Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani několik technických přehmatů končících naprostým fiaskem už nemůže zastavit viktoriánskou společnost před vědeckým pokrokem. S inovací dopravních prostředků, elektrifikací sídel, výstavbou nových mostů a zdokonalením zbraní stojí lidstvo před ještě výraznějším milníkem - první cestou na Měsíc. Nově založený syndikát složený z předních britských vědců a investorů pod vedením amerického navrátilce Phinease T. Barnuma a profesora Siegfrieda von Bulowa testujícího svůj kanón odpalovaný z přilby zahajuje výstavbu „Měsíční lodi“ a vybírá lokalitu pro její start - waleskou horu, kde trocha dynamitu na podporu startovní akcelerace nikoho nerozhodí. Ambiciózní plán však má i své mocné odpůrce. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Mezi predeslym (nejslavnejsim) zavodem letadel do Parize a nasledujicim zavodem aut do Monte Carla se Terry Thomas a Gerd Froebe setkava pri zavodech na Mesic v prostredim dile velmi neoficialni trilogie. Presneji receno, nasledne dva dily se snazily neuspesne prizivit na uspechu Bajecnych muzu. Tady to nakonec neni ani moc samotny zavod, ale jen 'priprava'. Na treti se musim hodne snazit, fakt asi jen za tyhle dva herce. Bez nich sotva za 2. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Blbina na ntou, kde se nesmíte těšit na vesmírná dobrodružství, nýbrž na slovní přestřelky a trochu té mimiky Terryho Thomase. Ačkoliv komedie, opravdu vtipný je jenom závěrečný dialog, kdy T-T přesvědčuje svého parťáka, že opravdu nepřistáli v Rusku. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Je čas, kdy americký král všech show Barnum (Burl Ives) utíká před svými věřiteli do Anglie; kdy profesor von Bülow (Gert Fröbe) úspěšně testuje svůj helmový kanón, kdy se Sir Charles Dillworthy (Lionel Jeffries) třese na cestu na Měsíc... Nesmrtelná zábavná klasika podle ještě "nesmrtelnější" klasiky Julese Verna Cesta do Měsíce. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama