Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde receno, kdyz jsem si precet, ze film reziroval Zemeckis a hrajou tam Ford s Pfeiffer, tak sem cekal vetsi maso. Co se snimku neda uprit je atmosfera, ta je opravdu hutna, ale spis nez horor bych to zaradil mezi mysteriozni thriller. Problem je, ze film ma dve hodiny a vic nez dve tretiny z toho zabiraj sceny pomalu vysilujici Pfeiffer, ktera se furt dokola mota po baraku a nad necim premejsli a bohuzel mi ani nebyla moc sympaticka. Navic zaver se da docela lehce odhadnout. Nicmene prave diky skvely atmosfere film ani chvily nenudi, obcas se povede nejaka lekacka a Ford s Pfeiffer hrajou paradne, takze to nakonec ty 4* da. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Harmonické manželství. Dům po odchodu dcery-vysokoškolačky zející prázdnotou. Záhadné hlasy a zvuky. A jedno kruté tajemství. Přitom všechno začíná obviněním souseda, že nacpal zavražděnou manželku do kufru auta. Cosi shnilého se však odehrává přímo v domě stále zamilovaného páru. A divák posedlý thrillery začíná chápat, že všechno je trochu jinak. První půlhodinka je moc fajn, taková příjemně nevypočitatelná. Odkazy na Hitchcockovo Psycho jsou patrné, zázračný chlapec nabízející lákavé modely rodinné zábavy Robert Zemeckis mění žánr a drží napětí, používá účinné triky, k čemuž mu výrazně pomáhají střihač i kameraman Don Burgess (spolupracovali spolu už mnohokrát). Výsledku ovšem příliš nepomáhají prudké dějové zvraty i místy zmatený scénář. Naštěstí jsou pánové (producent) Steven Spielberg a Zemeckis pořád těmi hravými „hochy“. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že tento film nedošiel k svojím poctám, ktoré si ale bez výhrady zaslúži. Vizuálne dokonalá réžia Roberta Zemeckisa, ultranapínavé ( hlavne tie záverečné vo vani ) a strašidelné scény a pomaličky gradujúci príbeh, robia z filmu jeden z najlepších mysterióznych hororov nového tisícročia. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis dokáže kvalitně natočit snad všechno a tahle duchařská historka to jen potvrzuje. Jistě, scénář není zrovna dvakrát originální, ale má to docela slušnou atmosféru, díky které mi nevadilo, že jsem často tušil, co bude dál. Silvestriho hudba měla také k Hermannově možná až moc blízko, ale fungovala parádně. Narozdíl od jiných nehodlám dělat z pozitiv negativa. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na Zemeckisovi je nejzábavnější to, že nikdy nevíte, jestli svým příštím počinem sklidí nejhlasitější ovace a očaruje diváka dokonalou filmařinou nebo se v žánrovém ústřelu ztrapní a úcta fanoušků pojednou dostane zející trhlinu. Horror bez atmosféry, s nedomyšleným závěrečným zvratem a několika spíše rušivými lekačkami. Všechno je tu na efekt a bohužel i zcela mimo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Claiřina a Normanova loď je pojmenovína "Good Genes" (Dobré geny). (HappySmile)
  • Dům zobrazený ve filmu byl používán pouze pro natáčení scén odehrávajících se ve dne. Dům byl totiž po natáčení zbourán, protože nesplňoval místní stavební předpisy. Pokoje byly tedy zhotoveny na jevišti v LA a zde se dotočily noční scény. (HappySmile)
  • Natáčelo se od 23. srpna 1999 do 19. ledna 2000 ve Vermontu, New Yorku a Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama