Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

nash. 

všechny recenze uživatele

Třetí a opět skvělé cestování v čase. Opakuje vzorec prvního filmu, jen ho posunuje o století zpět, což se samo o sobě stává bohatým zdrojem vtípků a narážek. Vynikající Christopher Lloyd dostal konečně pro svou životní roli dostatečně velký prostor, ubylo sice cestování v čase tam a zpět, o to víc času je na to pořádně si vychutnat dobové reality, popkulturní odkazy na slavné westerny a vtípky odkazující k předchozím dílům. Opět se podařilo vytvořit zábavný, přitom napětím nabitý a výtečně gradující příběh, kterému nechybí ani sympaticky romantická přísada, tentokrát s prohozenými aktéry. Jediným kiksem je pro mě Lea Thompson nelogicky obsazená do role Maggie McFlyové, to je ovšem vada pouze kosmetická, která mi ani v nejmenším nebrání vychutnat si třetí Martyho cestu na plný pecky. Podtrženo a sečteno i s oběma předchozími díly, patří Back to the Future k nejlepším filmovým sériím v dějinách kinematografie. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Historie se opakuje a s ním i přítomnost, budoucnost a tím pádem i Návrat do budoucnosti. Stejné šablony, stejné barvičky a jen trochu jiný obrázek, který ovšem alespoň vypadá příjemně familiárně. Prostě tahle série je trochu jako seriál, kde u každého dílu předem víte, co máte čekat a přesně podle očekávání se také vždy výborně bavíte. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem znižovať hodnotenie iba z toho dôvodu, že western nepatrí moje najobľúbenejšie žánre. BTTF 3 je rovnako svižný, nápaditý a zbesilo plynúci, ako jeho predchodcovia a ponúka množstvo narážok pre znalcov westernu. Chcem znova upozorniť na fakt, že sa dvojici Zemeckis a Spielberg podarilo nakrútiť trikové akčné filmy, ktoré sa zaobídu bez zbytočného násilia a bez zbytočných úmrtí. Dnes by to už asi tak nešlo. Ak trikový veľkofilm, tak opulentná výprava a brutálne násilie. Možno starnem, ale dnes cítim podobnú tvorivú radosť z mainstreamu iba v dielach Pixaru, čiže na poli animácie. Toto je asi jediný western, kde nikto neumrie! A patrí hneď k tým najlepším. Jedinou vadou na kráse je záverečný sci-fi záber, to už večné deti, náš režisér a producent, trochu prehnali. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jediný western (se sci-fi prvky), který se mnou byly ochotny shlédnout i mé děti :) Vlakové scény byly nabité adrenalinem a Clint Eastwood musel mít ze svého jmenovce i z názvu údolí určitě radost. Jinak mi už chvílemi Návrat do budoucnosti III začínal připomínat 3x převařený čaj, a je tedy dobře, že je i zakončením vtipné série. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10130-navrat-do-budoucnosti-iii/videa/ ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší" návrat do budoucnosti. Správně dávám v uvozovkách, protože laťka předchozích dílů je na pomyslném vrcholu tohoto typu filmů vůbec. Jistou slabinou "Westernu" je přímočarost a nedostatek zvratů, které k této sérii neodmyslitelně patří. I přesto však Trojka dokázala udržet moji pozornost na šťopkách a důstojně zakončila tuto kultovní sérii. Zajímavosti: Příští zastávka: Doba ledová :-) 85% ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Když Buford Tannen (Thomas F. Wilson) vrazí Brownovi (Christopher Lloyd) zbraň do zad, Brown řekne: „Jdeš o den dřív.“ Na náhrobku má však, že umřel 7. září a slavnosti se konají 5. září. (A7X92)
  • Dostavník s Clarou Clayton (Mary Steenburgen) se ve filmu žene do příkopu 5. září. Protože tento příkop nese později Clařino jméno, musela tam opravdu zahynout. Potom by však nemohlo být její jméno uvedené na náhrobku Emmetta Browna (Christopher Lloyd) po jeho zabití 7. září, a to ani pokud by Emmett minulost změnil. (chicotomas)

Reklama

Reklama