Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (743)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavné jedničky má asi nejzajímavější scénář a je pro perfekcionalisty možná těžko pochopitelný. Ale i v budoucnosti a alternativní přítomnosti si Marty a doktůrek dokázali poradit nadmíru skvěle. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů, kdy je "dvojka" minimálně stejně dobrá, jako "jednička". Opět nemám slov - skvělá zápletka, a k mému potěšení opět Biff v hnoji. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si můj komentář u jedničky, půlka hodnocení už je napsaná tam:) Za létající superauto, za honičku na antigravitačním skejtu, a asi nejvíc za perfektně padnoucí bundu:) v kategorii jednotlivé gagy. A za ten zbytek v kategoriích zábava a dodržování stanoveného cíle taky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tento „návrat do Návratu do budoucnosti“ považuji za vůbec nejvtipnější a nejoriginálnější díl celé trilogie. 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, JohnnyD ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem nikdy neviděl spojené v podstatě dva filmy takhle perfektně dohromady. Navíc zní v tomto díle opravdu temný tón, který by se do trilogie na první pohled nemusel hodit. Zvlášť, když MJF nosí koženou bundu a klobouk a vypadá docela hrozivě, i když je skrček :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stejně úžasné pokračování výborného prvního dílu fascinuje řadou skoků v čase, které však dokonale logicky do sebe zapadají a ani jednou nenavodí v divácích pocit dezorientace v časové posloupnosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této úžasné trilogie je podle mě tím nejlepším dílem vůbec. Skvělý nápad se ještě více rozvede, zamotá a bude hodně těžké jej zpátky rozplést. Ten příběh je prostě neskutečný, ve světě sci-fi jsem neviděl zamotanější, a z druhé strany tak nádherně přehlednější příběh, než je tento. Jen škoda, že si s takovým příběhem v dnešní době nikdo nedá práci vytvořit a něco takového zase natočit, aby se bylo na co těšit. Na co se vlastně těšit do budoucna, Hvězdné války, Pán prstenů pominuli. Za chvíli odejde i Harry Potter a bude s fantasy ságama konec. Jsem rád, ale že alespoň mám na co vzpomínat. Návrat do budoucnosti do nich neodmyslitelně patří. --- To mi nebudete věřit, doktore. Musíme se vrátit do roku 1955. - To mi povídej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $118,450,002Tržby Celosvetovo $331,950,002║ určite zaujímavý úlet ale to je asi tak všetko, pre mňa nie úplne výživný film /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl trilogie. Komplikovanější a neuzavřený, ale výborně natočený. Robert Zemeckis předvádí skvělou režijní zručnost, když poměrně trhlý děj, který muže pro někoho být chaotický, pevně drží ve svých rukou. Opět skvělý M.J.Fox pro něho to byla asi životní role (nepočítáme-li seriál Všichni starostovi muži). Všechny skryté malé vtípky (Jaws 7 natočí syn Spielberga pamatujte si to a v roce 2015 uvidíme...) jsou stejně jako herecké výkony velké důvody pro opětovné pouštění filmu, který vás pokaždé něčím potěší. Opravdu tento film mám moc rád a s chutí ho sleduji stále dokola. Historie se přece opakuje. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl. Teď teprve začínají ty správné hrátky s časem. A jsou to hrátky opravdu na úrovni. Pohrávání si s dějem prvního dílu je prostě geniální (nedívejte se bez znalosti jedničky!). Zobrazení budoucnosti je poměrně dost originální a tvůrci si nádherně vyhráli s detaily (Čelisti 19). Nominace na Oscara za vizuální efekty. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle mě už zbytečně překombinované, i když odkazy na první díl skvěle zapadají a představují něco naprosto neotřelého a původního. Asi nemá smysl mluvit o logice, ale právě tak neplatí, že by byl film logicky bezchybný a přesný, začne-li se někdo v časových přesunech, realitách a hlavně ve smysluplnosti všech činů hlavního hrdiny ztrácet, není se čemu divit. Proto raději tentokrát zapomenout na smysluplnost a nechat se bavit pokračujícími zběsilými eskapádami Martyho s jeho synem, otcem, s ním samým a mnoha dalšími postavami a příběhy všech možných časů. Brr! V takové pubertálně-startrekovské budoucnosti bych si opravdu nepřál žít! A taky by se někdy mohly digitálně vymazat ty provázky, které drží na vznášedlech se honící mládež blízké budoucnosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

pokračování mistrovského kousku R.Zemeckise drží tempo a vtip dílu předešlého. pořád se něco děje. zvlášť, když Biff má být zahrnut neomezeným bohatstvím. ani po těch letech mi triky nepřipadaji moc zastaralé. třeba je to nostalgií... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nemá ani zmysel druhú časť porovnávať s prvou, pretože aspoň pre mňa je to rovnako dobrodružné a rovnako vtipné. Bez najmenších okolkov sa to dá považovať ako jeden úžasný 219 minútový film. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V málokterém snímku je vidět, jak moc si herci svoje blbnutí užívají. Paradoxy cestování v čase zde už dosahují naprosté absurdnosti neustálými skoky tam a zpět a přesto je druhý díl i ve své zamotanosti nejlepším dílem série. A já si pořád říkal, že Martyho dcera vypadá nějak divně.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani primo navazuje na prvni dil a je tu opet stejne obsazeni, coz je dobre. Chybi jen Crispin, ale zas tak moc to nevadi. Dej filmu je originalni, budoucnost je skvela a zmenena pritomnost taky, ale mohlo ji bejt vic. A cast, ktera se odehrava v roce 1955, jako prvni dil, sice ukazuje nekolik scen z prvniho dilu, ale jinym uhlem pohledu, takze to je opet perfektni. Triky, hudba, herci, scenar jsou opet super a tenhle dil je stejne dobrej, jako prvni, ne li lepsi. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na druhý díl stále velmi dobré!Fox a Lloyd jsou opět velmi dobří, stejně tak nápady Zemeckise a Gaila! ()

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama