Reklama

Reklama

Ženy v ofsajdu

Komedie / Sportovní
Československo, 1971, 82 min

Režie:

Bořivoj Zeman

Kamera:

Josef Novotný

Hrají:

Lubomír Lipský st., Stella Zázvorková, Jiřina Bohdalová, Jaroslava Brousková, Jiří Krampol, Zdena Hadrbolcová, Bohuslav Kupšovský, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká komedie o lásce k ženám i k fotbalu... Spolu s hrdiny komedie navštívíme hned dvě atraktivní prostředí najednou: holičský salón Hygie a několik prvoligových hřišť. V obou kraluje pan František Kastl, v civilu holič a kadeřník a ve volných chvílích fotbalový rozhodčí. Žije doslova dvojím životem. Na hřišti je rázný, spravedlivý a nekompromisní, v soukromí plachý a bezbranný. A protože je svobodný, o to víc se stává terčem vdavekchtivých žen. Avšak ženy jsou pro něj – jak poznamenala paní Magda, hezká kadeřnice – v ofsajdu… Úsměvný film natočil v roce 1971 specialista na pohádkový a veseloherní žánr Bořivoj Zeman. Na úspěchu komedie se podílelo obsazení oblíbenými herci. V hlavní roli nešťastného Františka uvidíme Lubomíra Lipského. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je to civilní, Lubomír Lipský příjemný a Jiří Krampol je ve své roli fotbalisty-hrubiána neodolatelný :-) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Asi v žádném jiném českém filmu jsem už nikdy nezaregistroval to krásné české slůvko "pucifous"... ;-) . . . Jinak je to taková dobově blboučká (černobílá!) komedie ze športu a současnosti, že... Zase ale na druhou stranu, kdeže jsou TY časy, soudruh Toman netoman. Asi někde v ofsajdu, hm... Kulturně normalizační bahýnko versus celebřitně pisskulturní žumpa dnes - no, ani nechci vidět většinu těch nynějších tušašských třeskutých komedií po čtyřiceti letech... Športu zdar a férplej obzvláště! Písk... - - - - - (Poprvé viděno dávno a mnohokrát na všelijakých tv kanálech, hodnocení po repete 1.5.2011 na tv Prima 618., komentář zde jako osmnáctý - 1.5.2011) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Domácí fotbalovou thématiku snesu jedině v kombinaci s Richardem Načeradcem (a eventuálně s Naší XI.), bez nich zcela trpím. Toto panoptikum trapnosti zřejmě chtělo doplnit Homolky, ale nezadařilo se. A co ta Zita? Panečku, takto se načíná druhá kariéra... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a vtipná komedie na téma Žiju fotbalem. Lubomír Lipský a Jiřina Bohdalová podávají svůj standard, ovšem Jiří Krampol zde má jednu ze svých nejlepších rolí. Předposlední film Bořivoje Zemana. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mezi ostatními českými komediemi 70. let je tento film šeď. Film se snaží oslavovat existece lidí, co žijí jen fotbalem. Fotbal mám sice rád, ale žít ho jako životní styl, pokud ho sám nehraju mi přijde od života trošku málo. Navíc mi přišlo, že film téměř velebí kreténismus. Fotbalista kterého ztvárnil Krampol přijde ožralý do holičství a rozfláká tam zrcadla. Film se ho snaží zachytit jako v jádru dobrého chlapa a jeho násilnosti, jako jakousi samozřejmost, která se přece u CHLAPů musí brát. Nemusí, v mentální omezenosti takovýchhle lidí se skrývá zdroj spusty zla. Ale jinak ho Krampol zahrál dobře. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tvůrci této přiboudlé komediální taškařice rozsévají hloupý humor na všechny strany, s vědomím, že průměrný český divák se rád zasměje všemu. Tím budiž řečeno vše. V jedné z vedlejších rolí lze spatřit také Zitu Kabátovou, velkou hvězdu prvorepublikových filmů. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jednohubka pro televizní dopoledne. Příběhem se to motá kolem fotbalu. Rozhodčí má i mimo hřiště zajímavé situace. Lubomír Lipský jako rozhodčí přesvědčivý a Krampol si vystřihl roličku jako vyšitou - takový Baroš :D. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Normalizační sranda v plné parádě! Ufff, tohle mě nikdy nebavilo a ani to herecké obsazení nezachránilo trapnou a bezduchou rádoby zábavu. Navíc Bohdalka v roli sudího je naprosto příšerná, stejně jako seladon Lipský. Ostatní hrají tak na půl plynu, nemá to vtip ani šmrnc. Jedna hvězda za sestřelenou kočku, kteráž scéna mě opravdu rozesmála. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Nápad relativně originální - žena fotbalovým rozhodčím, ale mohlo to být zpracováno lépe. Některé scény jsou docela zajímavé, ale nadprůměr to není, takže za 3*. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

…..precentuálne na čsfd len 57% - dľa mňa nezaslúžené slabé hodnotenie...u mňa: vtipné,svižne - výborný O.L. i ostatní predstavitelia....už som dlho nevidel tak hádam tieto dni dám repete.... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Báječná česká komedie s fotbalovou tématikou, které si užijeme dosyta, spoustou hlášek a geniálních gagů. Lipský ve své tradiční roli, Bohdalka spíše jen do počtu, zato Stela dává jednu hlášku vedle druhé. Výborná komedie, která vrcholí v druhé třetině filmu, pak už přeci jen trochu ztrácí tempo. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"No, nezlobte se, ale to byla branka !! Byla !! Ale jen pro to, že jste ji odpískal.." Sotva průměrná komedie o tom, jak to dopadne, když žena začnou "kafrat" do fotbalu, kterou k tomu průměru tří hvězdiček táhne zejména nadprůměrný herecký výkon Lubomíra Lipského. Z dámského osazenstva se mi zde asi nejvíce líbila mladá Jaroslava Brousková. To její neustálé hádání se a usmiřování s Jiřím Krampolem (stejně jako její zaujetí pro bojové umění) mi přišlo rozhodně vtipnější, než pokusy Stelly Zázvorkové uhnat hlavního hrdinu. Jiřině Bohdalové ta role ženy rozhodčí vcelku slušela, jen nechápu proč musela chvilku nosit brýle a chvilku zase ne. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hromada zajímavých herců v přihlouplém filmu o fotbale. Zaujalo mě, že při řešení sporného momentu (neregulerní gól spartě), argumentuje jeden z mudrlantů, že "FIFA nechce opakování v televizi při rozhodování". Tady je vidět, jak je aparát FIFA zkostnatělý, protože to platí dodnes, přičemž možnosti techniky jsou po těch čtyřiceti letech úplně někde jinde... Druhá věc, která mě zaujala byly ty kachláky, ty bych si doma nechal líbit. :-) ()

Reklama

Reklama