Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka nejprodávanějších románů Joan Wilderová žije jen svými romány a velice osaměle. Její vydavatelkou a zároveň kamarádkou je Gloria, která se jí neustále snaží dohazovat muže. Joanina sestra Elaine odjela se svým mužem Eduardem do Columbie, ale jeho tam zabili a Elaine se chystá zpět. Joaně přijde mezitím od Eduarda domů balíček, ale ona ho neotevře. Pak jí ale zavolá Elain, aby balíček přivezla do Columbie: říká, že ji unesli, a když onen balíček nedostanou, tak ji zabijí. Joan najde v balíčku mapu, ale nemá ani ponětí, kde Columbie je. Přesto se na cestu vydá...  V Columbii se snaží najít autobus jedoucí do Cartageny. Pomůže jí jeden muž, ale schválně ji posadí na jiný autobus. Autobus cestou havaruje a všichni cestující jdou dál pěšky. Jen muž Zolo, který jí poradil, zůstává a tvrdí, že další autobus přijede, aby nikam nechodila. Když zůstanou sami, Zolo s namířenou zbraní chce od Joany kabelku, v níž má mapu na záchranu sestry. Naštěstí se objeví Jack Colton, který Joanu zachrání. Ona ho pak přemluví, aby jí za finanční odměnu pomohl dostat se k telefonu. Únosce Ira mezitím hlídá Elain a Ralph měl za úkol sledovat Joan z letiště, ale protože nasedla na jiný autobus, ztratil ji z dohledu. Když za ní jede autem zastaví ho policista Zolo a odveze ho do kasáren, kde má své muže. Zolo sebere vojáky a jdou po stopách Joany a Jacka. Když je dostihnou, střílejí po nich. Jack nechápe proč, ale je mu jasné, že ptát se by bylo zbytečné. Vojáky nakonec setřesou. V džungli pak najdou havarované letadlo, v němž chtějí přenocovat. Joan konečně objasní Jackovi celou situaci s mapou. Druhý den se dostanou do vesnice, kde žijí pašeráci drog pod vedením Juana a usedlíci je nasměrují do jeho sídla. Juan je nejdřív chce rychle vypakovat, ale když pozná Joan, radostně ji uvítá, je totiž nadšeným čtenářem jejích románů. Pomůže jim i zbavit se vojáků a doveze je svým autem na bezpečnou louku k městu. Tam Jack pozná orientační bod z mapy. Ubytují se v hotelu, Jack si okopíruje mapu a domluví se, že už půjdou každý svou cestou. Jen spolu ještě stráví večer, ve městě je zrovna slavnost. Na ní se velmi sblíží... Nakonec se domluví, že nejprve vyzvednou poklad, který je znázorněn na mapě, aby měli k výměně sestry všechny trumfy. Ráno ukradnou auto, ale nevšimnou si, že v něm spí Ralph. Dojedou na místo, kde má být ukrytý velký diamant, a skutečně ho najdou. Ralph jim ho ale sebere, navíc jsou jim v patách už zase vojáci a musejí rychle zmizet. Při útěku sice získají diamant zpět, ale skončí v řece, každý na jiném břehu. Jack má diamant, Joan mapu. Dohodnou se tedy, že se setkají v Cartageně... (TV Prima)

(více)

Recenze (362)

sheen 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružňák. M.Douglas coby novodobý Tarzan a K.Turner jako městská naninka prožívají několik zajímavých příhod. Spielberg udělal dobře, že tento film přenechal a dal šanci Zemeckisovi se předvést. Zemeckis se ukázal, je to akční, je to zábavné. Další z řady filmů na kterých jsem vyrůstal a mám je rád. soundtrack by mistr Silvestri:) Tak díky skvělému kino Ponrepo v Praze jsem 25.11.2016 mohl vidět tuto neskutečnou zábavnou jízdu na velkém plátně, sice jsem nadával, že to bude v českém dabingu, musím uznat, byla to sranda a teda film hraný ze starých kotoučů jsem neviděl ani nepamatuji, těžká nostalgie. Díky! ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dobrodružně-akční komedie přesně podle mého gusta. Sice si mohli odpustit přerod z ošklivého káčátka v krásnou labuť, nicméně Michael s Kathleen opravdu válí, a hodí se k sobě, do toho sem tam poskakuje zákeřný zlodějíček v podání Dannyho DeVita a korunu tomu nasazuje kolumbijský drogový překupník, mimochodem obdivovatel Joaniných knih a jeho Little Mule Pepe. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ukazkove dobrodruzna 80's jizda se vsim vsudy. Nejvetsi highlight pro me byly samozrejme tradicni 80's snare bubny Alana Silvestriho, misty navic doplnene atmosferickym dobovym saxikem. Dalsi velmi silna stranka byla priroda a prostredi kolumbijske jungle. Pribehove uz to potom byl spise takovy slabsi Indyho odvar, ale nema cenu remcat, obzvlast kdyz se podobne filmy uz skoro netoci. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ona je Francois Merlin v sukni a doufající romantička, on pytel na golfové hole a latentní gentleman - kolumbijské (vlastně mexické) dobrodružství a reklama na Ford Bronco se mohou servírovat, nicméně není všechno, co se třpytí, drahým kamenem.. Dávat rovnítko v produkci napětí, humoru, či stylovosti mezi Romancing the Stone a eskapády doktora Henryho Waltona Jonese Jr. je stejný hoax, jako že se členové rapové skupiny Kris Kross zabili na motorce, protože vyjeli s helmami nasazenými naopak.. Vývoj partnerského vztahu se zdá být nevyzpytatelný - takový pěkný pár to byl a skončilo to močením na rybu.. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Možná ještě lepší než dříve.A já paradoxně nepodpořím svůj dřívější komentář vzááádu. Jako ten film je úplně jiný než zbytek Zemeckisovi tvorby. Takové neotesané, hrubé, béčkovo sedmdesátkové a není to úplná jízda. Ale má to svoje kouzlo. ----- Když jsem byl malý tak to pro mě byla modla. Ted jsem si film o 15 let pozdeji připomenul a ouha. Díval jsem se už na neco uplně jiného. Na vyčpělou skoro nekomedii. Takhle nejlépe vynikne dokonalost a nedostižnost Indiana Jonese. Obě série začínali přibližně ve stejnou dobu a měli ve výnku skvělého režiséra a výborné herce. Indy je absolutní nářez a klasika i po čtvrtstoletí. Tohle bohužel už vůbec ne. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (19)

  • Když Jack Colton (Michael Douglas) skáče na liáně přes řeku, je při dopadu vidět, jak se "pevná" skála prohne. Jedná se o atrapu vytvořenou pomocí napnuté látky. (MartinM)
  • Severoamerické tržby byly 76,6 milionu dolarů, celosvětové pak 86,6 mil. (NIRO)
  • Vůz, ve kterém byla unesena Elaine (Mary Ellen Trainor), byl britský cabriolet AC Cobra vyráběný v letech 1966-1968 pod značkou AC 289. (JARDAHONDA)

Související novinky

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Honba za remakem

Honba za remakem

29.08.2011

Co mají společného Hráči se smrtí a Honba za diamantem? Ano, oba snímky už dnes patří k filmové klasice... a dočkají se předělávky. Nová verze Zemeckisova romantického dobrodružství se chystá už… (více)

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama