Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německá historická minisérie vypráví o jedné fascinující postavě německých dějin, baronovi Friedrichu Trenckovi, a především o jeho lásce k půvabné princezně Anně Amélii, sestře Friedricha Velikého, pruského krále. Postava tohoto rebela a hrdiny v jedné osobě, jakéhosi německého hraběte Monte Christa, se stala již dříve námětem románu Bruna Franka a v roce 1972 i šestidílného televizního seriálu ZDF. Trenck se narodil v Královci roku 1726 a v pouhých dvaadvaceti letech se stal odvážným a zkušeným důstojníkem pruské armády, jehož služeb si považoval sám král. Ovšem až do té doby, než si povšiml slabosti své překrásné sestry Anny Amélie pro odvážného vojáka. Sám měl však s Amélií zcela jiné záměry a její sňatek měl být spíše spojením dvou politických panovnických vlivů. Anna Amélie se však do Trencka beznadějně zamiluje a oba dva se odvažují divokých kousků. Trenckova opovážlivost je však královskou korunou náležitě potrestána. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

lekr 

všechny recenze uživatele

Příšerně rozvleklé a místy hodně nudné. na druhou stranu některé svižné akční scény mně svou dokonalostí přímo vyrážely dech. Na to, že je to televizní film, jsou i skvěle zvolené exteriéry a kvalitní herci. Mohlo by to být mnohem víc hvězdiček nebýt té přímo ubíjející délky. U druhé, naprosto zybtečné části snímku jsem se skoro nudil až k smrti. Celý snímek se dal úplně v pohodě shrnout do hodiny a půl a ne do tří hodin. Viděl jsem obě části hned za sebou a vydržet to byl kumšt. Ještě štěstí, že to tvůrci osvěžili mnohdy tak výbornými akčními pasážemi. ()

Reklama

malenka 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Působivá hudba, co se přesně hodí k filmu, herci neokoukaní, dobře vybraní. Jo, je to taková historická romantika, ale pěkná a Alexandře Marii Laře její lásku k Trenckovi věřím. Trenck není žádný krasavec, ale charisma mu nejde upřít. Aspoň ne v tomhle filmu. Za mě tedy plný počet. ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

smyšlený příběh s některými existujícími postavami. Přesto si nemůžu pomoct, účastnila jsem se natáčení na zámku v Miloticích (točilo se i na několika dalších místech v ČR) tak jsem prostě ovlivněná :-) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama