Reklama

Reklama

Recenze (3)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře dávkované šestidílné paranoidní drama o plíživé invazi (s kvalitními cliffhangery na koncích dílů). Od chvíle, kdy začalo něco hodně nesedět, až pořádně smrdět, se od seriálu dalo jen těžko odtrhnout. A moc se mi líbilo vidět Hugha Griffitha ve výborné vedlejší roli vědce (nejznámější je asi z role Charlese Bonneta z Jak ukrást Venuši nebo z oskarové role v Benu Hurovi). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u nejstaršího seriálu o prof. Quatermassovi, ani v jeho mladším pokračování nejsem zdaleka tolik nadšenej jako ostatní hodnotící. Mě daleko víc baví hammerovské filmy než televizní seriály BBC. Samozřejmě to není špatné, plíživá paranoidní atmosféra je na televizní možnosti vykreslená hezky, závěr je řádně vygradovaný a nápad samotný je na obrazovku převeden více než slušně. Jenomže: chybí jakýkoli výrazný herec (žádný skvělý Brian Donlevy tu není), jakákoli výrazná postava (v tomto podání je Quatermassova charakteristika zase jiná - a tahle mě až tolik nebaví). A hlavně: jelikož jde o TV seriál a tomu odpovídá i rozpočet, místo zábavných velkých scén tu jen zažijeme komorní drama, kde se víc diskutuje, než aby se něco dělo. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Druhý původní příběh z produkce BBC o profesoru Bernardu Quatermassovi. Naštěstí již kompletně dochovaný, tudíž si celých šest epizod můžeme náležitě užít. Tentokrát se Quatermass snaží zabránit mimozemské invazi a za sebe musím říct, že jde rozhodně parádní, atmosférickou podívanou. No na televizní produkci roku 1955 určitě. ()

Reklama

Reklama