Reklama

Reklama

Vstupenka do ráje

  • USA Ticket to Paradise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když vám dcera, která tráví prázdniny na Bali, oznámí, že se tam zamilovala a bude se vdávat, pravděpodobně skočíte na první letadlo a poletíte jí to rozmluvit. Přesně to se stalo Georgi Clooneymu a Julii Roberts v rolích šokovaných rodičů, kteří se rozhodnou zachránit svou dceru Lily před následky letní lásky. V tomto směru mají koneckonců bohaté zkušenosti. Před devatenácti lety se po podobném vzplanutí vzali, před čtrnácti lety pochopili, že to nebyl dobrý nápad, a ukončili to dobrodružství rozvodem. Od té doby se snaží jeden druhému vyhýbat, co to jde, protože vědí, že každé jejich setkání skončí hlasitou hádkou. Teď však vyhlásili dočasné příměří, aby vysvobodili svou dceru „ze spárů“ chytrého, hezkého a podnikavého domorodce, který se živí pěstováním a prodejem mořských řas. V přípravě rafinovaných pastí, jež mají jejich dceři sundat růžové brýle, jsou sice velmi dobří, žádná z nich však nesklapne tak, jak naplánovali. Co je ovšem horší, kulisy mořského ráje začínají probouzet vzpomínky na tu hezkou část jejich společné minulosti. A i když se brání zuby nehty, nebezpečí, že do toho znovu spadnou, doslova visí ve vzduchu. Tahle záchranná operace se zkrátka vyvíjí naprosto nečekaně. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

radaza 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pouze hranou reklamou na Bali.  Julie Roberts pro mě s věkem ztratila kouzlo, mám pocit, že se do jejího herectví více promítá její já a to není příliš přitažlivé. George Clooney vždy do svých rolí promítal své já a to přineslo filmu třetí hvězdičku. Jinak příběh by potřeboval ukončení po 10 letech, kterak uštvaná dceruška s 5 dětmi reviduje své sny. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Víte co, sladkobolná hovadina odehrávající se v Asii, s Julií Roberts v hlavní roli, s novým dabingem a jmény jako Lucie Kušnírová (to je otřesně otravnej hlas). Asi těžko lze sestavit odpudivější kombinaci. Jenomže tam je Clooney a prý bohužel POSLEDNÍ DABINGOVÁ ROLE JANA KANYZY. A jeho George je skvělý! Pusťte si to, kašlete na děj, soustřeďte se jenom na to, co a jak říká postava Liliina otce. Ten chlap je možná v důchodu, maluje, už nechce hrát a mít s tímhle byznysem nic společného, ale způsob jakým namluvil jednašedesátiletou hollywoodskou ikonu, nám bude zatraceně chybět. Pevné zdraví a nejmíň 30 let ještě, pane Kanyzo! ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Tohle bohužel pořádně nefungovalo ani v jedný žánrový rovině. Na komedii málo vtipný, přitom zábavnejch scének pramenících už třeba jenom z rozdílnejch kultur na straně nevěsty a ženicha nebo výrazně mladšího a naivního přítele Julie Roberts se dalo vymyslet spoustu. Romance taky moc nebylo a dramatičtější dějová linka se stárnoucíma bývalejma manželama, který si s příbývajícími léty a díky opětovnýmu setkání po dlouhý době leccos uvědomujou, se taky mohla zpracovat mnohem líp. Určitě byl prostor pro dramatičtější dějovou linku. Upřímně řečeno, kdyby hlavní role nebyly takhle hvězdně obsazený, projekci bych ani neabsolvoval. A i když jsem neměl žádný očekávání, tak musim s menšim zklamáním říct, že bych ani o nic nepřišel. Ačkoliv se jedná o šablonovitej romcom námět, měl i tak tenhle biják rozhodně na víc. A to už je co říct. Za tristně nevyužitej potenciál pouze dvě silnější hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva rozhádaní rodičové jedou na Bali rozmluvit dceři svatbu a jak už to tak bývá, všechny plány vezmou za své. Obehraná písnička, ale koukat se na Clooneyho s Julií Roberts je prostě zábava a je nejspíš jedno, o jaký žánr se jedná. Své si odvedly i nádherné scenérie a celým filmem se táhne taková vyletněná pohoda. Snad jsem jen čekal, že se trochu víc zasměju. Ale tak co už. 65% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

George Clooney i Julia Roberts především v posledních letech platí za herecké hvězdy, které si projekty vybírají velmi pečlivě. Už několikrát se na velkém plátně sešli, po letech je to právě v případě romantické komedie v režii Ola Parkera. Sama Roberts poté prohlásila, že čekala na skvělý scénář, který jí připomene Notting Hill či Svatbu mého nejlepšího přítele. Má ovšem Vzpomínka na ráje na to stát se novou komediální romantickou klasikou? Je velmi pravděpodobné, že již při přečtení synopse či zhlédnutí traileru průměrný člověk okamžitě vydedukuje, kterým směrem se děj celého příběhu bude ubíhat. Scénář Daniela Pipskiho v tom ohledu skutečně nepřekvapí, při sledování filmu ovšem sympaticky chybí pachuť toho, že by snad mělo film jakoby vytvořený umělou inteligencí. Už samotné nepovedené záběry při závěrečných titulkách ostatně naznačí, že při natáčení filmu probíhala velmi pohodová atmosféra. A tu se mile dokázalo převést i do výsledného filmu. Vstupenka do ráje působí přesně jako ten prototyp filmu, kde toho nešlo příliš pokazit. Film se totiž nemusí opírat pouze o Clooneyho a Roberts. Kaitlyn Dever se nadále projevuje jako velmi šikovná herečka, Billie Lourd poté i tentokrát projevuje talent na výrazné vedlejší postavy, které si zvládnou ukrást několik momentů pro sebe. Na prostředí ostrova Bali (ve skutečnosti Austrálie) se kouká krásně, má to neskutečně fajn atmosféru a sympaticky v jistých momentech připomene i komedie, které se dnes už jen tak netočí. Pracuje se tu přitom s materiálem, který by klidně mohl sloužit i základ pro drama, které by alespoň Clooneymu a Roberts vystavělo prostor pro větší projevení hereckého nadání. Takhle je ze Vstupenky do ráje jen slušná odpočinková zábava, které skutečně nejvíc podráží nohy její předvídatelnost v rámci žánrových klišé. Taková komedie, která je přeci jen v jistých momentech poměrně dost přitažená za vlasy. Rozvod není dvakrát veselé téma, snaha o věrohodnost toho, že mezi dvěma tak očividně rozhádanými bývalými manžely najednou opět začne řádit jako chemie je přeci jen do jisté míry nevěrohodný. Tady se ovšem pořád hraje v rámci pravidel romantického žánru a je proto snadné nad tímto pochybným zobrazením přimhouřit oko. Stěžejní je poté přistoupit na fakt, že Vstupenka do ráje prakticky ničím dech nevyrazí. Ol Parker jen dokáže po druhém dílu Mamma Mia opět předvést, že má ke kýčovitým látkám ideální čich a i když se humor chvílemi vydává možná až příliš primitivním směrem, celé to zůstává zábavné. Finále je poté ideální sladkou tečkou a tím to vlastně končí. Jako film určený pro rande ovšem Vstupenka do ráje nejspíš bez problému obstojí. Julii Roberts i George Clooneyho by nejspíš kdekdo radši viděl v nějaké náročnější a herecky vděčnější úloze, právě jejich vzájemná chemie ovšem táhne celý film nahoru. Za jeden rok vznikne dost nesnesitelných romantických komedií, Vstupenka do ráje ovšem mezi ně rozhodně nepatří.... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Během závěrečných titulků běží nepovedené scény. (griph)
  • Přestože se děj filmu odehrává na Bali v Indonésii, byl natočen v australském Queenslandu. (honzikk)

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

Reklama

Reklama