Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (124)

Han22 

všechny recenze uživatele

Sakra já nevím... je tu kopa střílení, mraky známých herců a opravdu hafo nejrůznějších robotů od nejnevinnějších pavoučků až po opravdu nechutná monstra. Plus potěší spousta pěkných gore scén a kdysi se mi to líbilo... jenže furt jsem měl pocit, že sleduju něco, co už jsem viděl aspoň stokrát. No tak ty průměrný tři hvězdy si to zaslouží, ale potřetí se na to radši nepodívám... to bych šel určitě s hodnocením ještě níže. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála špatných filmů, u kterých jsem se opravdu příjemně pobavil. Docela fajn černý humor, triky skvělé a Jamie Lee Curtis hezky ječí. Mé nízké hodnocení je jen objektivním pohledem na film se špatným scénářem. Film postrádá atmosféru, logiku a celkově je bohužel nedotažený. Zručnější tvůrci by z námětu vyždímali o hodně víc. Škoda. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Aspoň, že výsledkem tučnýho rozpočtu jsou slušný triky a solidní casting, jinak by byl Virus totální propadák. Ale ani takhle nejde o žádnej zázrak, protože se vůbec nepodařilo rozvinout dobrej námět kvalitnim scénářem (příliš předvídatelnej scénář, nulovej vývoj postav, spoustu nelogičností apod.). Trochu zábavná je hlavně druhá polovina, kdy se kromě umělejch robotů začnou objevovat i zajímavý "kříženci". PS: Distibutorskej popisek je totálně mimo, protože na ruský lodi nikdo neonemocní a jako "virus" je myšleno uplně něco jinýho. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být mnohem lepší. Začátek je velmi napínavý a člověk očekává vzrušující thriller. Nakonec se z toho vyvrbí podprůměrné béčko, které ale zaujme hereckým obazením Jamie Lee Curtisové, Donaldem Sutherlandem a Williamem Baldwinem. Roboti nebyly dle mého soudu moc dobře udělaní, strach z nich nešel vůbec. A některé momenty filmu byly opravdu hodně slabé. Nicméně se čas od času na tento snímek rád podívám. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda mnohem horší film. Jako hororové survival sci-fi béčko to splňuje vše potřebné. Dementní postavy se dají tak nějak překousnout, aspoň jsou zábavné. Zaporák je ale skvělý, docela originální (byť tenhle emzák už k nám jednou přišel - Hvězdnou bránou v epizodě Entity) a vizuální provedení robotů je parádní. Praktické efekty at it's best. Scénář už tak slavný není a celá druhá polovina je hodně zkratkovitá, což je škoda a pravděpodobně i důvod, proč má film tak zoufale nízké hodnocení. Konec je vyloženě nepovedený. Potenciál to mělo vskutku větší, ale i tak jsem se slušně zabavil. Tenhle nápad by zasloužil lepšího režiséra a pořádný reboot. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Text ruské písně hrané v závěrečných titulcích jsou ve skutečnosti přezpívaná jména všech členů štábu a lidí, kterí se na natáčení podíleli, vyslovovaná odzadu. (HellFire)
  • Vydání filmu bylo plánováno již na začátku devadesátých let, ale tehdejší technologie nedovolovaly použití speciálních efektů v takové míře, aby film vypadal uvěřitelně. Trvalo tedy několik let, než se film dostal do vývoje. (HellFire)
  • Na motivy filmu byla vytvořena hra pro Playstation, která nesla název „Virus: It Is Aware“. (Terva)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama