Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka nejprodávanějších románů Joan Wilderová žije jen svými romány a velice osaměle. Její vydavatelkou a zároveň kamarádkou je Gloria, která se jí neustále snaží dohazovat muže. Joanina sestra Elaine odjela se svým mužem Eduardem do Columbie, ale jeho tam zabili a Elaine se chystá zpět. Joaně přijde mezitím od Eduarda domů balíček, ale ona ho neotevře. Pak jí ale zavolá Elain, aby balíček přivezla do Columbie: říká, že ji unesli, a když onen balíček nedostanou, tak ji zabijí. Joan najde v balíčku mapu, ale nemá ani ponětí, kde Columbie je. Přesto se na cestu vydá...  V Columbii se snaží najít autobus jedoucí do Cartageny. Pomůže jí jeden muž, ale schválně ji posadí na jiný autobus. Autobus cestou havaruje a všichni cestující jdou dál pěšky. Jen muž Zolo, který jí poradil, zůstává a tvrdí, že další autobus přijede, aby nikam nechodila. Když zůstanou sami, Zolo s namířenou zbraní chce od Joany kabelku, v níž má mapu na záchranu sestry. Naštěstí se objeví Jack Colton, který Joanu zachrání. Ona ho pak přemluví, aby jí za finanční odměnu pomohl dostat se k telefonu. Únosce Ira mezitím hlídá Elain a Ralph měl za úkol sledovat Joan z letiště, ale protože nasedla na jiný autobus, ztratil ji z dohledu. Když za ní jede autem zastaví ho policista Zolo a odveze ho do kasáren, kde má své muže. Zolo sebere vojáky a jdou po stopách Joany a Jacka. Když je dostihnou, střílejí po nich. Jack nechápe proč, ale je mu jasné, že ptát se by bylo zbytečné. Vojáky nakonec setřesou. V džungli pak najdou havarované letadlo, v němž chtějí přenocovat. Joan konečně objasní Jackovi celou situaci s mapou. Druhý den se dostanou do vesnice, kde žijí pašeráci drog pod vedením Juana a usedlíci je nasměrují do jeho sídla. Juan je nejdřív chce rychle vypakovat, ale když pozná Joan, radostně ji uvítá, je totiž nadšeným čtenářem jejích románů. Pomůže jim i zbavit se vojáků a doveze je svým autem na bezpečnou louku k městu. Tam Jack pozná orientační bod z mapy. Ubytují se v hotelu, Jack si okopíruje mapu a domluví se, že už půjdou každý svou cestou. Jen spolu ještě stráví večer, ve městě je zrovna slavnost. Na ní se velmi sblíží... Nakonec se domluví, že nejprve vyzvednou poklad, který je znázorněn na mapě, aby měli k výměně sestry všechny trumfy. Ráno ukradnou auto, ale nevšimnou si, že v něm spí Ralph. Dojedou na místo, kde má být ukrytý velký diamant, a skutečně ho najdou. Ralph jim ho ale sebere, navíc jsou jim v patách už zase vojáci a musejí rychle zmizet. Při útěku sice získají diamant zpět, ale skončí v řece, každý na jiném břehu. Jack má diamant, Joan mapu. Dohodnou se tedy, že se setkají v Cartageně... (TV Prima)

(více)

Recenze (362)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantická dobrodružná komedie, něco mezi Krokodýlem Dundee a Indiana Jonesem. A přesně tak vás taky pobaví. Nehledě na to, že hudbu má na svědomí starý dobrý Alan Silvestri. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi dobrodružnými filmy. Výborní herci, solidní legrace, prostě klasický "popcornový" snímek. Robert Zemeckis v té době ještě nebyl příliš známý a tímhle dílkem si nastartoval solidní kariéru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas v jedné ze svých nejlepších rolí, co se týče zábavy a co se týče dobrodružství. Když takhle projíždím ty dobrodružné filmy, tak si uvědomuji, že v současnosti snad už takovýto typ filmů vymřel, a je to strašná škoda, na takové filmy jako je tento se totiž nezapomíná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $76,572,238Tržby Celosvetovo $116,572,238║ Asi jediný film dosahujúci aspoň z časti kvalít a zábavnosť fenoménu 80.rokov akým nepochybne bol Indiana Jones, našťastie tento dobrodružný projekt bol pod vedeným zručného režiséra ako Robert Zemeckis a k tomu sa tu skvele uviedla trojica Michael Douglas-Kathleen Turner-Danny DeVito, títo spomínaní robia z tohto filmu strhujúcu a zábavnú jazdu na ktorú vždy rád nasadnem a nechám sa ňou unášať. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Hodně přeceňované a bez důvodů. Čistý průměr. Zemeckisův vrchol byl až u Návratů do budoucnosti a Forresta Gumpa. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones na druhou v podání Roberta Zemeckise.Douglas na Harisona sice nemá ale DeVito předčí v klidu všechny ty nácky.Komedie která neohromí ale pobaví a to je důležité. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Logo and Prologue (How the West Was Won) - Alfred Newman [2:07] ,2. Main Title [2:34] ,3. Elaine [2:01] ,4. Ransacked Apartment [1:34] ,5. I'm In Trouble [1:44] ,6. Joan & Jack [1:07] ,7. The Gorge [4:55] , 8. Escape in the Little Mule [2:18] ,9. The Town [2:42] ,10. The Dance/They Kiss [4:39] ,11. Hotel Escape [2:02] ,12. The Stone Revealed [1:19] ,13. Mounties! [2:21] ,14. The Square [1:31] ,15. 'Tregula' [1:33] ,16. Struggling for the Stone [5:55] ,17. So Long Jack [1:10] ,18. The Sailboat [1:18] ,19. End Titles [5:57] ,20. Piano Bar [4:56] ,21. End Titles (alternate) [6:03], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vraj spisovateľka, to určite.“ HONBA ZA DIAMANTOM (1984) nevykráda INDIANU JONESA A DOBYVATEĽOV STRATENEJ ARCHY (1981). Michael Douglas, syn slávnejšieho Kirka a v tom čase skôr producent (oscarový PRELET NAD KUKUČÍM HNIEZDOM), než herec (vtedy bol ešte iba vychádzajúcou hviezdičkou vďaka V uliciach San Francisca), bol taký pobavený scenárom Diane Thomas (zomrela v roku 1985), že sa rozhodol príbeh ponúknuť najbližšiemu hollywoodskemu štúdiu. Ako sa však stalo veľakrát predtým a i potom (napr. STARMAN išiel do výroby až po triumfe konkurenčného E.T. – MIMOZEMŠŤANA), všade ho odmietali. Musel pricválať až Spielbergov archeológ (a jeho gigantická tržba), aby Thomasovej scenár kúpilo 20th Century Fox. Z americko-mexickej snímky, režírovanej Spielbergovým „žiakom“ Zemeckisom (dovtedy mal na konte len komédiu s Kurtom Russellom USED CARS/1980), sa vykľul hit. Dodnes ponúka vďačné motívy každej správnej filmovej „exotickej jazdy“ (konzumácia hadov, zdolávanie rozhojdaného sa mosta nad smrteľnou priepasťou, nehovoriac o krokodíloch a lietadlách stroskotaných v džungli). Najväčším kladom však nie je napínavý scenár a vtipné dialógy, ale elektrizujúce iskrenie medzi Douglasom a Kathleen Turner, ktorým to spolu tak seklo, že v tom neskôr pokračovali (HONBA ZA KLENOTOM NÍLU, VOJNA ROSEOVCOV). Kvôli príjemnej atmosfére a dobrým nápadom (drogová kolumbijská dedinka, pozostávajúca z milovníkov literatúry) a peknej tanečnej scénke by som možno pokukoval po 80%, ale vždy ma to nudilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni dobrodruznej film na kterej vzdycky rad kouknu. I kdyz se neda rict, ze by byl nejak natriskanej akci, tak se porad neco deje, honba za diamantem je sice az na konci a predtim hlavni dvojka jen furt pred nekym zdrha, ale vubec to nevadi. Navic Turner a Douglas jsou fakt paradni, akorat jesli se tvurci snazili o takovy to klasicky, ze se nejdriv nemuzou vystat a pak se zamilujou, tak mi prislo, ze se tu kdovijak nehadali. Nicmene chemie je mezi nima paradni. No a Zemeckis zvlada dobre podat jak akci, tak vtipky a hlasky a jako celek je to proste moc dobra zabava. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis má narozdíl od Stevena Spielberga smysl pro vytříbený, rafinovaný humor a právě v tomhle filmu a jeho srovnání s 'Indym' se to projevilo. Ovšem dvojka, se stejnými herci, ale bez Zemeckise, je strašná. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příjemný dobrodružný film s Michaelem Douglasem a Kathleen Turner. Film, kterým se Robert Zemeckis zapsal do širšího povědomí. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že moc nemusím ani Kathleen Turner ani Michaela Douglase a přesto jsem se dobře bavila, tak dávám čtyři hvězdičky. Slušná chytrá komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za odvedení dámy v tísni k telefonu si počítám 400 dolarů." Tak tohle je ten gentleman z knih Joan Wilderové? Jasně, je to on a je s ním zábava. Nyní už mě to samozřejmě nebaví až tak moc, jako kdysi v kině, ale stále si chci zkusit prosekávat mačetou cestu dámě, provést v Pepém Lupův únik či sjet autem vodopád s diamantem na koulích. Vlastně tedy na bezpečném místě. Už se mi to asi nepodaří, ale jsem si jistý tím, že si ještě párkrát v životě pohoním diamant po Kolumbii. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

80. léta minulého století byla v oblasti lehké filmové zábavy poznamenaná snahou o napodobení obrovského úspěchu dobrodružných komedií o Indiana Jonesovi, které byly zasazené do exotických končin a bezostyšně čerpaly z brakové literatury a pokleslých žánrů. Honba za diamantem je typickým příkladem téhle vlny. Díky hereckému obsazení, především přítomnosti tehdy mimořádně oblíbené Kathleen Turner a hvězdného Michaela Douglase je ten snímek koukatelný i dnes, i když na sérii o Indiana Jonesovi nemá ani zdaleka. Scénář je průměrný, humor má hluché pasáže a hlavně po těch letech některé filmy už neúčinkují tak jako v době natáčení. Celkový dojem: 55 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná zábava poloviny 80. let, která se svezla s úspěchem Indiana Jonese. Douglas je okouzlující syčák, Turner se před očima mění z šedé myši v krásku a jejich chemie dodává eskápadám správnou šťávu. Dokážu si to představit vtipnější, divočejší a bez jakože funny podvodníčka Dannyho de Vita. Stejně jako u Indyho i tady mě vždycky fascinoval ten přechod příběhu z šedivé reality newyorské spisovatelky do indianajonesovského dobrodružství v džungli. ()

Související novinky

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Honba za remakem

Honba za remakem

29.08.2011

Co mají společného Hráči se smrtí a Honba za diamantem? Ano, oba snímky už dnes patří k filmové klasice... a dočkají se předělávky. Nová verze Zemeckisova romantického dobrodružství se chystá už… (více)

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama