Reklama

Reklama

Vynález zkázy

  • angličtina The Deadly Invention (více)
Trailer

Obsahy(1)

Geniální vynálezce, profesor Roch, je na pokraji objevu látky, která může ve špatných rukou zničit svět. A právě takové ruce má hrabě Artigas, tajemný a temný dobrodruh, který ve své ponorce brázdí světová moře, potápí lodi a bohatství, kterého se tak zmocní, je mu nástrojem k ovládnutí světa. Artigas unese profesora Rocha ze sanatoria a nutí ho, aby v jeho sídle v kráteru sopky Back Cup vynález dokončil. Shodou okolností Artigas unese i profesorova asistenta, inženýra Harta, který je i vypravěčem příběhu, a který se všemožně pokouší profesora osvobodit a zamezit zkáze. Hart nakonec vyšle jícnem sopky balón s poselstvím k lidstvu, jež se díky tomu spojí a jehož válečné flotily v hodině dvanácté zkáze zamezí. (AČFK)

(více)

Diskuze

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

Osobně nejsem fanda dnešní mánie mít všechno křišťálově čísté bez poskvrknky. Pro mě už to ani není Karel Zeman, když ten film není poškrábaný a semtam trochu neposkočí. Ztrácí to polovinu autentičnosti a 2/3 atmosféry...a to už ani nemluvím o tom, když vám naservírujou zkrácenou verzi, jako v případě Barona Prášila a pak ještě křičí, když máte tu drzost se zeptat, že žádná delší verze neexistuje. Ti, co si stihli pořídit HD záznam z digitálního TV vysílání ještě před restaurováním, nebo nedej bože sken nějaké kinocívky, tak mají doma pravý poklad. My se bohužel musíme spokojit s těmihle vypulírovanými umělotinami.

ComicBookGuy

ComicBookGuy (hodnocení, recenze)

ic

Právě sem dokoukal restaurovanou verzi a tahle scéna tam je. Je to při opravě kabelu v tunelu..

na příspěvěk reagoval ic

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Pro mě osobně je Baron Prášil společně se snímkem Cesta do pravěku o třídu výš. Nebudu Vynýlezu zkázy upírat kvality, ale nudil jsem se, ani příběh mě k zamyšlení nic moc nedohnal a to mám podobnou tvorbu celkem v oblibě.

jarda50

jarda50 (hodnocení, recenze)

Tento film od režiséra Karla Zemana, řadím na druhé místo hned za Cestou do pravěku.Když se člověk zamyslí,kdy tento Sci-Fi snímek vznikl ,smekám před perfektní práci ,jak Karla Zemana,tak před celým filmovým štábem..

carl.oesch

carl.oesch (hodnocení, recenze)

Viděl jsem tenhle film mockrát a pokaždé znova a znova cítím obrovský obdiv. Karel Zeman prostě uměl - uměl vytěžit z minima maximum a největší obdiv si zaslouží skutečnost, s jakými jednoduchými prostředky pracoval. Nic není odfláknuté, naopak to, co by někdo mohl pokládat za nedostatek (prolínání kreslených, animovaných a hraných sekvencí je záměrné a to i v určité a zdánlivé naivitě, která ale jistě záměrem byla. A taky musím konstatovat, že znovu a znovu mně fascinuje i Liškova hudba. Ten pán taky uměl.....a tady se předvedl v nejlepším světle.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Tak ty seš McLovin, tobě by to museli omlátit o hlavu, abys pochopil, jak dobře je to odvyprávěný.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Pedestrian: Tys viděl hovno a ne sci-fi béčka, jinak bys to nesrovnával :)

swed

swed (hodnocení, recenze)

Verneovky jsem za mlada četl, ale Zemanova poetika je mi na míle vzdálená.

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Snad nejsilnější Zemanův film. Jelikož jsem vyrostl na knížkách Julese Vernea, tak mne to vtáhlo velmi rychle. Ovšem oživlé ocelorytiny jakoby rušily. Ale jen kratičkou chvíli. Pak se člověk ocitne v příběhu, který je opět plný Zemanovy poetiky.Dále nemá význam rozebírat.Je to krásné.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Mr.Apache: nevím, nečetl jsem, neprohlížel jsem. Jen konstatuji to, co mi říkala jedna z hemisfér. Neříkám, že s ní souhlasím :-)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Dan9K: Proboha, jsou snad slavné původní ilustrace verneovek barevné? Cos od toho filmu čekal?

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama