Reklama

Reklama

Vynález zkázy

  • angličtina The Deadly Invention (více)
Trailer

Obsahy(1)

Geniální vynálezce, profesor Roch, je na pokraji objevu látky, která může ve špatných rukou zničit svět. A právě takové ruce má hrabě Artigas, tajemný a temný dobrodruh, který ve své ponorce brázdí světová moře, potápí lodi a bohatství, kterého se tak zmocní, je mu nástrojem k ovládnutí světa. Artigas unese profesora Rocha ze sanatoria a nutí ho, aby v jeho sídle v kráteru sopky Back Cup vynález dokončil. Shodou okolností Artigas unese i profesorova asistenta, inženýra Harta, který je i vypravěčem příběhu, a který se všemožně pokouší profesora osvobodit a zamezit zkáze. Hart nakonec vyšle jícnem sopky balón s poselstvím k lidstvu, jež se díky tomu spojí a jehož válečné flotily v hodině dvanácté zkáze zamezí. (AČFK)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace
  • Vynález zkázy obdržel několik ocenění: Velkou cenu na světové výstavě EXPO 1958 v Bruselu, Státní cenu udělenou Karlu Zemanovi v roce 1959, Cenu československé filmové kritiky v roce 1959, Československou cenu míru Karlu Zemanovi v roce 1959, Cenu francouzských filmových kritiků v roce 1959, Velkou mezinárodní cenu francouzské Filmové akademie – Křišťálovou hvězdu v roce 1960, První cenu v anketě filmového diváka a Čestné uznání z festivalu československého filmu v Banské Bystrici v roce 1959. (Locksley)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama