Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (791)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem četl skvělou knihu V.A.Obručeva - Plutonia. Byl jsem jí naprosto nadšen a strašně jsem se těšil až uvidím českou filmovou verzi výpravy do pravěku. Bohužel tehdy se muselo čekat až to v ČT někdo zařadí do vysílání... Bohužel pouštěli dříve dokument o Karlu Zemanovi, jeho filmech a tricích... Lecos z Cesty do pravěku se objevilo i v dokumentu... Mrtvý stegosaurus se stupátky na zadní straně makety... Kolmé lezení po skále točené v horizontální poloze atd.... Přiznám se, že mi to zážitek lehce zkazilo. Když jsem pak snímek shlédl, bylo to už po prvním Jurském parku... Doba udělala své. Ale vezmeme-li v úvahu rok vzniku - 1955 - člověku padá čelist v úžasu nad genialitou pana Zemana (a ne jen u tohoto filmu). * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý inšpiroval Stevena Spielberga hádajte k čomu. Hrdo sa k tomu hlási. Film, ktorý bol vysielaný v americkej televízii, aj keď s pozmenenými menami a niektorými udalosťami. Po Vynáleze skazy Zemanov asi druhý najlepší trikový film, i keď ťažko sa niektorý vyzdvihuje. Všetky Zemanove filmy by mali vyjsť na Blu-Ray diskoch s obsiahlymi bonusmi a v krásnom balení. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dodnes výborné klukovské dobrodružství čtveřice kamarádů na cestě proti proudu času. I když paleontologické výzkumy za to více než půlstoletí pokročily, stále to může fungovat i jako zábavný doplněk k učebnici dějepisu pro základní školy. Triky byly na svou dobu na špičkové technické úrovni a kouzlo filmu dosud nevyprchalo. Stačí si v úvodní scéně nevšimnout pionýrského šátku na krku a máte to i bez nebezpečné ideologické omáčky. ;-) ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Já a moji kamarádi jsme prožili nejkrásnější prázdniny. Podnikli jsme velikou výpravu. Až do pravěku ..." Jasně si vzpomínám, že když mi bylo zhruba osm devět let, "Cesta do pravěku" byla mým bezkonkurenčně nejoblíbenějším filmem. Společně s kluky jsem si výpravu dokázal vždy skvěle užít. A poté ji v knížkách, u ilustrací Zdeňka Buriana, prožíval ve vlastní fantazii znovu... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl dítě, tak to začalo běžně, ale pak ta cesta do pravěku... Ale nápad to nebyl nový, jen jsem o tom tehdy nic nevěděl. Ahc jak je dítě slabé a nevědoucí, než se dostane k dějinám tohoto pohledu na minulost. K. Zeman má lepší filmy - Na kometě či Ukradená vzducholoď, to jsou filmy, kde chyby vidět nechci, neb mě táhnou dobré věci a ty je jasně předčí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (43)

  • Původně se snímek měl jmenovat „Cesta do minulosti naší Země“. (Terva)
  • Tvorové, kteří se ve filmu v období čtvrtohor objevují, jsou mamuti a srstnatý nosorožec. Ve třetihorách jsou to untatherium a phorusrhacos. Ve druhohorách pak edmontosaurus, pteranodon, apatosaurus, stegosaurus, struthiomimus, styracosaurus a ceratosaurus. V období prvohor se objevili meganeura, krytolebci a trilobiti. (TheTrox)

Reklama

Reklama