Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 180)

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to už skoro neskutečných třicet let, ale tahle dobrodružná sci-fi komedie si své místo mezi žánrovou elitou stále drží naprosto suverénně a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom mělo něco měnit. Vždyť takhle originální, zábavný a dokonale promyšlený scénář se nerodí v hlavách scénáristů zrovna každý den, navíc ještě pod vedením režisérských mágů Roberta Zemeckise a Stevena Spielberga. Prostě paráda, nemůžu než chválit. Vizuální stránka je i po těch letech úžasná, rozpletení celého příběhu jednoduše nemá chybu a herecká dvojice M.J.Fox a Christopher Lloyd se snad pro tuhle legendární třídílnou sérii narodila. A to, jak se tvůrci s nastavenou laťkou vypořádali ve druhém dílu, je opravdu neskutečné. 100% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich prvych filmov detstva. Dokonalost sama o sebe. Som fanusik fantasy a sci-fi filmov a toto zapadlo medzi moje najoblubenejsie filmy, pod ktorymi je podpisany aj Steven Spielberg ako producent. Scenar je perfektny, nasmial som sa, az ma brucho bolelo, pricom mal obrovsku zasluhu hlavne Christopher Lloyd a odvtedy sa tesim na kazdy Zemeckisov film, aj ked niektore uz take vydarene nie su... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine Baines McFly) +++ Crispin Glover - (George McFly) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapametelný film, který neztrácí na kvalitě, když si ho pustíte znovu a znovu. Napětí od začátku až do konce. Příběh filmu je založený na tom, že trochu excentrický vědec Emmet Brown vynalezne zařízení známé jako Proudový kapacitátor. Ten umožňuje cestu v čase. Aby ji ale mohl uskutečnit, umístí jej do automobilu De Lorean DMC-12. S pomocí Martyho McFlye, středoškolského studenta cestuje časem, a to jak do minulosti – do roku 1955, tak i do budoucnosti (2015) a dokonce i do 19. století, do roku 1885. Celá série se odehrává ve fiktivním městečku Hill Valley, v Kalifornii. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mé jméno je Darth Vader. Jsem návštěvník ze vzdálené planety Vulkán." Opravdu Calvine Kleine? A nejsi spíš Marty McFly, se kterým chce "parkovat" jeho vlastní máma? Ano, je to složité. Ale taky zábavné a má to ten nejšťastnější happy end všech dob. Přesto se mi z toho nezvedá žaludek. Místo toho dostávám chuť oprášit kytaru, ukrást plutonium, projet se na prknu s kolečkama a potrápit nějakého toho namachrovaného Biffa. Tolik chutí mi dá málokterý film. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Když v tomto díle doktor Brown (Christopher Lloyd) pošle Einsteina do budoucnosti vzdálené jednu minutu, pes tu celou minutu není. Tím pádem, když v druhém díle cestují do roku 2015, tak by také neměli celých 30 let existovat, a tak by nenarazili na své já o 30 let starší. Jde jen o delší časový úsek, ale princip je stejný. (A7X92)
  • Vo finálnom zostrihu nakoniec ostali dva zábery s Ericom Stoltzom. Prvý sa objaví vo chvíli, keď sa Marty snaží utiecť pred teroristami a naskakuje do DeLoreanu a druhý v scéne, keď Marty udrie do tváre Biffa (Thomas F. Wilson) v kaviarni. Na oboch je však Stoltza vidno iba ak si záber spomalíte. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama