdy obětuju levé křídlo, jen naprosto výjimečně vyhodím špionskou důchodkyni výbušninou na větev a kdykoli si princezna Helenka přeje, tak jí rozesmívám. Já jsem totiž na rozdíl od prince Václava chlapák, jenom o trochu hůř zpívám, nemám modrou krev a nevlastním žádnou nemovitost s věžičkami. Tak já to těm princátkům asi nebudu kazit, jsou totiž celkem sympatická, králové taky nejsou špatní a kat, Kokoška i rádci jsou naprosto vynikající. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Princ (Václav Neckář) ve vězení nemaluje srdce jedním tahem, jak o tom v tu chvíli zpívá, ale každé srdce dvěma tahy. (navabaca)
  • Ve scéně, kdy vytáhli prince Václava (Václav Neckář) z vody, byl mokrý, hned v dalším záběru je však už suchý. (Varan)

Reklama

Reklama