Druhá cesta námořníka Sindibáda

Československo, 1972, 13 min

Karel Zeman

Hrají:

Jan Tříska

Námořníka Sindibáda z dílny Karla Zemana miluji. Obsah a zpracování pětice krátkometrážních snímku hraničí s dokonalostí vlastní jemu samému. Výtečné příběhy a tajuplný nádech atmosféry orientu mocně dýchá z každého velmi zajímavého dobrodružství.(29.4.2006)

Sindibád musí urýchlene opustiť krajinu despotického sultána, kde sa uchýlil na konci prvej časti. Dostal totiž chuť na krásnu sultánovu dcéru a to sa miestnemu všemocnému vladárovi vôbec nepáčilo. Len vďaka pomoci dobrého, starého papagája sa podarí Sindibádovi utiecť z väzenia a vydať sa opäť na šíre more. Unikne svojim prenasledovateľom, ale ocitne sa na odľahlom ostrove, kde mu život skomplikuje najskôr monštrózny, obrovský vták a neskôr aj odporný, starý strigôň. Taká je "Druhá cesta námorníka Sindibáda". ****(8.6.2011)

Projížďky Sultána na koni z kopce do kopce jsou opravdu veselé, navíc když se pak z koně vyklube náš hrdina... Ale z tohoto "dílu" se mi nejvíc vryl do paměti velice přítulnej dědek, kterej Sindibádoj nedá pokoj. Naštěsí má ten náš chlapík pod čepicí a velice chytře si s dědkem poradí, hmm kdyby to takle jednoduše šlo s každým otravným dědkem :o). Inu je vidět, že chlast zabere na každýho...(25.11.2010)

To sámé co první cesta(2.3.2007)

Měla jsem z toho noční můry! A i o mnoho let pozdějš se mi zdávalo o dědkovi co kope do zad. Jinak úžasný příběh. Ale Čarodějova učně mám radši.(17.1.2011)