Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultovní dokument o tragickém koncertě Rolling Stones na závodišti v Altamontu 6. prosince 1969. Jen o čtyři měsíce dříve se na koncertu ve Woodstocku zrodila Love Generation generace lásky, aby teď umřela na opuštěné závodní dráze nedaleko San Franciska. Rolling Stones měli hrát zadarmo před očekávaným počtem 300 000 lidí společně s takovými zpěváky a skupinami, jako je Tina Turner, The Jefferson Airplane, The Flying Burrito Brothers a další. V obavách o bezpečnost oslovili Rolling Stones členy motorkářského gangu The Hell's Angels, aby pomohli zachovat pořádek. Místo toho vytvořili atmosféru strachu a hrůzy, která nakonec vedla k ubodání jednoho z fanoušků. Kvůli jedné chladnokrevné ráně nožem se generace lásky stala generací deziluze a zklamání a 6. prosinec 1969 dnem, kdy zemřela šedesátá léta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Po přečtení Thompsonova veledíla jsem došel k závěru, že Hell's Angels jsou banda primitivních zmrdů, ale za možnost být jejich členem v polovině šedesátých let bych vyměnil své pravé varle. Pivo, motorky, mlácení negrů a skupinový sex jsou přeci sen každého malého kluka. Legendární gang každopádně dostál své pověsti, opovržení všech zúčastněných si vysloužil jednak knockoutováním baskytaristy mé oblíbené skupiny a jednak pro poněkud nešetrné zacházení s hipíky. U tohoto dokumentu stojí za zmínku hlavně druhá polovina, která je vesměs zábavnější a hlavně u ní nezoufají nefanoušci Stounů. Že je osudový, leč nevyhnutelný incident chyba naivního hipíka, který již organizoval Woodstock je snad všem jasné. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Už Woodstock dost dobře ukazoval, proč s hipíky a takovými monstrózními akcemi nemůžu soucítit, tohle je jenom takový doslovnější epilog. A je samozřejmě velmi smutné, že to odnese hudba, která je bezbranná vůči lidské hlouposti sjednocené takhle velkým davem. --- A mám potřebu po šesti letech napsat doslov: Kdo by to byl čekal, že jedním z nejdepresivnějších filmů, co jsem kdy viděla, se stane dokument o koncertě rockové kapely. Kdykoliv teď slyším Under My Thumb, tak mám okamžitě dojem, že zítra musí skončit svět. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

První půlka obsahuje dost nezajímavého materiálu jako jednání manažerů a poskytnutí areálu Altamont Speedway, či záběry na Stones ve studiu kde poslouchají svoje nahrávky. Druhá polovina stoprocentní. Prostupující atmosféra "takhle to nemělo být" graduje když Stones hrajou Under My Thumb poté co se pokoušeli uklidnit obecenstvo. Jaggerův zdrcený výraz v závěru písně je depresivní a smutný zážitek,který mluví za vše, chvíle kdy přímo cítit, že teď umírají hippies. P.S. Pokud se vám hudební projev Rolling Stones live v tomhle dokumentu líbil, sežeňte si úžasné live album Get Yer Ya-Ya´s Out, zásadní songy jako např. Midnight Rambler, Jumpin´Jack Flash a Sympathy For The Devil jsou zde naprosto famózní. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o legendárním open air koncertu Stonů na závodišti v Altamontu, který nedopadl ani podle představ kapely, ani podle představ květinového publika. Jak to asi může dopadnout, když se o bezpečnost před třistatisícovým davem sjetých a ožralých hipíků stará hrstka organizátorů a motorkářský gang Hell´s Angels?! Vzhledem k tomu, že už jsem se párkrát podílel na pořádání podobných festivalů (samozřejmě ne takových monster koncertů, pouze tak pro patnáct tisíc diváků), tak se mi ty „opatření“ zdály vyloženě směšné (v podstatě tam žádné nebyly - fanoušci paří s hudebníky přímo na podiu, lezou po konstrukcích a není nikdo, kdo by jim v tom mohl zabránit). Film je rozdělen do dvou pomyslných částí. V té první jsou na programu přípravy, domlouvání prostorů, přesuny a celkové zajištění akce protkané songy Stonů a film graduje ve druhé polovině, kde jsou záběry ze samotného koncertu s řadou zajímavých hostů jako Tina Turner nebo Jefferson Airplane a řadou zajímavých událostí, které se během koncertu přihodily. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nesmrtelná klasika. Telefonické hovory ohledně přípravy koncertu jsou sice o ničem, jakmile si ale kamera všímá atmosféry na festivalu a koncertních vystoupení, můžeme si užít parádní atmosféru konce 60. let s výbornou hudbou a Stouny v nejlepší formě. Jako bonus tu máme Tinu Turner, co málem vykouří mikrofon. Vtipný je pes, co se projde na stagy před Jaggerem. To jsou ty momenty, co pozvedají film na vyšší level. Byl to tam ale pěkný chaos a bordel. K té době to prostě patřilo. Není se co divit, že měli problémy, když si jako pořádkovou službu najali gang motorkářskejch vypatlanců. Ten maník, co se vrhne na Jaggera při Honky Tonk Women, to je fakt na palici. Dnes už je zabezpečení podobných akcí úplně na jiné úrovni. Ostatně jsem měl možnost se o tom přesvědčit osobně při turné Forty Licks. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Jedním z kameramanů byl i mladý George Lucas, ale jeho kamera se po cca 30 metrech filmu zasekla a nic z jím natočeného materiálu nebylo nakonec použito. (Emzet)
  • Snímek byl časopisem Premiere zařazen mezi 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (kostak)

Reklama

Reklama