Reklama

Reklama

Dobrodružný příběh pěti úplně obyčejných kluků, kteří se tak trochu náhodou ocitnou v neobyčejné situaci. Na pražském Výstavišti kluci využijí příležitosti letu vzducholodí zdarma a vyráží vstříc senzační vzduchoplavecké cestě. Majitel vzducholodi ale překroutí celou situaci a vzniká poprask. Novináři se honí za senzací ukradené vzducholodi, vážení pánové se pohoršují nad dětskou zločinností a rodiče dětí je jen těžko brání před přísným soudem. Majitel vzducholodi Findeys chce využít její zmizení k propagaci své firmy a podvodu s falešným nehořlavým plynem. Nicméně nehořlavý plyn není úžasný vynález pouze pro létající steampunkové stroje. O jeho ukořistění se snaží také jedna vojenská mocnost, která vysílá podlého agenta s všemožnými vychytávkami, aby se zmocnil vzorce na nehořlavý plyn. Kluci chtějí obletět celý svět, ale vzducholoď havaruje na vzdáleném ostrově, kde na ně číhá nemalé nebezpečí. Díky pomoci kapitána Nema a odvážného novináře Ardana nakonec kluci všechny nástrahy překonají a vrátí se domů. Odvěký souboj nespoutaného mládí a přísného světa dospělých končí vítězně ve prospěch dětí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Cestu do pravěku jsem viděl desetkrát a Ukradenou vzducholoď dnes v mých 51 letech poprvé… Jak je tohle vůbec možný??? Tihle kluci byli v porovnání s těmi z Cesty do pravěku učiněná polepšovna. Je pro mě s podivem, že pan Zeman uměl i takový zlobivce. Ale je mi to sympatický. Stejně jako jeho perfekcionismus, s jakým ztvárnil každý jeden záběr. Byl to pán. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Verneovky ma významne ovplyvnili, keď som chodil do základnej školy, mali vplyv na výber strednej školy aj na neskoršiu záľubu v sci-fi. Vynálezom zkázy som bol pri premierovom zhliadnutí nadšený a veľký obdiv k nemu mi vydržal až do súčasnosti, kedy sa k nemu pridal aj Čarodějův učeň. Napriek zmienenému obdivu som sa už pri Ceste do pravěku nervózne mrvil v kresle a ďalšie tri filmy Karla Zemana, vrátane tohto, znamenali u mňa sklamanie. Ukradená vzducholoď najmä preto, že sa príliš vzdialila od Verneoviek a oproti Vynálezu zkázy už v nej Karel Zeman nepriniesol prakticky nič nové, čím by opätovne prekvapil a zaujal. Navyše som mal často pocit, že je to na úkor kvality veľmi lacný film z recyklovaných materiálov. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Můj první film v kině.... Ale i teď po letech v TV pořád ještě paráda a dobrodružství. Přestože tohle není Verne, objeví se kapitán Nemo, kluci na opuštěném ostrově vyhlásí "dva roky prázdnin" a celá výprava filmu je krásně nostalgická ve stylu "Belle epoque". Nevím, jestli tenhle styl dnes dokáže oslovit diváky (a čtenáře( Harryho Pottera, ale pro mne to navždy zůstane PARÁDA! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zemanovy filmy mají u mě problém. Většina z nich vychází z různých Vernových románů a já jsem Vernův obrovský příznivec a navíc konzervativec, takže jakékoliv odchylky od předlohy nesu velmi nelibě a Karel Zeman se jich dopouští ve velké míře. Naproti tomu Ukradená vzducholoď se pouze inspiruje Vernem a rysy jeho tvorby a jako volná inspirace funguje výborně. Dětské dobrodružství jako vyšité z dětských snů. A vyjadřovat se k Zemanovým audiovizuálním nápadů by bylo nošením dříví do lesa. Klasa 5*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neustálými nápady překypujicí K.Zeman. Film i po letech stále okouzlující, výtvarná stránka jako vždy nádherně poetická - evokace starých verneovek dokonalá. Ani zde si nemohl režisér nechat ujít zesměšnění armády. Ve vzduchu, na zemi, pod vodou - touha člověka vynalézat je zřejmě nekonečná....viďte, pane Zemane. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen na motivy románu „Dva roky prázdnin“ francouzského spisovatele Julese Verna. (Ded@M@tes)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama