Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl. Teď teprve začínají ty správné hrátky s časem. A jsou to hrátky opravdu na úrovni. Pohrávání si s dějem prvního dílu je prostě geniální (nedívejte se bez znalosti jedničky!). Zobrazení budoucnosti je poměrně dost originální a tvůrci si nádherně vyhráli s detaily (Čelisti 19). Nominace na Oscara za vizuální efekty. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

I když se při natáčení jedničky s pokračováním nijak zvlášť nepočítalo, naroubování dalšího dílu proběhlo poměrně hladce a dokonce ani nebylo moc poznat, že 17 letého Martyho hraje 28 letý herec, je to pořád ten stejný sympaťák. Odkazy na předchozí díl jsou trefné, vtípky velmi příjemné, opět vhodné pro celou rodinu jako relax k večerní TV a navíc ještě potěší i dosti zajímavé ztvárnění budoucnosti. Bohužel jak se tak rok 2015 blíží, můžeme už tušit, že idea budoucnosti tohoto filmu bude naplněna asi jen stěží, Čelisti máme pořád jen 4 a moje škodovka ne a ne vzlétnout. 7/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marty McFly na další cestě za lepšími dnešky menší úpravou včerejšků a zítřků.. Jistě, problematika časového paradoxu dostává trýznivým holobičem na holoprdel, ale když vidíte ty vyvalené oči C.Lloyda, létající DeLorean a legrační masky, jde vědecký náhled na cestování časem stranou a užíváte si v strhujícím tempu servírované technické a módní vychytávky kýčovité budoucnosti, Silvestriho (hlavně v dramatických pasážích) nezaměnitelný rukopis a především ten všudypřítomný feeling hravosti a nevinnosti komedií z přelomu 80. a 90.let, jenž aby v současnosti člověk hledal marněji než Biffa za stolem studentské menzy. A teď mě omluvte, jdu se s Almanachem sportovních výsledků z let 2010 - 2035 v pod paží ucházet o místo hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna a mám takový divný šimravý pocit na bankovním kontu, že mě přijmou.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Návrat do budúcnosti 2" výborne vystihol uživateľ Mr.Apache vo svojom komentáry ku prvej časti. Napísal, že ďaľšie dva snímky sú už len umelo predlžovaným diváckym orgazmom. Súhlasím. Moje nadšenie z pôvodného filmu ďalej naplno pokračovalo pri sledovaní tohto parádneho pokračovania. Príbeh priamo nadväzuje na svojho predchodcu. Lenže situácia sa ešte viacej skomplikovala. Tento krát bude treba nie len zariadiť potrebné záležitosti v roku 2015, ale nakoniec sa ešte vrátiť späť na maturitný večierok do kľúčového roku 1955. Pre mňa je to stále päť hviezdičková záležitosť. ***** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této úžasné trilogie je podle mě tím nejlepším dílem vůbec. Skvělý nápad se ještě více rozvede, zamotá a bude hodně těžké jej zpátky rozplést. Ten příběh je prostě neskutečný, ve světě sci-fi jsem neviděl zamotanější, a z druhé strany tak nádherně přehlednější příběh, než je tento. Jen škoda, že si s takovým příběhem v dnešní době nikdo nedá práci vytvořit a něco takového zase natočit, aby se bylo na co těšit. Na co se vlastně těšit do budoucna, Hvězdné války, Pán prstenů pominuli. Za chvíli odejde i Harry Potter a bude s fantasy ságama konec. Jsem rád, ale že alespoň mám na co vzpomínat. Návrat do budoucnosti do nich neodmyslitelně patří. --- To mi nebudete věřit, doktore. Musíme se vrátit do roku 1955. - To mi povídej. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Natáčelo se od 24. února do 2. srpna 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Gitara, ktorá visí na stene Café 80´s nad hracím automatom je tá istá, na ktorej si neskôr vo filme brnká starý Marty (Michael J. Fox). (m.a.t.o.)
  • V roce 2020 proběhla jedna z největších aukci filmových rekvizit. Mimo jiné zde byly nabízeny i stylové boty Martyho McFlye (Michael J. Fox), které se nakonec prodaly za 26 400 liber. (Jimmy15)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama