Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V celé trilogii jsou samozřejmě určité nesrovnalosti, co se týká cestování časem, a tento poslední třetí díl tomu jen přidal, nemluvě o tom, že konec mi přišel trošku nesmyslný vzhledem k tomu, že Doc celou dobu trval na zničení stroje času, aby už nikdo nemohl přepisovat budoucnost.... no ale, ono o to vlastně vůbec nejde, že to není logicky úplně přesné. Je to zkrátka kultovní záležitost, na kterou je tak jako tak radost pohledět, a i když třetí díl už je svým způsobem o kousek slabší, stále hýří množstvím nápadů a skvělých scén, a hlavně završuje celý příběh. Po třech filmech musím navíc říct, že mladý Michael J. Fox si mě naprosto získal - obdivuju takhle pohybově nadané lidi. ~(4,2)~ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední díl trilogie je přece jen o chloupínek slabší než předešlé dva, i když námět přenesení děje na Divoký západ je velmi dobrý. Vzhledem k velkému posunu v čase jsou tentokrát některé scény ještě více potrhlé, než v jedničce a dvojce, přesto si film zachovává svou standartní nenásilnou úroveň humoru, který se líbí drtivé většině lidí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední pokračování velmi vydařené trilogie. Zasezení děje do roku 1885 byl určitě zajímavý tah a ono se to i povedlo. První díl přináší ale přeci jen něco nového takže je jednoznačně dílem nejlepším. Další dva už pouze vydělávají na úspěchu jedničky. Ale i tady bylo hodně zábavy. Thomas F. Wilson ještě lepší než dříve, jeho role neměla chybu. Jinak to byl několikrát ohraný, ale velmi povedený stereotyp. * * * ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zvláštne. Pamatal som si to ako lepší film. To westernové prostredie malo veľký potenciál. Opať však skoro žiadna akcia a opať to nie je vobec smiešne. Scenár to má, ale stále sa to točí len okolo rodokmeňov hlavných a vedlajších postáv z jednotky a už ma to vôbec nebaví. To takto mohlo vzniknúť ešte dalších 50 pokračovaní zo stredoveku, praveku a bla bla bla... Mali však ostať len pri prvej časti. Už sa to jednoducho všetko opakuje. A čo keď sa pri natáčaní všetci bavili? Bodaj by aj nie, keď za to majú všetci zaplatené. Do úvahy beriem z tejto trilógie len ORIGINÁLNU jednotku, pokračovania sú už len parazity. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší" návrat do budoucnosti. Správně dávám v uvozovkách, protože laťka předchozích dílů je na pomyslném vrcholu tohoto typu filmů vůbec. Jistou slabinou "Westernu" je přímočarost a nedostatek zvratů, které k této sérii neodmyslitelně patří. I přesto však Trojka dokázala udržet moji pozornost na šťopkách a důstojně zakončila tuto kultovní sérii. Zajímavosti: Příští zastávka: Doba ledová :-) 85% ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Skrytá reklama na ropnou společnost Texaco, která se objeví v každé části trilogie, je v tomto filmu zastoupena prodejcem ostnatého drátu Johnem Warnem Gatesem, zakladatelem společnosti. Ten původně začínal jako podomní prodejce ostnatého drátu. (DeLorean17)
  • Když Tannen (Thomas F. Wilson) hodí Martymu (Michael J. Fox) smyčku okolo krku, aby ho oběsil, má Marty provaz obtočený jednou okolo krku. Když ho Tannen zvedá, má provaz třikrát okolo krku. (Bloodsnake83)

Reklama

Reklama