Reklama

Reklama

Charlie je můj miláček

(festivalový název)
  • Velká Británie Charlie Is My Darling

Obsahy(1)

Prvý dokumentárny film o Rolling Stones bol nakrútený v priebehu dvojdenného turné kapely v Írsku v dňoch 3-4. septembra 1965. Dokončený bol na jar nasledujúceho roku a obsahuje niekoľko koncertných čísel, unikátne rozhovory s členmi kapely počas cestovania a fanúškovské reálie. (hlavicka19)

Recenze (3)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Občas pár vtipných a zajímavých momentů, dávná vzpomínka na Briana Jonese a Keith Richards téměř vždy s kytarou. Nástin tehdy nových písní ("Sittin' on a fence"), ne tak podrobně a napínavě, jak to známe od Godarda (Sympathy for the Devil). Protože RS doprovázeli mé mládí, nechám se jimi rád doprovázet i ve stáří. Blue turns to grey. ()

Reklama

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Hodnocení: jako film to není úplně dokonalé, ale koncepce je v celku zajímavá a snaží se tam o zajímavé momenty (co se týče střihu, ale i zvídavé ruční kamery). Dejme tomu tři hvězdičky. Ovšem hodnota tohohle dokumentu je hlavně historická, jak bych tak řekla, protože je to úplně první film, který o Rolling Stones vznikl, a ukazuje nám "behind the scene" koncertů v jejich začátcích. A taky je výborný tím, že se zaměřuje na jinak upozaďované členy - ryitmickou sekci (Charlie Watts se ostatně dostal až do názvu) a Briana Jonese na úkor Jaggera a Richardse, jejichž fanoušci si v snímku ovšem taky přijdou na své. Celkově: svěží černobílý dokument snažící se o nějakou invenci, na kterém nejzajímavější stále zůstává obsah. Ovšem obsah, který (na rozdíl od "rádoby - podobně koncipovného" Perného dne) těžko osloví někoho jiného, než skalní fanoušky Rolling Stones. Atraktivnost filmu ještě zvyšuje fakt, že byl od šedesátých let stopený někde v šuplíku a pořádně znovuuveden na DVD byl teprve nedávno. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama