Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantná sci - fi komédia, ktorá síce odporuje fyzikálnym zákonom, ale vytvorila si svoje. Niet známejšej ukážky typickej naivity filmov z 80s (skúste ešte napríklad u nás neznámu, v USA kultovú komédiu Weird Science). Film má dobré tempo a je veľká škoda, že nie je o niečo dlhší. Množstvo hlášok a odkazovm na súčastnosť, ktoré nepôsobia trápne (A - "tak mi povedz, kto je v roku 1985 prezidentom?" B - "Ronald Reagan" A - "Hah! Ten herec?"). Zemeckisovi sa navyše podarilo zohnať skvelých hercov, či už môj najobľúbenejší večný teenager Michael J. Fox, šialený Christopher "u všech Skotú" Lloyd, alebo Crispin "Srab" Glover. Jeden z najlepších filmov všetkých čias, o tom niet pochýb. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Halóó, halóó, je niekto doma?" Kultový film, ktorý mám veľmi rád. Už som to dlhšie nevidel preto repríza v tv potešila, navyše s krásnym remastrovaným HD obrazom. Český dabing neurazil, takto to poznám ešte z 90-tych rokov, no s titulkami som to dodnes nevidel. Film výborne zabodoval u divákov aj pre pekne zobrazené 50. roky, ale hlavne pre tému záchrany rodiny, ktorá tu má najväčší priestor. Stretnúť v minulosti svojho otca, zariadiť aby sa z neho stal chlap a aby sa matka nezaľúbila to slabocha, ktorému každý kope do zadku...Radosť sledovať, jednoducho humor a akcia non-stop. 100%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trilogii Back To The Future jsme rozebírali asi ve tři ráno, když nám končil maturitní ples a šli jsme zmrzlým Hradcem Králové do nejbližšího nonstop podniku, a i když byla opravdu nechutná zima (a byli jsme docela v náladě), došli jsme k tomu, že je to super. A to se mi normálně tohle cestování časem hnusí víc než francouzské situační komedie s převlékáním, zmatky, ztrátami paměti a dvojníky. Pošahanec Lloyd, mladíček Fox, takové decentní změny budoucnosti, létající DeLoraine a hafo dalších vychytávek mění podstatné náležitosti mého vztahu k tomuhle "žánru"...výjimka holt potvrzuje pravidlo. I když si neodpustím říct, že doktor Brown musí být opravdu génius, protože 7,62mm ze dvou metrů opravdu není málo:) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Porušování časoprostorového kontinua, nejrůznější vedlejší reality a pořádný dějový zmatek v tom dobrém slova smyslu v akci. Pádný a svou přitažlivostí asi nepřekonatelný příspěvek do věčného cestování časem, kdy je vynikající nápad navíc sklouben s nostalgickým ohlédnutím za starými dobrými časy. Dokonale "vychytaný" a stupňovaný scénář, zběsilé tempo filmu a neoddiskutovatelně sympatický hlavní hrdina, naprosto perfektně ztělesněný Michaelem J. Foxem, činí z tohoto filmu nejlepší možnou zábavu pro pohodově strávené dvě hodinky, kdy si člověk ještě říká, že musel při filmu dokonce zapojit mozek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $210,609,762Tržby Celosvetovo $388,300,000▐ ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,514,726 //počet predaných kusov 576,011║ __ Tržby za predaj edície Back to the Future - The Complete Trilogy na Blu-ray v USA $23,310,117 //počet predaných kusov 606,006Tržby za predaj Back to the Future Trilogy na DVD v USA $727,319 //počet predaných kusov 27,558║ Čaro 80.rokov z tohto filmu pekne dýcha, len škoda že som tento film nevidel prv, určite by ma to viac nadchlo, dnes mi to príde dejovo už dosť okukané, ničím extra zvláštne, aj keď sa to celkom dobre pozerá o tom niet pochýb. /65%/ ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Pôvodne sa film začal natáčať s Ericom Stoltzom v úlohe Martyho McFlya od 26. novembra 1984. Po necelom mesiaci, 23. decembra 1984, bolo natáčanie zastavené, pretože Robert Zemeckis a Steven Spielberg považovali Stoltzov výkon za nepresvedčivý. Následne museli požiadať štúdio o povolenie pretáčok a navýšenie rozpočtu o 3 milióny dolárov. Keď ho nakoniec dostali, natáčanie pokračovalo od 11. januára 1985 do 20. apríla 1985, už s Michaelom J. Foxom v hlavnej úlohe. Dokonca existuje aj upútavka na film, ešte s Ericom Stoltzom. (m.a.t.o.)
  • Marty (Michael J. Fox) vo filme jazdí na skateboarde značky Madrid. Pre film urobený v špeciálnej edícií z označením Madrid/Valterra. V roku 2010 pri príležitosti 25. výročia filmu vytvorili iba 25 replík tohoto skateboardu. V roku 2015 pri príležitosti 30. výročia filmu vyrobili ďalších 175 kusov z označením Marty McFly Valterra. (Raccoon.city)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama