Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pred stáročiami uzavreli obyvatelia jedného mestečka zmluvu s bosorákom, ktorá im mala priniesť prosperitu. Keď sa dostavil čas splatenia dlhu, dlžníci sa vzopreli, zavraždili ho a mrtvé telo čarodejníka zahrabali do zeme. Teraz prišiel čas odplaty, staré kosti sa dostali na povrch zeme a duša zomrelého ovládla strašiaka postaveného v kukuričnom poli. Potomkovia pôvodných obyvateľov sa stávajú objektom jeho vraždiacej nenávisti. (beso74)

(více)

Recenze (27)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pár nadšenějších hororových kolegů tu tohodle strašáka dosti vyhypovalo, takže jsem byl před projekcí vyloženě natěšenej. Očekávání zůstala bohužel nenaplněna, na což už jsem si v poslední době bohužel zvyknul. I tak se ale v případě Night of the Scarecrow jedná o solidní béčkové pokoukání, nezlobím se, že jsem jej viděl :) Vraždy poměrně nápadité a působivé. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch vydařenějších věcí na téma vraždícího strašáka. Když je znesvěcen hrob čaroděje, kterého vesničané před lety pohřbili uprostřed kukuřičných lánů, vrací se v podobě slaměného grázla, aby jedné noci zatopil všem potomkům jeho vrahů. Prvně je dobré zmínit, že tenhle snímek bych tipoval na 80. léta. Obsahuje totiž slušnou atmosféru, sex a k němu povinnou nahotu, a hlavně spoustu vražd a gore s nimi spojené. Strašák disponuje nejen nadpřirozenými schopnostmi, ale především velkou fantazií při aktech zabíjení. Hojně využívá svého slaměného původu, občas připomene dokonce T-1000, ale dojde i na sečné zbraně. Hudba a výkony účinkujících nejsou nejlepší, ale to bohatě vynahrazuje odvaha tvůrců, kteří se nebáli krve. Velmi milé překvapení za 80%... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Ne že by to bylo nějak extra špatné ale podle hodnocení bych čekal víc. Ono kdybych o tomhle filmu nějak nečetl tak mě překvapil a bavil bych se daleko více, jenže to plno lidí přehypovala a tak jsem se prostě usadil a čekal parádní jízdu. Strašák vypadá parádně a i vypadá celkem hnusně. A nebojí se pořádných vražd, a i atmosféra mu k tomu dopomáhá. Ale to jsem s plusama skončil, ted přijde to horší herci jsou naprostí dřeváci a jejcih chování jsem teda dost často nechápal. Hudba se mi do filmu dost nehodila, neříkám že byla špatná ale byla strašně špatně daná do scény. Burr má za sebou kvalitní horory a i tenhle není špatný jen prostě ve finále když si o něm přečtete působí daleko hůř. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kukuřice šustí, havran padá k zemi a strašák se vydává na krvavou cestu odplaty. ,,Zaseju do tebe tvé sémě!" Co si budeme povídat, o příběh tu vůbec nejde, jde o strašáka, co likviduje lidi. A jak je likviduje! Rozkošné vraždičky vytvořené poctivými mechanickými efekty - skřípající sekačka, neposedné šlahouny, svištící srp. ,,Kde je má kniha? Buď mi to řekni hned, a nebo mlč napořád!" Jo, s čaroději, co se převlíkají za strašáka, to není jednoduché. Než se nadějete, je z vás balík slámy. Konec už byl klasicky přitažený za vlasy, ale jak říkám, tady šlo o mordy. Krásné mordy..... další z důvodů mít z šustivého pole kukuřice nepříjemný pocit (jakoby nestačil kdysi dávno S.King se svými dětmi...). ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Par excellence! Je to už asi šiesty alebo siedmy horor o vraždiacom strašiakovi, ktorý som videl, ale určite jeden z najlepších. Tento typ hororov mám jednoducho rád, lebo vždy ma zaujmú či už prostredím alebo atmosférou, len ma mrzí, že ich nie je viac (v súčasnosti to držia nad vodou Messengers 2, Husk alebo Hallowed Ground, lenže to mi zďaleka nestačí). Nedá mi nespomenúť scénku, ktorá ma pobavila najviac: Nadržaný farár si čítal erotický časopis, a potom sa šiel do kostola modliť, vzápätí sa mu tam na kríži objavil vraždiaci strašiak a zašil mu ústa, aby nemohol trepať kázne... a ešte lepšie dopadla jeho kurevnícka dcérenka (to bola druhá najlepšia scéna). Vzhľad strašiaka výborný, nechýba naozaj parádne gore, atmosféra, sexíček pri satanských omšiach, pekná a sympatická hlavná hrdinka, jednoducho TOTO ÁNO, TOTO JE ČISTÝ A JASNÝ HOROR PRE MŇA. P.S.: Väčšiu kokotinu, ako vypotil užívateľ WANDRWALL (ktorý to mimochodom ani nevidel), som tu ešte nečítal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Policajt vystrelil v podkroví bez nabíjania 9 rán a to i napriek faktu, že mal šesťranový revolver. (beso74)
  • Natáčanie trvalo iba 28 dní. (m.a.t.o.)
  • Scenár bol napísaný už v roku 1990, no produkcia filmu sa začalo až o tri roky neskôr. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama