Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Diskuze

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

dawe03

dawe03 (hodnocení, recenze)

film meho detstvi. Byl to dobry pocit se na nej dnes po tolika letech znovu podivat :))

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Zajímavá věc...jistě si všichni vybavíte scénu, ve které Doc ukazuje Martymu směšovací kapacitátor v roce 1985 a Marty následně ukazuje Docovi kapacitátor v roce 1955...vysvětluje mu, že jeho nápad uspěl a cestování časem je možné. Zajímavější je, že podobný princip je použit v čs. filmu Něco je ve vzduchu z roku 1980, ve kterém Vladimír Dlouhý ukazuje starému profesorovi (Ivan Mistrík) stroj času zabudovaný do auta v roce 1946. http://jyxo.info/uploads/E8/e8875e835b0d90a0c30a19a7cfa14943a41c9f70.png

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

GobbosFILMAG

Na 50% souhlasím :) a díky za nápad, nedavno jsem stahnul nějakou HD prodlouženou edici nebo co, takže se jdu ted pekne zhulit a pustit si to s titulkama

GobbosFILMAG

GobbosFILMAG (hodnocení, recenze)

Pro mě společně se Star Wars V nejlepším sci-fi filmem všech různých dob. Kdo by nechtěl mít De Lorean :D

na příspěvěk reagoval wenca, Jakkob

thecentre

thecentre (hodnocení, recenze)

It don't take money and it don't take fame
Don't need no credit card to ride this train

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Sctyri

tak Marty nevím kolik měl mít přesně let, ale minimálně 16 měl a má staršího bratra i sestru takže dejme tomu, že od okamžiku kdy ho jeho otec potkal v minulosti uplynulo 20 let. Já mám 24 let a nepamatuji si na lidi, které jsem potkal jak mi bylo třeba 10 pouze na ty, s kterými jsem trávil dost času. To možná spíš Biff si ho měl pamatovat, protože mu dělal větší problémy, ale jak říkám 20 let je 20 let

Sctyri

Sctyri (hodnocení, recenze)

tak sem si po sto letech pustil první díl a něco mi nesedělo..: když změnil budoucnost a potkal svýho otce to si jeho otec až mu vyrostl syn neuvědomil, že v mladí přesně takovej xicht viděl co mu křízil cestu? Nebo jsem ještě všechno nepobral a je to tak správně jeho otec věděl, že tam byl a pomoh mu? 

na příspěvěk reagoval AkrObatiX

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Fujara777

Tak nadhodnocene to určite je, ja jsem na tom vyrostl a je to pro me kultovní film a první o cestování v čase který jsem viděl ..  a tak to bude asi u mnoha hodnocení, jestli se nato chceš dívat okem kritika tak hodnocení chápu. Pokud si to chceš užít jako jednoduchou zábavu tak je to o něčem jinym.

Fujara777

Fujara777 (hodnocení, recenze)

S obrovským očakávaním som si začiatkom júla 2013 sadal k tomuto filmu. Začiatok filmu v profesorovom dome - krásny!  Mnoho zaujímavých myšlienok, v napätí som bol v podstate stále. A to aj napriek tomu, že happyend sa dal čakať. Neočakávané boli všetky tie problémiky, ktoré sa McFlyovi juniorovi prihodili. Prekážalo mi však pomerne jednoduché odbitie podaktorých situácií (napríklad potom, čo sa  Marty vrátil do budúcnosti, párkrát doslovne padol na zadok a potom nič, nijako sa neriešilo to, že je jaksi inde). Počas celého filmu som kde tu zablúdil myšlienkami k vzťahu profesora a Martyho. Odkiaľ sa poznajú, prečo sú takými priateľmi (ich vekový a záujmový rozdiel  ma to naviedol). McFly senior liezol na nervy teda statočne.

Žeby priveľké očakávanie? Žeby absencia pozretia ďalších dielov (hodlám napraviť)?  Žeby priveľký rozdiel medzi rokom vzniku filmu a jeho pozretím? V celku bavilo, ale žeby nadhodnotený film?

na příspěvěk reagoval wenca

Uživatel woPICAg smazal svůj příspěvek.

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

To mam nastaveny už par chvil jako facebook cover :) vic takovejch fotek

Odyssey

Odyssey (hodnocení, recenze)

Fantastická trilogie, moje nejoblíbenější vůbec. Skvěle namíchaný humor s paradoxy cestování v čase. Mám na disku celou trilogii v HD a při každém shlédnutí se skvěle bavím. "This is heavy, doc!"

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Kdyby se Emmett nestal vědcem (Ep 4) tak by nevznikl Stroj času a on by neměl příležitost nestát se vědcem... takže ho stačí klidne i zabít a všechno bude v normálu (před Návratem 1)

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Jdu na pětku, abych řekl pravdu tak čtyřka mě bavila skoro nejméně, ale už je to možná tím jak je to ohrané.. nápad byl celkem dobrý, ale tolik chyb jako v této sérii není ani ve filmech.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Návrat do Budoucnosti.... jedna z mojich nejoblíbenějších trilogií, jako malý sem to vubec nechapal a nebavilo mě to počase sem sa na to podival a zjistil sem, že je to uplně skvělý film (všechny 3)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama