Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Recenze (345)

golfista 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu naprosto převratné skloubení animáče a hraného filmu. Obdivoval jsem králíkovu nádhernou milenku, nádherné auto Boba Hoskinse a obdivoval jsem Christophera Lloyda v roli opravdu nádherného zloducha. Nezapomenutelná je úvodní čistě animácká sekvence a přechod do "reálu" :-) ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

NFR 2016, Oscar 3 : Vizuální efekty, Střih, Střih zvukových efektů + 3 nominace: Kamera, Výprava, Zvuk + (Animace) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendární film, ve své době revoluční kombinací kresleného a hraného snímku. Má to nápad, má to spád, má to skvělé momenty a hlavně byl tenhle film ve své době revoluční nejen zpracováním, ale pro mě (a to nejen v době svého vzniku) i tím, že kvalita scénáře není nepřímo úměrná technickému zpracování (jak se bohužel poslední dobou děje časteji, než by bylo zdrávo, viz například Space Jam). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevídané propojení kresleného a hraného filmu, perfektní humor, nezapomenutelný Bob Hoskins každou svojí molekulou parodující drsné hrdiny typu Humphreyho Bogarta. A do morku kostí zlý Christopher Lloyd:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dnes již bezmála kultovní záležitost, na kterou jsem se kdysi díval stále znovu a znovu a znovu a znovu - natolik mě uchvátila. Kombinace klasického filmu-noir a animáku zní šíleně, vždyť taky je šíleně zábavná. 90% Zajímavé komentáře: EdaS, Vitason ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Co se týče zábavnosti, nadsázky a částečně i parodie, ještě, než přišel třeba Pixar, diváci si mohli užít tohle. JÁ NEJSEM ŠPATNÁ. JEN MĚ TAK NAKRESLILI. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak poměrně nedávno řekl Sly Stallone "Stýská se mě po časech, kdy v Hollywoodských studiích seděli kovbojové, co se nebáli jít do originálního námětu. Dnes tam sedí obživlé kalkulačky, které nezajímá scénář ani originalita, ale jenom čísla." Tak přesně na tenhle výrok jsem si vzpoměl, když jsem sledoval tohle polokreslný mistrovství. Robert Zemeckis je hotovou výkladní skříní 80. let a to nejen za kult Návrat do budoucnosti, ale třeba i za Honbu za diamentem a nebo právě za tohle polokreslný bláznovství. No, vážně chlapi, kdo z nás by netoužil být sváděn kreslenou sexbombou nebo riskovat život pro kreslnýho králíka, a pokecat s miminem, který by si rádo zašukalo, ale má jen třícentimetrový nařádíčko, tak si radši zapálí cigáro a vysype ze sebe ironický vulgrismy. Tomu já říkám svět s koulema. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Dokonalé skloubení hraného a kresleného filmu, vynikající Bob Hoskins jako soukromý detektiv a skoro k nepoznání Christopher Lloyd jako zlodušský soudce ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na filmografii Roberta Zemeckise, tak on vždycky uměl diváka pobavit zajímavou a hlavně zábavnou formou. Nejzajímavější na tom všem je fakt, že každé jeho dílo je něčím unikátní a vyjímečné. V tomto filmu je to zrovna spojení animovaného a reálného světa, které se teda povedlo opravdu na výbornou. Jako malý jsem králíka Rogera a detektiva Boba Hoskinse žral. Sice je to přinejmenším zvláštní spojení, ale je vidět na zdejším hodnocení, že určitě funguje. Zajímavý nápad se dočkal dobrého zpracování se sice průměrným příběhem, ale co jiného do takovéhoto námětu vymýšlet, že to vlastně není ani na škodu. Úhlavní nepřítel se také opravdu povedl co po animované tak po hrané stránce. Christopher Lloyd umí hrát zvláštní postavy a tady se mu jeho um neskutečně vyplatil. Falešná hra s králíkem Rogerem je výborný nápad, který se povedl daleko líp než plno jejich napodobitelů v současnosti. Každý si v tom prostě najde to svoje. Skloubí se zde totiž humor dvou generací výbornou a hlavně zábavnou formou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $156,452,370Tržby Celosvetovo $329,803,958Tržby za predaj Blu-ray v USA $728,196 //počet predaných kusov 33,744║ V rámci technického spracovanie ide o veľmi dobrú prácu, škoda že dej nie je viac prepracovaní, zopár takých zvrhlejších či brutálnejších scén by som vystrihol moc to v takejto forme nesedí, dejovo to je len taká naháňačka za myšou, taktiež o niečo šikovnejšiu zábavnosť by som bral ale v celku spokojnosť. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale velmi kvalitní snímek, který zůstává za všemi Zemeckisovými klenoty pouze do populárnosti pro širší publikum pozadu, jinak je kvalitou vedle všech klenotů jako jsou Návrat do budoucnosti nebo Forrest Gump. Pokud nemáte rádi kreslené postavičky, tak vedle toho, že jste naprosto bezcitné potvory, taky přicházíte o tento retro komediální film, který nejde nemilovat. Bob Hoskins nikdy nepředvedl vtipnější roli a společně s ostatními postavami perfektně zapadá do imaginárního světa, kde i Bugs Bunny by si z vás mohl dělat srandu a Mickey Mouse ukazovat svoje velké uši. Děti se budou bavit určitě, ale také každý, kdo postavám, které změnili svět dá šanci. Ať žije Kreslounov! ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nevim, me proste kombinace hrany film - animovany film nejak nejde pod vousy, byt se v tomto pripade jedna o velmi zajimavou kritiku filmoveho prumyslu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dokonalé propojení animovaného a hraného filmu, Roger technicky nezastárl (a díky provedení nezestárne) ani o píď. Přičtěte to k správně "noir" detektivnímu ději, sympatickým hrdinům a skvěle vymyšlenému světu s vlastními fungujícími pravidly. Již jen úvodní scéna a její dohra zcela ždímou potenciál tohoto nápadu na maximum. A těch "cameo" rolí co zde je, darmo mluvit. No a hlavně je to výtečná zábava, to především! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Parádny revolučný hit Roberta Zemeckisa a Stevena Spielberga. Ukážkový noir scenár plný bizarných prekvapení, vyplývajúcich zo „zrážky svetov“. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej masakr. Zemeckis vytvoril hodne originalni film a krom toho asi nejlepsi, kde jsou hrane postavy spolu s animovanejma. Ted samozrejme nemyslim treba Gluma z Pana prstenu, ale filmy jako Space Jam nebo Looney tunes. Je sice fakt, ze misty je az moc videt, jak se neco deje jakoby na pozadi, hlavne kdyz se Hoskins dostane do Kreslikova, ale to nikoho nezajima, protoze film svoje kouzlo neztraci. Navic tu je originalni pribeh s nekolika zvraty, kde se skloubi tmave mesto lidi s veselym animovanym mestem, v hlavni roli skvelej Hoskins a otravnej (v tom dobrym smyslu) kralik Roger. Ale stejne se mi nejvic libil soudce Doom hranej Christopherem Lloydem, to byl neskutecnej krutak. Jedinej drobnej problem je v neskutecnym mnozstvi animovanejch postav, po case mi chvilkama lezla sem tam nejaka postavicka na nervy, ale jinak to je skvela zabavna jizda od zacatku do konce. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když odhlídneme od faktu, že jsem na tenhle film jako malej koukal jako u vytržení a napodoboval Soudce, takže pro mě je to klasická kultovní nepřekonatelná zábava, i dnes musím uznat, že je to výbornej film. A herectví Boba Hoskinse se tímto snímkem krásně ukázalo světu. I když je to občas až barevně kýčovitý, není to kýč už jen protože ta kýčovitost tu mám parodovat klasický disneyovky. Taky se mi hodně líbila spolupráce mezi studii, jsou tu všechny postavičky od Disneyho i od Warnerů a kdoví od koho všeho ještě. Jen myslím Toma a Jerryho jsem tam nikde nezahlídl. Mimochodem, víte koho tu hrál Frank Sinatra? Ten zpívající meč, kterej si Valiant vezme na obranu. Já věděl, že je mi jeho hlas blízkej od dětství. A ta Rogerova manželka, řekněte mi, kam dala oči? Ta byla moje první láska, i když jsem si to vlastně nikdy neuvědomil. A atmosféra tohohle snímku je tak nádherně dobová, že člověk má pocit, že to je občas spíš dokument než cokoliv jiného. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ti ty hvězdičky udělám, jen mi pusť tu ledničku ještě jednou na hlavu." Jasně na dvacátý čtvrtý pokus to určitě vyjde a já uznale pokývám hlavou nad tím, jak to filmový hvězdy mají těžký. Ale tady nejde o jejich práci, ale o vraždu. A když jde o vraždu, tak každej kamelot, jeřábník, řezník nebo pekař falešně obviněnýmu králíkovi řekne, že nejlepším soukromým detektivem je Eddie Valiant. Vlastně oni mu to neřekli, protože to nevěděli a jediným informovaným se ukázal být prodavač chlastu, ale to je jedno. Ono je toho jedno vlastně docela dost, protože propojení hranýho a animovanýho filmu se zdařilo, něco k zasmání taky zaznělo a typická králičí manželka stála za to, tak proč šetřit hvězdami. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Triky vyrazí dech a fungují i po skoro čtvrtině století, což se dá říci i o vtipech, jenž dosud neobrousili své ostré hrany. Ovšem nějakého hlubšího dojmu jsem se tentokrát nedočkal. Oddychovka jako řemen s úžasně úlisnými lasičkami, no nejsou k sežrání? ()

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama