Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (502)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, drsná komedie, kde některé scény jsou trošku morbidní, ale mi se líbily, docela jsem se u nich smála. Goldie s dírou v břiše, odlupující se kůže... taky docela zajímavá představa, když víte, že nemůžete zemřít. A scéna na konci super. Trošku mě překvapila Meryl, že vzala takovou roli, připadalo mi to, jakoby si ze sebe v tom filmu dělala srandu. Ale jinak dobrý. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neni to zas tak boží, první půl hoďka je celkem nudná, ale od pádu ze schodů se to velmi dobře rozjede! Zemeckis a jeho efekty z roku 1992 vypadají i letos (r. 2012) bezchybně a bavili mě. Meryl a Goldie jsou sexy a hrají dobře, ale Bruce jich obě přehrává neskutečným způsobem. Snad jedna z nejlepších rolí, ve které jsem Bruce viděl, pomatený nerozhodný republikán mu fakt jde :)). ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Černohumorně trhlá, bizarní komedie, ve které se ubohý Bruce Willis ocitne mezi kladivem (ex-manželka Goldie Hawn) a kovadlinou (manželka Meryl Streep). Zvolí, stejně jako ony, věčné mládí a nesmrtelnost? Spousta na svou dobu špičkových triků, dobré herecké výkony a sem tam vtipný frk - vidět to o 15 let dříve, možná by mi to ke štěstí stačilo. Ani dnes nejsem vyloženě nespokojená, pobavilo mě to víc než "Addams Family", ale že bych se celou stopáž válela smíchy, to ani ne. Docela fajn film, větší pochvalu ze sebe nevyperspiruji. 65% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova vynikající satira na Hollywood jako prostoru pro neustálé návraty na výsluní, které jsou ale čím dám strašidelnější a nepřirozenější.  Zároveň vlastně tak trochu i (bůhví jestli chtěná) satira na něho samotného, kdy množství informací, které zde vkládá do jedněch předlouhých, realizačně nesmírně náročných, záběrů, je až směšná. Nemluvě o tom, že dobrá půlka filmu se odehrává v zrcadlech. Přetáhlost takřka všech hereckých výkonů budí dojem, že těsně po střihu musel celý štáb vyprsknout smíchy (svádění Goldie Hawn), Bruce Willis obsazený totálně v rozporu se svým standardním typem postav je legrační ze svý podstaty, vyexploitovaná primadona Meryl Streep udělá scénu už svoji přítomností a Isabelle Rosselini je zkrátka zlatíčko. A mihne se tam Fabio! Mimochodem to má navíc fakt dobrý a provázaný scénář se spoustou nápadů a nejdelší filmovou noc všech dob (začíná od příjezdu na křest knihy a končí fláknutím Ernesta vázou). "Co na to řeknou sousedé?!" "Erneste, za těch 12 let, co žijeme v Los Angeles, viděl jsi někdy nějakýho souseda?" ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zemeckis je určite slávny režisér a s jeho menom, sa spája množstvo úspešných filmov. Tento nepatrí medzi vychytené a ani sa príliš nečudujem. Samotná myšlienka filmu je lákavá, trikári spravili na svoju dobu až nemožné, aby myšlienku vizuálne stvárnili, herci sa snažili ostošesť, ale výsledok je iba taký inertný. Pár scén skvelých, inak skôr rutina až nuda. Ale pozrieť sa to dá aj po rokoch od nakrútenia. Len nie často, čo sa mi podarilo, lebo som film videl iba po druhý krát. A už ho viac krát ani vidieť nechcem. Stačilo. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Po většinu filmu nosí Madeline (Meryl Streep) bílou barvu oblečení a Helen (Goldie Hawn) červenou. Jedinou výjimkou byla Helenina fantasy sekvence, ve které měla Madeline na sobě červené šaty a Helen bílé. Tato varianta je vyobrazena i na hlavním plakátu k filmu. (jezurka42)
  • Ve scéně, kde Lisle (Isabella Rossellini) žádá Madeline (Meryl Streep), aby jí řekla, kolik si myslí, že jí je, Madeline řekne, že 38, a Lisle se na ní zle podívá. Herečce Isabelle Rossellini bylo během natáčení 39. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama